Steunacties in de media

Steunacties komen regelmatig in het nieuws. Hieronder vind je nieuws artikelen die gepubliceerd zijn over Steunacties. 

Wij raden aan de redacties van de nieuws media te benaderen met je Steunactie. Dit geeft een grotere verspreiding en bereik! De email adressen van de redacties zijn meestal te vinden op de websites van de betreffende media. Doorgaans in de colofon of op de contactpagina. Of neem contact met ons op; wij hebben lijsten met redactie email adressen die we kunnen toesturen.

Artikel gezien? Laat het ons weten, dan plaatsen wij deze op de actiepagina.

Brand Stabroek

14 Mei 2022

VIDEO - Brand Stabroek Sterrehoevelaan

De Morgen

Rijwoning onbewoonbaar na uitslaande brand in Stabroek

14 Mei 2022

De brandweer is zaterdagnamiddag uitgerukt voor een uitslaande woningbrand. De brand ging gepaard met een grote rookpluim. De rijwoning is onbewoonbaar verklaard.

Gazette van Antwerpen

Rijwoning onbewoonbaar na uitslaande brand in Stabroek

14 Mei 2022

De brandweer is zaterdagnamiddag uitgerukt voor een uitslaande woningbrand. De brand ging gepaard met een grote rookpluim. De rijwoning is onbewoonbaar verklaard.

Nieuwsblad

Uitslaande brand beschadigt twee woningen in Stabroek

14 Mei 2022

STABROEK - In de Sterrehoevelaan in Stabroek is zaterdag brand uitgebroken. Twee woningen geraakten daarbij beschadigd. Er vielen geen gewonden.

HLN

Help Elke om chronische leukemie te overwinnen: Maldegemse start crowdfunding op om experimentele behandeling te betalen

13 Mei 2022

Al vijf jaar levert Elke Van Hecke (41) een moedige strijd tegen chronische leukemie. Eind vorig jaar kreeg ze te horen dat alle opties uitgeput waren, maar een experimentele behandeling kan haar alsnog soelaas bieden. Alleen: die kost handenvol geld. “De medicijnen worden door het farmaceutisch bedrijf gedragen, alle andere kosten zijn voor ons”, klinkt het. “En die lopen op tot 800 euro per maand.”

Krant van West-Vlaanderen

Al meer dan 10.000 euro ingezameld voor uitvaart slachtoffers gezinsmoord

13 Mei 2022

GELDERMALSEN - De inzameling voor het betalen van de uitvaart van Anna en Dani, die omkwamen bij de vermoedelijke gezinsmoord, heeft al meer dan 10.000 euro opgeleverd. Honderden mensen hebben online gedoneerd. Beide slachtoffers uit Geldermalsen worden waarschijnlijk in Rusland begraven, danwel gecremeerd. Dat is de wens van de familie van moeder en zoon.

Omroep Gelderland

Inzamelingsactie voor uitvaart omgekomen Anna (38) en Dani (6): ‘Om waardig en respectvol afscheid te regelen’

12 Mei 2022

Er is een inzamelingsactie gestart ‘om een waardig en respectvol afscheid te kunnen regelen’ voor Anna (38) en Dani (6); de moeder en haar kind kwamen deze week om bij het drama in Geldermalsen. De actie is opgestart door Ksenia Kroesen, een goede vriendin van Anna. ,,We zaten samen op school, toen we 7 jaar waren zijn we vriendinnen geworden", zei ze eerder tegen De Gelderlander

De Gelderlander

Inzamelactie voor slachtoffers gezinsmoord, mogelijk waren ze niet verzekerd

12 Mei 2022

GELDERMALSEN - Er is een inzamelingsactie opgezet voor de uitvaart van Anna en Dani, die eerder deze week omkwamen in Geldermalsen. De beste vriendin van Anna, Ksenia Kroesen, vertelt aan Omroep Gelderland dat het gezin naar alle waarschijnlijkheid geen uitvaartverzekering heeft.

Omroep Gelderland

Chiro wil geld inzamelen om afgebrande lokalen te renoveren

12 Mei 2022

SINT-NIKLAAS - Op 11 april legde een brand een groot deel van de inboedel van de lokalen van Chiro Jomokri en Komverdrom in Sint-Niklaas in de as. De jeugdbeweging lanceert nu een steunactie om geld in te zamelen, zodat ze hun lokalen opnieuw kunnen inrichten.

Nieuwsblad

Steunactie voor nabestaanden Anna en Dani uit Geldermalsen

12 Mei 2022

GELDERMALSEN • Een jeugdvriendin van de omgekomen Anna uit Geldermalsen is een inzamelingsactie gestart om de uitvaart van Anna en Dani te betalen en de familie in Rusland te kunnen steunen. Op maandag 9 mei werden de levenloze lichamen van Anna (38) en Dani (6) aangetroffen in hun woning aan de Emmalaan in Geldermalsen. De vader van het gezin werd maandagnacht in Duitsland aangehouden voor zijn betrokkenheid bij het overlijden van moeder en zoon. Het nieuws over het familiedrama is in Geldermalsen ingeslagen als een bom. 

Het Kontakt

Franky en Coen gaan nu in Lviv (Oekraïne) gratis friet bakken

12 Mei 2022

Franky en Coen gaan weer bakken voor Oekraïense vluchtelingen maar deze keer ín Oekraïne. "Wij zijn benaderd vanuit Lviv met de vraag of we daar gratis friet en snacks willen bakken", legt het duo uit. Ook in Brabant gingen ze al tal van plekken af.

Valkenswaard24.nl

“Na mijn dochter wil ik ook mijn zoon na 13 jaar terughalen uit Syrië”

12 Mei 2022

Norayma Nicolaas (34) trok in 2009 naar Syrië om daar te trouwen met de vader van haar kinderen. Het plan om was om daarna meteen terug naar België te komen en gezinshereniging aan te vragen. Alleen … haar man liet haar niet meer gaan. Uiteindelijk slaagde ze erin te vluchten, maar ze moest haar kinderen achterlaten. Tien jaar later slaagde ze er eindelijk in om haar dochter terug in België te krijgen. Nu is het tijd om ook haar zoon terug te halen … Ze deelt moedig haar verhaal.

Mama Baas

Alexander Knoth van Kleindierpark Bellingwolde neemt kinderboerderij annex hertenkamp in Bad Nieuweschans over

11 Mei 2022

Alexander Knoth en zijn partner Marianne vestigden zich in 2011 aan de Lindenlaan in Bellingwolde met de bedoeling een officieel kleindierpark te beginnen. De toenmalige gemeente Bellingwedde, die later opging in de gemeente Westerwolde, stak daar echter een stokje voor. Als argument werd aangevoerd dat het kleindierpark op die locatie zou leiden tot een ‘onevenwichtig woon- en leefklimaat’ in de buurt. Nu slaan Alexander en Marianne hun vleugels uit naar Bad Nieuweschans.

Dagblad van het Noorden

Kleindierpark Bad Nieuweschans heeft een nieuwe locatie

11 Mei 2022

Bad Nieuweschans – Na bijna drie jaar zoeken is het eindelijk zover! Wij kunnen jullie officieel melden dat Kleindierpark een andere locatie heeft. Alexander en Marianne de drijvende krachten achter Kleindierpark hebben het beheer van Stichting Kinderboerderij / Hertenkamp Nieuweschans overgenomen. Op termijn zal de naam aangepast worden naar iets wat de lading beter zal dekken.

Oldambt.nu

Kleindierpark Bellingwolde heeft een nieuwe locatie

11 Mei 2022

BELLINGWOLDE, BAD NIEUWESCHANS – Na bijna drie jaar zoeken is het eindelijk zover! Alexander Knoth kan nu officieel melden dat Kleindierpark een andere locatie heeft. Alexander en Marianne de drijvende krachten achter Kleindierpark hebben het beheer van Stichting Kinderboerderij / Hertenkamp Nieuweschans overgenomen. Op termijn zal de naam aangepast worden naar iets wat de lading beter zal dekken.

Westerwolde Actueel

Gezinsmoord schokt Geldermalsen: hoe komt iemand tot zo'n daad?

11 Mei 2022

GELDERMALSEN - De gezinsmoord in Geldermalsen roept nog veel vragen op. Na een woningbrand vonden de hulpdiensten maandagochtend de lichamen van de 38-jarige Anna en haar 6-jarige zoon Dani. De echtgenoot en vader, die wordt verdacht van betrokkenheid bij het drama, werd in de nacht van maandag op dinsdag op Duitse bodem aangehouden. De grote vraag is: hoe kon dit allemaal gebeuren?

RN7

Verbijstering om arrestatie ‘liefhebbende echtgenoot’ na gezinsdrama: ‘Dit kan niet’

11 Mei 2022

2 DODEN - Hij noemde zichzelf ‘liefhebbende echtgenoot’. Toch is de in 1982 geboren Joost M. deze dinsdag aangehouden omdat hij mogelijk een dag eerder zijn vrouw Anna en zoontje Dani heeft omgebracht. Tot verbijstering van mensen die hem kennen.

Algemeen Dagblad

Magali et sa famille dépensent 36.000€ pour une maison inhabitable: «Il nous a demandé de démolir le rez-de-chaussée mais il était déjà en faillite»

10 Mei 2022

Magali et son mari ont fait confiance à un entrepreneur malheureusement véreux. La rénovation de leur maison était devenue nécessaire. Tim et Magali, des Limbourgeois, venaient d’accueillir leur quatrième enfant avec la naissance du petit Bruce. Malheureusement, la grossesse ne s’est pas déroulée comme prévu : le bébé a eu une hémorragie cérébrale. « Avec l’état de Bruce, des ajustements étaient vraiment nécessaires puisqu’il n’allait peut-être pas pouvoir marcher ou voir », explique au Belang van Limburg la maman.

SUDinfo.be

Anna, de goede vriendin van Ksenia, kwam om bij drama in Geldermalsen: ‘Nu blijft ze voor altijd jong’

10 Mei 2022

Met betraande ogen zit ze op de stoep, een arm van haar man om haar heen, kijkend naar de knuffels, bloemen en enkele kaars die passanten bij de schermen hebben neergelegd en -gezet.  Achter die afscheiding is de politie nog volop bezig met onderzoek naar wat zich heeft afgespeeld in de woning aan de Emmalaan en wat moeder Anna (38) en zoontje Dani (6) het leven kostte.

De Gelderlander

Gezin van Tim en Magali werd opgelicht door ‘bevriende’ aannemer: “36.000 kwijt en gelijkvloers gestript, terwijl hij nooit van plan was om te komen”

9 Mei 2022

NAZARETH - 36.000 euro voorschot kwijt en een onbewoonbare woning. Dat is de balans voor Tim Van Hecke (35) en Magali Anno (35) na een contact met een ‘bevriende’ aannemer. “Die man is zelf vader, ik begrijp niet hoe hij een oog dichtdoet ’s nachts.”

Nieuwsblad