Steunacties in de media

Steunacties komen regelmatig in het nieuws. Hieronder vind je nieuws artikelen die gepubliceerd zijn over Steunacties. 

Wij raden aan de redacties van de nieuws media te benaderen met je Steunactie. Dit geeft een grotere verspreiding en bereik! De email adressen van de redacties zijn meestal te vinden op de websites van de betreffende media. Doorgaans in de colofon of op de contactpagina. Of neem contact met ons op; wij hebben lijsten met redactie email adressen die we kunnen toesturen.

Artikel gezien? Laat het ons weten, dan plaatsen wij deze op de actiepagina.

Het Belang Van Limburg

Huis onbewoonbaar na uitslaande brand

16 Mei 2024

Video brand huis Opperstraat in Nieuwerkerken

Het Belang Van Limburg
Nieuwsblad

Brandweer heeft veel moeite met zware dakbrand in Nieuwerkerken, huis onbewoonbaar

16 Mei 2024

NIEUWERKERKEN - In de Opperstraat in Wijer (Nieuwerkerken) is donderdagnamiddag een zware brand uitgebroken aan het dak van een huis. De brandweer Zuid-West Limburg is ter plaatse om te blussen.

Nieuwsblad
GVA

Jongste demoteam dansschool K!Dans bereidt zich voor op eerste Europees kampioenschap: “Zal heel leerrijk zijn”

15 Mei 2024

Mechelen - De dansers van het jongste demoteam hiphop van de Mechelse dansschool K!Dans bereiden zich voor op een belangrijk weekend. In het Duitse Kalkar nemen ze het op tegen een tiental andere landen tijdens het Europees kampioenschap voor demoteams.

GVA
RTV Oost

Nadat aannemer failliet ging, bereiken gedupeerde Dajenne en Marita nu hoogste punt van hun droomhuis

14 Mei 2024

De kans dat ze ooit nog wat van hun centen terug zien, is definitief de grond ingeboord, maar Marita en Dajenne uit Deventer laten zich er niet door uit het veld slaan. Ze gaan onverdroten door met de bouw van hun droomhuis. En er is reden voor een feestje: de vlag ging in top voor het bereiken van het hoogste punt. "Met dank aan al die lieve familie en vrienden." Zometeen om 17.00 uur in het programma Dwars Door Overijssel van TV Oost een uitgebreide videoreportage over Dajenne en Marita.

RTV Oost
VRT NWS

Brand verwoest zolderverdiepingen van 2 woningen in Wiekevorst

13 Mei 2024

In Wiekevorst bij Heist-op-den-Berg heeft een uitslaande brand de daken en zolderverdiepingen van 2 woningen vernield. De bewoners van beide huizen aan de Witte Gracht konden op tijd naar buiten gaan en er raakte niemand gewond. De oorzaak van de brand is nog niet duidelijk.

VRT NWS
Het Laatste Nieuws

Brand treft twee woningen in Wiekevorst: “Bewoners konden zich in veiligheid brengen”

13 Mei 2024

In Wiekevorst vond zondagavond een uitslaande woningbrand plaats in de Witte Gracht.

Het Laatste Nieuws
RTV België

Steunactie voor Wiekevorstse gezinnen na zware woningbrand

13 Mei 2024

Zondagavond woedde een zware woningbrand aan Witte Gracht in Wiekevorst, bij Heist-op-den-Berg. De bovenste verdiepingen van twee aanpalende woningen zijn volledig vernield. De twee huizen zijn onbewoonbaar verklaard.

RTV België
RTV België

Woningbrand aan Witte Gracht in Wiekevorst

12 Mei 2024

In een huis aan de Witte Gracht in Wiekevorst is in de vooravond brand uitgebroken. Het gaat om een recente tweewoonst. Buren zeggen dat ze een knal gehoord hebben.

RTV België
NNieuws.be

Brand verwoest daken van 2 woningen aan Witte Gracht Wiekevorst

12 Mei 2024

In Wiekevorst heeft een uitslaande brand de daken van 2 woningen vernield aan de Witte Gracht.   Verschillende posten van brandweer Rivierenland en een ambulance waren snel ter plaatse. Buren hadden een ontploffing gehoord.  Ze zagen ook dat de bewoners met hun kinderen tijdig de panden hadden kunnen verlaten.

NNieuws.be
Gazet van Antwerpen

Zware dakbrand slaat over op tweede woning in Wiekevorst

12 Mei 2024

Er heeft zondagavond een zware uitslaande dakbrand gewoed in een woning aan de Witte Gracht in Wiekevorst (Heist-op-den-Berg). De vlammen sloegen via het dak over op de aanpalende woning. Er vielen geen gewonden.

Gazet van Antwerpen
Omroep Neteland

Brand maakt tweewoonst onbewoonbaar in Wiekevorst

12 Mei 2024

Zondagavond heeft een felle brand een tweewoonst aan Witte Gracht in Wiekevorst (Heist-op-den-Berg) onbewoonbaar gemaakt.

Er was een knal die gevolgd werd door felle vlammen. Die sloegen over via het dak van de ene naar de andere woning. Twee kinderen uit de ene woning konden zich in veiligheid brengen. De schade is groot. Meer nieuws op facebookpagina kempennieuws.be

Omroep Neteland
Nieuws.nl

Ook Zaanse ouders in actiegroep passend leerlingenvervoer

8 Mei 2024

Ouders uit de regio’s Zaanstad, Duin- en Bollenstreek, Haarlemmermeer en Den Haag hebben de handen ineengeslagen om te bereiken dat de overheid een zorg- en veiligheidscomponent opneemt in de Wet leerlingenvervoer. Via de actiegroep Veilig en Passend Leerlingenvervoer hebben ze een crowdfunding opgezet om hiervoor een ervaren advocaat in te schakelen.

Nieuws.nl
Nieuwsblad

Joppe Van Langendonck streeft naar eindzege in eigen gemeente: “Dynamiek van King of the Court ligt ons wel”

8 Mei 2024

HAACHT - Op de eerste BK-manche van het seizoen is het nog enkele dagen langer wachten, maar met Queen & King of the Court heeft Den Dijk in Haacht donderdag al wel een stevige opwarmer voorzien. Op de deelnemerslijst prijkt ook thuisspeler Joppe Van Langendonck, voor wie sinds zijn wereldtitel bij de U21 eind vorig jaar behoorlijk veel is veranderd.

Nieuwsblad
Het Laatste Nieuws

Brand in woning in Hasselt: grote rookpluim van ver te zien

8 Mei 2024

In een woning aan de Boerenkrijgsingel in Hasselt is woensdagvoormiddag brand uitgebroken. De brandweerdiensten kwamen massaal ter plaatse en konden de naastgelegen woningen vrijwaren.

Het Laatste Nieuws
TVL

Uitslaande brand vernielt Hasseltse woning

8 Mei 2024

In Hasselt is een huis volledig in vlammen opgegaan. De brand ontstond rond 11 uur in een achterbouw van een huis aan de Boerenkrijgsingel in Hasselt. De rookpluim was kilometers ver te zien. De brandweer was snel ter plaatse, maar de oorzaak van de brand is nog niet duidelijk.

TVL
Het Belang Van Limburg

Rookpluim tekent zich af boven Hasselt door uitslaande woningbrand langs grote ring

8 Mei 2024

Hasselt - De brandweer van Hasselt heeft woensdagmiddag een brand geblust op de parallelweg van de Boerenkrijgsingel. Het ging om een uitslaande huisbrand. Even tekende zich in het luchtruim boven Hasselt een grote rookpluim af.

Het Belang Van Limburg
Nationale Onderwijsgids

Ouders slaan handen ineen om leerlingenvervoer landelijk te verbeteren

8 Mei 2024

De actiegroep Veilig en Passend Leerlingenvervoer wil dat de overheid het zorg-veiligheid component opneemt in de Wet leerlingenvervoer. Ouders uit de regio’s Duin- en Bollenstreek, Zaanstad, Haarlemmermeer en Den Haag hebben hun handen ineengeslagen om dat via deze actiegroep mogelijk te maken. Ze hebben een crowdfunding opgezet om hiervoor een ervaren advocaat in te schakelen. Dit melden Bollenstreek Omroep en Steunactie.

Nationale Onderwijsgids
Sikkom

Grote brand op Landgoed Nienoord in Leek. Ook brandweer uit Stad to the rescue

7 Mei 2024

Op Landgoed Nienoord in Leek is maandagavond brand ontstaan. Het zou volgens omstanders gaan om de overdekte speelhal.

Sikkom
RTL Nieuws

Grote brand verwoest Gronings speelparadijs Landgoed Nienoord

7 Mei 2024

In de binnenspeeltuin van het Speelparadijs op Landgoed Nienoord in het Groningse Leek heeft gisterenavond een grote brand gewoed. Als gevolg van de brand blijft het park zeker vandaag en morgen gesloten, meldt het attractiepark.

 

RTL Nieuws
Hart van Nederland

Grote brand verwoest speelparadijs Nienoord, familiepark komende dagen dicht

7 Mei 2024

In het Familiepark Nienoord in het Groningse Leek heeft maandagavond een grote brand gewoed. Daardoor blijft het zeker dinsdag en woensdag gesloten, meldt het attractiepark.

Hart van Nederland