“Gezin is alle kostbare herinneringen kwijt na zware woningbrand”: KV Kortrijk houdt steunactie voor jeugdspeler Leon (10) en mikt op 25.000 euro

28 Jan 2023

KORTRIJK/TIELT - “Je wenst het niemand toe, wat het gezin Maes overkwam. Met een steunactie tonen we dat KV Kortrijk een warme familie is”, zegt coördinator doelmannen Glenn Verbauwhede (37). Het huis van het gezin Maes in Tielt is onbewoonbaar na een hevige woningbrand. Zoon Leon Maes (10) is jeugdspeler bij KVK. Je kunt online doneren. KVK hoopt zo 25.000 euro in te zamelen. “We hebben de steun van alle supporters en Kortrijkzanen nodig om het gezin te helpen.”

Het Laatste Nieuws

Jong gezin start crowdfunding na woningbrand: “De stress bezorgde mij al weeën”

27 Jan 2023

Een brand verwoestte in november de recent gerenoveerde woning van Tiffany Blanckaert (28) en Koen Van Litsenburgh (29). Om de renovatie én een noodzakelijke ruimere gezinswagen te kunnen betalen, werd een crowdfunding op poten gezet.

Krant van West-Vlaanderen

Vandalen steken scootmobiel van Hasseltse (52) in brand: “Verder dan voordeur geraak ik niet”

26 Jan 2023

Hasselt - Donderdagochtend rond 3.45 uur hebben vandalen de scootmobiel van Caroline Albergs (52) uit Hasselt in brand gestoken voor haar appartement aan de Maastrichtersteenweg. De vrouw kampt met een spierziekte en kan haar flat nu niet meer uit. “En de verzekering wil zelfs niet tussenkomen.”

Het Belang Van Limburg

Vandalen steken scootmobiel van Caroline (52) in brand: “Verder dan voordeur geraak ik niet”

26 Jan 2023

Hasselt - Donderdagochtend rond 3.45 uur hebben vandalen de scootmobiel van Caroline Albergs (52) uit Hasselt in brand gestoken voor haar appartement. De vrouw kampt met een spierziekte en kan haar flat nu niet meer uit. “En de verzekering wil zelfs niet tussenkomen.”

Gazette van Antwerpen

Caroline (52) zit vast in haar flat nadat vandalen haar scootmobiel in brand steken: “Daarvoor moet je toch echt harteloos zijn?”

26 Jan 2023

HASSELT - Donderdagochtend rond 3.45 uur hebben vandalen de scootmobiel van Caroline Albergs (52) uit Hasselt in brand gestoken voor haar appartement aan de Maastrichtersteenweg. De vrouw kampt met een spierziekte en kan haar flat nu niet meer uit. “En de verzekering wil zelfs niet tussenkomen.”

Nieuwsblad

Oudste cafébazin van Gent Lisbeth (87) overvallen door vier gemaskerde dieven: “Zelfs de ringen aan mijn vingers moesten ze hebben”

26 Jan 2023

GENT - Café De Viking aan de Muide is al jaar en dag een vaste stop voor buurtbewoners en arbeiders. Dat is helemaal de verdienste van Lisbeth Waldack, die op 87-jarige leeftijd, en met 58 jaar (!) ervaring op de teller, als geen ander het klappen van de zweep kent. Woensdag kreeg de kranige vrouw echter onverwachts bezoek van enkele laffe overvallers. “Toen ik wakker werd, stonden ze naast mijn bed. Ik moest me koest houden, of ik ging eraan...” Nog trillend van emotie doet ze haar verhaal.

PZC

87-jarige cafébazin ’s nachts overvallen en met de dood bedreigd door gemaskerde inbrekers: “Mijn café sluiten? Nooit!”

26 Jan 2023

GENT - Doodsangsten heeft ze doorstaan. De 87-jarige Lisbeth Waldack, al 58 jaar het gezicht van café Viking op de Muide, werd woensdagnacht gewekt door drie gemaskerde inbrekers. Die trokken de juwelen van haar lijf en bedreigden de bejaarde vrouw met de dood.

Nieuwsblad

“Zwijg of je gaat eraan”: oudste cafébazin van Gent Lisbeth (87) ’s nachts brutaal overvallen door gemaskerd inbrekers

26 Jan 2023

Gent - Doodsangsten doorstond de 87-jarige Lisbeth Waldack: al 58 jaar het gezicht van café Viking op de Muide. Terwijl ze woensdagnacht in haar zetel sliep, stond ze plots oog in oog met drie gemaskerde inbrekers. De juwelen trokken ze brutaal van haar lijf terwijl ze haar bedreigden met de dood.

Het Belang Van Limburg

Rapper Dharan Rimal (12) voert actie voor weeshuizen in Nepal

26 Jan 2023

WEESP - “Mijn naam is Dharan Rimal, ik ben 12 jaar en ik ben rapper”, zo start het persbericht dat Dharan de wereld in stuurde. Hij heeft een bijzondere missie. Dharan gaat geld inzamelen voor twee weeshuizen in Nepal. De actie is voor Dharan heel persoonlijk: zijn Nepalese vader heeft zelf in een van deze weeshuizen gewoond.

Weesper Nieuws

Peperduur hoorimplantaat toch niet terugbetaald door verzekering, dove Siebe (13) start crowdfunding: “Ik voel me machteloos”

25 Jan 2023

BORSBEEK/WOMMELGEM - Een cochleair implantaat. Voor de meesten een ietwat moeilijk uit te spreken woord, voor de dove Siebe Schaalje (13) uit Wommelgem een levensnoodzakelijk apparaat in zijn oor. Hoewel alleenstaande mama Vicky onder de indruk was dat de vijfjaarlijkse vervanging ervan door de verzekeringen werd terugbetaald, kreeg ze te horen dat de 8.000 euro het dan toch voor haar eigen rekening is: “‘Mama, wat als ik het op een dag niet zelf kan betalen?’, vraagt hij me steeds.”

Het Laatste Nieuws

STEUNACTIE VOOR IAN LEVERT DE NODIGE 100 000 EURO OP

25 Jan 2023

Ian Bunneghem uit Boom is geboren met 1 oortje. Doorheen de jaren heeft Ian tal van onderzoeken laten uitvoeren naar de oorzaak maar ook vooral naar een oplossing voor zijn probleem. Nergens in Europa konden ze hem helpen dus zijn de ouders met hem de oceaan overgestoken op zoek naar hulp.

Radio Reflex

Beloftevolle voetballer Jochen (23) vecht tegen lymfeklierkanker, papa begint steunactie: “Ik twijfelde om zijn verhaal naar buiten te brengen, maar de respons is énorm”

25 Jan 2023

OUDENAARDE/MAARKEDAL/GAVERE/HOREBEKE - Hij keek uit naar een job, droomde van een vast stekje voor hem en zijn vriendin én zijn voetbalcarrière zat stevig in de lift. Net op het moment dat zijn volwassen leven een vlucht zou nemen, krijgt de beloftevolle voetballer Jochen Van Wambeke (23) van dokters een hard verdict: hij staat voor een zware strijd tegen de ziekte van Hodgkin, een vorm van lymfeklierkanker. Maar hij staat er niet alleen voor.

Het Laatste Nieuws

Geparkeerde auto brandt uit onder carport in Tielt en vuur slaat over naar bovenverdieping

24 Jan 2023

Een gezin uit de Ronceval in Tielt werd in de nacht van zondag op maandag het slachtoffer van een zware brand. Hun geparkeerde wagen brandde uit onder de carport waarna het vuur oversloeg op hun woning. De vader, die samen met zijn echtgenote en twee kinderen boven lagen te slapen, merkte de brand gelukkig tijdig op waardoor het gezin veilig hun huis kon verlaten. De schade aan de woning is aanzienlijk. Het gezin kan er tijdelijk niet verblijven. Foto Bert Feys

Het Nieuws van West Vlaanderen

Steun actie Jan Klaas Schra: Onderzoek naar Arfid

23 Jan 2023

Hallo allemaal, ik kan zelf al 2 jaar niet eten. Alleen nutri drink (vloeibare voeding). Kinderen en jongeren met een eetstoornis – of een kwetsbaarheid daarvoor – verdienen eerdere herkenning van hun probleem.

Weblog Staphorst

Wagen brandt uit onder carport in Tielt, vuur slaat over naar bovenverdieping van huis waar gezin ligt te slapen

23 Jan 2023

In Tielt is een wagen uitgebrand die onder een carport stond geparkeerd. Het vuur sloeg over naar de bovenverdieping van het huis waar een gezin met 2 kinderen lag te slapen. Niemand raakte gewond, maar de schade is groot.

VRT NWS

Gezin van vier ontsnapt aan nachtelijke woningbrand die ontstond aan auto: “Dit had veel erger kunnen aflopen”

23 Jan 2023

TIELT - Een gezin uit Tielt werd in de nacht van zondag op maandag het slachtoffer van een zware brand. De gezinswagen vatte vuur op de oprit en de brand sloeg over op de woning. De vader merkte de brand gelukkig tijdig, op waardoor het gezin veilig het huis kon verlaten. De schade aan de woning is aanzienlijk. Het gezin kan er tijdelijk niet wonen.

Nieuwsblad

Meisje (6) wordt wakker van lawaai bij felle brand en kan ouders waarschuwen: “Mama, wat is er aan de hand?”

23 Jan 2023

TIELT - Een gezin met twee jonge kinderen uit Tielt is maandag in alle vroegte aan het ergste ontsnapt toen brand uitbrak in de carport naast hun woning. Het vuur woedde zo hevig dat ook de dakoversteek vuur vatte en de vlammen via die weg de twee kinderslaapkamers binnendrongen. Het huis is onbewoonbaar. “Wat een geluk dat ons dochtertje wakker is geworden”, zegt haar mama. Het relaas van de feiten.

Het Laatste Nieuws

Gezin ontsnapt net op tijd uit brandende woning in Tielt

23 Jan 2023

De brand ontstond omstreeks 5 uur in Ronceval, een rustige Tieltse straat. Een gezin met twee kinderen lag er in hun woning te slapen, toen buiten plots een brand uitbrak. De wagen, die onder de carport stond geparkeerd, stond er in een mum van tijd in lichterlaaie. “We werden wakker door het geluid en merkten dat er een brand was uitgebroken”, aldus de vader. Hij en zijn gezin verlieten onmiddellijk de woning. Ondertussen werd ook de brandweer opgeroepen

Krant van West-Vlaanderen

Opgelichte vereniging doet ‘flashmob’ om geld in te zamelen: “Zijn 14.000 euro kwijt”

22 Jan 2023

GENT - Al zingend en dansend trokken de kinderen van de musical vereniging BE! zaterdag door de straten van Gent. Zo wouden ze hun crowdfunding onder de aandacht brengen. De vzw werd namelijk voor 14.000 euro opgelicht door internetfraudeurs. Daardoor is het voorbestaan onzeker geworden.

Nieuwsblad

Teller van steunactie voor Daan staat al op 13.330 euro

20 Jan 2023

WAREGEM - De financiële steunactie voor de ouders van de overleden Daan heeft de vooropgestelde 15.000 euro bijna bereikt. In vier dagen werd al 13.330 euro ingezameld.

Het Laatste Nieuws