Actie Ambulance voor Oekraïne

Actie Ambulance voor Oekraïne
Oksana Osypenko

De ambulance wordt ingezet voor evacuatie van hulpbehoevende bewoners uit het oorlogsgebied en voor eerste hulp ter plaatse.

 

Hallo, ik ben Oksana uit Oekraïne. Als vluchteling ben ik samen met mijn twee kinderen naar Nederland gekomen. Mijn man is in Oekraïne gebleven en werkt als vrijwilliger bij een opvangcentrum in het Westen. Sinds het begin van de oorlog hebben meer dan 1.500 ontheemden via het opvangcentrum hulp gekregen, zoals onderdak, voedsel en psychologische ondersteuning. In het Westen, waar het relatief veilig is, konden deze mensen daardoor zo goed als mogelijk verder met hun levens.


Voor de Oekraïners in Oost-Oekraïne is dat niet zo. Zij hebben dringend hulp nodig. Mijn man zet zich, samen met een groep dappere vrijwilligers, in om de hulp te bieden die zo hard nodig is. Ze proberen de meest kwetsbaren, gehandicapten en andere mensen die zelf niet kunnen vluchten of reizen, uit de oorlogsgebieden in veiligheid te brengen. Om deze mensen te kunnen helpen is vervoer nodig en dat is er op dit moment niet. Een volledig uitgeruste ambulance zou hen ontzettend helpen!

Steunt u mijn actie ook?
Samen met Oekraïense inwoners uit Opsterland ben ik deze inzamelingsactie gestart. Het doel is om €25.000,- in te zamelen. Daarmee kopen we een ambulance die ingezet zal worden om degene die vastzitten in het front te kunnen behandelen. Stichting Code Hans en de gemeente Opsterland steunen mij in deze actie. Helpt u mij ook? Met uw steun kunnen we echt een verschil maken en levens redden in Oekraïne.

De ambulance
We streven naar een volledig uitgeruste ambulance, die bestand is tegen de barre omstandigheden in het oorlogsgebied. De ambulance zal worden uitgerust met medische apparatuur om mensen te kunnen behandelen of veilig te vervoeren. 

Helpt u ons mee? Iedere donatie is welkom en wordt gewaardeerd. Heel erg bedankt voor uw steun. 

Hartelijke groet, 

Oksana Oysyenko

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 12/06/2023 gestart
3386x bekeken

Actie georganiseerd door:

Oksana Osypenko

Oksana Osypenko

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 12/06/2023 gestart
3386x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog