Aardbeving Hatay; Huis van de ouders van onze vriendin is ingestort.

Aardbeving Hatay; Huis van de ouders van onze vriendin is ingestort.
Petra Mekkes

Help de ouders van onze vriendin aan een veilig onderkomen. Initiatief van vrienden van Semira.

 

Alles werd stil en donkerder dan donker, 6 februari 2023, om 4.17 uur toen brak de hel los.

Wij, Semira en Nico Duizendstra, waren op dat moment in Antakya, de provincie Hatay in Turkije. Een verschrikkelijke verwoestende aardbeving voltrok zich en we zaten er middenin.

Semira is als 11 jarig meisje naar Nederland gekomen en na veel (vrijwilligers)werk en studie opgewerkt tot een HBO- functie binnen maatschappelijk werk. Ze trof in Coevorden Nico Duizendstra, metaalarbeider, en trouwde met hem.

Doordat het niet goed ging met de ouders van Semira, besloten ze drie jaar geleden om naar Antakya te gaan om de mantelzorg voor beide ouders op zich te nemen. Beide ouders overleefden de aardbeving, maar van hun huis is alleen wat gruis en puin over.

Noodgedwongen wonen de ouders van Semira nu bij Semira’s jongste zus. Daar bivakkeren ze op de derde etage en kunnen niet naar buiten, omdat de trap nemen  fysiek vrijwel onmogelijk is. Lichamelijk en geestelijk gaan beiden achteruit en verkeren in een ongezonde situatie. Semira’s vader  heeft Parkinson en verpietert samen met zijn 91 jarige vrouw. Samen zitten ze daar “opgesloten” en wachten op een eigen stekje.

Semira’s ouders leven van een klein pensioentje, welke krap de primaire levensbehoeften dekt en het naar de dokter gaan en medicatie. Geld voor het herbouwen van een woning hebben ze niet.

Nico en Semira zijn nu terug in Nederland om zoveel mogelijk geld te verdienen om een huisje voor haar  ouders te realiseren. Via deze route zou het veel te lang duren om dat voor elkaar te krijgen.

Een prefab huisje voor de ouders gaat € 25.000 kosten, aardbeving-bestendig en sleutelklaar.

Wij, vrienden van Semira en Nico starten een crowdfunding om een veilig onderkomen voor haar ouders te realiseren. Wij gunnen haar ouders een menswaardige oude dag. Als we allemaal onze medemenselijkheid tonen en een gul gebaar laten zien dan moet dit lukken.

Wij willen alvast een ieder bedanken voor de bijdrage.

Hartelijke groet,

René Bos, Petra Mekkes, Tineke Bos en Frans Schepers

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 12/07/2023 gestart
1369x bekeken

Actie georganiseerd door:

Petra Mekkes

Petra Mekkes

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 12/07/2023 gestart
1369x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog