In de media

VRT NWS

Broers Silvio en Nicky breken wereldrecord forelvissen in Maasmechelen voor zieke dochter

21 Jul 2024

Silvio en Nicky Giddelo zijn erin geslaagd om 120 uur onafgebroken te vissen op forellen. Van dinsdag tot deze ochtend 10 uur hengelden ze aan visvijver De Pelikaan in Opgrimbie, bij Maasmechelen. Dat deden ze voor Alessia, de dochter van Silvio die aan epilepsie lijdt. Ze vragen meer ondersteuning van de overheid. 

VRT NWS
TVL

Vader van 7-jarige dochter gaat 120 uur onafgebroken forelvissen om aandacht te vragen voor haar ziekte

16 Jul 2024

120 uur aan één stuk forelvissen, dat is het doel van Silvio Giddelo. Hij wil zo een wereldrecord verbreken, maar hij wil vooral aandacht vragen voor zijn zieke dochter. De 7-jarige Alessia uit Diepenbeek heeft het syndroom van West, het Slit Ventricle Syndrome, het Eses-syndroom en autisme. De ziekenhuis- en apotheekrekeningen stapelen zich intussen op. Het doel is om 120 uur te vissen, iedereen is welkom om de komende dagen mee te komen vissen.

TVL
Nieuwsblad

7-jarige Alessia uit Diepenbeek heeft zeldzame ziekte, medicatie is peperduur

03 Jun 2024

DIEPENBEEK - De 7-jarige Alessia uit Diepenbeek heeft het syndroom van West, het Slit Ventricle Syndrome, het Eses-syndroom en autisme. Haar epileptische aanvallen maken het onmogelijk om nog naar school te gaan. Haar ouders Silvio en Jessica hebben hun werk aangepast om thuis voor haar te kunnen zorgen. Intussen stapelen de ziekenhuis- en apotheekrekeningen stapelen zich. Ze zamelen geld in voor medicatie via crowdfunding. En ze vragen vooral begrip voor hun situatie. Wie Alessia of de Epilepsie Liga wil steunen, kan dat doen via deze actie.

Nieuwsblad
Het Belang Van Limburg

7-jarige Alessia uit Diepenbeek heeft zeldzame ziekte, medicatie is peperduur

03 Jun 2024

Diepenbeek - De 7-jarige Alessia uit Diepenbeek heeft het syndroom van West, het Slit Ventricle Syndrome, het Eses-syndroom en autisme. Haar epileptische aanvallen maken het onmogelijk om nog naar school te gaan. Haar ouders Silvio en Jessica hebben hun werk aangepast om thuis voor haar te kunnen zorgen. Intussen stapelen de ziekenhuis- en apotheekrekeningen stapelen zich. Ze zamelen geld in voor medicatie via crowdfunding. En ze vragen vooral begrip voor hun situatie. Wie Alessia of de Epilepsie Liga wil steunen, kan dat doen via deze actie.

Het Belang Van Limburg
TVL

7-jarige Alessia uit Diepenbeek heeft zeldzame ziekte, medicatie is peperduur

31 Mei 2024

De 7-jarige Alessia uit Diepenbeek heeft het syndroom van West, het Slit Ventricle Syndrome, het Eses-syndroom en autisme. Haar epileptische aanvallen maken het onmogelijk om nog naar school te gaan. Haar ouders Silvio en Jessica hebben hun werk aangepast om thuis voor haar te kunnen zorgen. Intussen stapelen de ziekenhuis- en apotheekrekeningen stapelen zich. Ze zamelen geld in voor medicatie via crowdfunding. En ze vragen vooral begrip voor hun situatie.

TVL
Het Belang Van Limburg

Silvio’s dochtertje lijdt aan ‘stille’ epilepsie: zo wil hij onbekende ziekte nu onder de aandacht brengen

14 Feb 2024

Diepenbeek -120 uur aan één stuk forelvissen. Met dat doel wil Silvio Giddelo (37) niet alleen een wereldrecord verbreken, de Diepenbekenaar wil zo ook aandacht vragen voor zijn zieke dochtertje Alessia (7). “Mensen denken bij epilepsie vaak aan schokken, maar het is veel meer dan dat.”

Het Belang Van Limburg
Time.News

The Heartbreaking Story of Alessia Giddelo and Her Struggle with Epilepsy: A Father’s Fight to Raise Awareness and Funds

14 Feb 2024

“Hello, my name is Alessia Giddelo. I am 7 years old and I have had major health problems since I was born.” This is how Jessica Erlich (34) and Silvio Giddelo (37) from Diepenbeek start the story of their daughter. And unfortunately that is not so rosy. “After 33 weeks of pregnancy, Jessica had to give birth urgently,” says Silvio. “Alessia had a shortage of oxygen, developed a serious infection and was unable to breathe independently for the first few days. On day three, a cerebral hemorrhage, meningitis and encephalitis occurred. As a result, she has suffered brain damage and suffers from cerebral palsy, or cerebral palsy, and epilepsy. She also struggles with autism.”

Time.News