Actie voor 2 weeshuizen in Nepal

Actie voor 2 weeshuizen in Nepal
Dharan & Avana Rimal
Deel deze actie via:

Veel kinderen in Nepal hebben geen ouders. Wij vragen jullie hulp voor deze weeskinderen, waarvan mijn vader er ook 1 was.

 
€ 0 ingezameld

Mijn naam is Dharan Rimal, ik ben 12 jaar en rapper. Samen met mijn zusje Avana willen wij geld inzamelen voor 2 weeshuizen in Nepal; Nepal Children's Organization (NCO) en BlinkNow. In het eerste weeshuis heeft onze vader ook gezeten. Wij zijn zelf Nederlands/Nepalees, het is duidelijk dat het voor ons heel persoonlijk is. Daarom willen wij graag iets doen voor deze weeshuizen. 

Waarom is dit nodig
Nepal ligt tussen India en China en is bekend vanwege de Mount Everest, voor ons de Sagarmatha, maar het is ook één van de armste landen ter wereld. Er zijn veel kinderen in Nepal die geen ouders hebben en daardoor niet voldoende te eten krijgen. Dit is een van de vele problemen van kinderen zonder een thuis. Deze kinderen komen soms op straat of in een weeshuis terecht. Het liefst zouden wij zien dat weeshuizen niet nodig zouden zijn. Maar zonder deze tehuizen zouden heel veel kinderen op straat leven of er niet meer zijn. Dit geldt ook voor mijn vader en daarom ook voor ons. 

De weeshuizen zijn afhankelijk van donaties en omdat het land te arm is om alle kosten te dragen willen wij iets doen. 


NCO (Nepal Children’s Organization, Kathmandu)
NCO heeft 360 kinderen onder hun hoede, verspreid over 10 locaties. Mijn vader heeft in de grootste locatie gezeten, dit is Bal Mandir gelegen in hartje Kathmandu. Bal Mandir is het oudste weeshuis van Nepal en bestaat sinds 1964. NCO Bal Mandir heeft tekort aan van alles, denk aan kleding, schoolspullen, speelgoed en een heleboel meer. Hiervoor zamelen wij dan ook geld in. Wij geven liever spullen aan NCO, omdat het oude management niet altijd goed met geld is omgegaan. Het nieuwe team doet hard zijn best om dit te verbeteren. 

Wij kopen de spullen voor NCO op de markten en in de winkels van Kathmandu (hoofdstad), hierdoor helpen wij ook de lokale winkeliers en organisaties, waardoor wij heel veel meer mensen helpen dan alleen de kinderen van het weeshuis.  

BlinkNow (Kipola Valley, west Nepal)
BlinkNow is een heel goed geleide organisatie. Zij hebben 50 kinderen in hun weeshuis en leiden ook een school in Kipola Valley (west Nepal). De school heeft meer dan 400 leerlingen die vanuit de hele vallei gratis onderwijs krijgen. BlinkNow is opgezet door Tope (Nepalees) en Maggie (Amerikaans). Maggie is bekend in Nederland door Floortje Dessing haar reisprogramma en samen met Tope heeft zij ervoor gezorgd dat de organisatie met liefde is gegroeid tot wat het nu is. Naast dezelfde dagelijkse uitdagingen als NCO, heeft BlinkNow ook hulp nodig bij wat grotere projecten voor hun kinderen, daar vertel ik later in het proces meer over.

Omdat Kipola Valley te ver ligt van waar wij in Nepal zullen zijn gaan wij het bedrag doneren op hun bankrekening. Wij hebben persoonlijk contact met hun organisatie in Nepal (Kathmandu office) en Amerika waardoor wij alles in goed overleg doen. 

 

Benefietconcert 2de paasdag in Weesp (Amsterdam)
Omdat wij niet alleen maar geld willen vragen maar ook iets terug willen doen met mijn talent, geef ik een speciaal benefietconcert in samenwerking met theater City of Wesopa in Weesp. Zoals ik al aangaf ben ik rapper. Ik heb mogen werken met internationale producers en muzikanten. Ook ben ik vorig jaar in het Jeugdjournaal geweest met een special over mijn muziek. In Nepal ga ik optreden bij Bal Mandir om de kinderen een mooie herinnering te geven.  

De gehele opbrengst van de kaartverkoop van het benefietconcert in Weesp gaat naar de 2 weeshuizen. De kaartjes voor dit concert kan je bestellen via wesopa.nl. Bij het concert kan je ook nog geld doneren, of kaartjes kopen voor een loterij/veiling, T-shirts kopen en een Nepalees drankje drinken. Al het geld van deze extra verkopen gaat ook direct naar de weeshuizen. 

Er komen tussen 1 februari en 10 april op verschillende plaatsen in Weesp en Amsterdam pop-up shows waar je ook kan doneren, een kaartje voor het benefietconcert kan kopen of gewoon ons verhaal kan horen.

Help ons deze actie groot te maken, omdat Avana en ik vinden dat alle kinderen een fijne toekomst verdienen.

De actie loopt tot 15 april 2023.

Avana & Dharan Rimal 

 

.

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
1 week, 2 dagen geleden gestart
208x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog

Actie georganiseerd door:

Dharan & Avana Rimal

Dharan & Avana Rimal

 
€ 0 ingezameld

Donaties

 
Toon alle donaties
1 week, 2 dagen geleden gestart
208x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog