In de media

Hart van Nederland

Crowdfundingsactie voor nabestaanden doodgeschoten docent stopgezet

03 Oct 2023

De crowdfundingsactie voor de nabestaanden Jurgen Damen, de docent die vorige week om het leven kwam bij een schietpartij in het Erasmus MC in Rotterdam, is op verzoek van de familie stopgezet. "Hoe goed bedoeld het initiatief ook is", valt te lezen op de donatiepagina.

Hart van Nederland
Dagblad 010

Crowdfunding voor doodgeschoten docent gestopt op verzoek familie

02 Oct 2023

De crowdfundingsactie voor de vorige week in het Rotterdamse Erasmus Medisch Centrum doodgeschoten docent en huisarts Jurgen Damen (43) is op verzoek van de familie beëindigd. Dat melden de initiatiefnemers van de actie op de inzamelingspagina van de site Steunactie. Alle donaties zullen worden teruggestort. Hoeveel geld er al was ingezameld, is niet bekend.

Dagblad 010
De Havenloods

Crowdfunding voor doodgeschoten Jurgen Damen gestopt op verzoek van de familie

02 Oct 2023

Rotterdam - De steunactie die zaterdag is opgestart voor de doodgeschoten huisarts en docent Jurgen Damen is gestopt op verzoek van de familie. Alle donaties zullen worden teruggestort. Bij de crowdfunding voor Marlous en Romy is inmiddels bijna 120.000 euro binnengehaald, het dubbele van het oorspronkelijke streefbedrag.

De Havenloods
Telegraaf

Crowdfunding voor doodgeschoten docent gestopt op verzoek familie

02 Oct 2023

ROTTERDAM - De crowdfundingsactie voor de vorige week in het Rotterdamse Erasmus Medisch Centrum doodgeschoten docent en huisarts Jurgen Damen (43) is op verzoek van de familie beëindigd. Dat melden de initiatiefnemers van de actie op de inzamelingspagina van de site Steunactie. Alle donaties zullen worden teruggestort. Hoeveel geld er al was ingezameld, is niet bekend.

Telegraaf
NU

Erasmus MC eert omgekomen docent: 'Zonder Jurgen nooit meer hetzelfde'

30 Sep 2023

Het Erasmus MC heeft zaterdag met een emotioneel geschreven portret de docent geëerd die donderdag bij een van de twee schietpartijen in Rotterdam omkwam. Jurgen Damen (43) was een gewaardeerde docent en collega bij het Rotterdamse ziekenhuis.

NU
De Havenloods

Ook inzameling voor doodgeschoten huisarts en docent, voor Marlous en Romy al meer dan 60.000 euro binnen

30 Sep 2023

Rotterdam - Er is een inzamelingsactie gestart voor de familie van Marlous en Romy, de moeder en dochter die donderdag om het leven kwamen aan het Heiman Dullaertplein. Het gedoneerde bedrag is vandaag meteen al het streefbedrag van 60.000 euro gepasseerd. Ook voor de 43-jarige huisarts en docent Jurgen is een steunactie in het leven geroepen. Het geld wordt gebruikt om de uitvaart te betalen en de nabestaanden financieel te ondersteunen. 

De Havenloods
Rijnmond

Dit was huisarts Jurgen Damen (43) die donderdag door een student werd doodgeschoten

29 Sep 2023

De dood van de 43-jarige huisarts en docent Jurgen Damen, die omkwam bij de schietpartij in het Erasmus MC in Rotterdam dompelt veel mensen in diepe rouw. "Hij kon elke patiënt het gevoel geven dat die bijzonder was. Dat is echt een talent”, zegt Pascalle de Beer. Zij was zowel patiënt als collega van Damen.

Rijnmond
Algemeen Dagblad

Collega’s rouwen om doodgeschoten Erasmus-docent Jurgen (43): ‘Een aimabele, betrokken huisarts’

29 Sep 2023

Het slachtoffer van de dodelijke schietpartij in het Erasmus MC is de 43-jarige Rotterdamse huisarts en praktijkdocent Jurgen Damen. Hij laat een vrouw en dochter achter. Collega’s van zijn huisartsenpraktijk in de wijk Katendrecht zijn aangeslagen. ,,Dit is een grote schok voor de hele regio.’’

Algemeen Dagblad
Erasmus Magazine Rotterdam

Overleden docent Jurgen Damen ‘boegbeeld van ons onderwijs’

29 Sep 2023

Jurgen Damen, de 43-jarige docent die donderdag om het leven kwam bij een schietpartij in het Erasmus MC, was ‘een boegbeeld voor het onderwijs in Rotterdam’. Dat zegt decaan en bestuursvoorzitter Stefan Sleijfer tegen de NOS.

Erasmus Magazine Rotterdam
RTL Nieuws

Aangeslagen Hugo de Jonge: 'Jurgen Damen was onze huisarts'

29 Sep 2023

In een reactie laat minister Hugo de Jonge weten dat de gebeurtenissen in Rotterdam hem zeer hebben aangegrepen: 'Het raakt iedereen. Het komt heel dichtbij. Jurgen Damen was onze huisarts'.

RTL Nieuws
Open Rotterdam

Katendrecht geschokt door overlijden huisarts en Erasmus MC-docent Jurgen: ‘Het raakt de wijk’

29 Sep 2023

Collega’s en buurtbewoners rouwen na het overlijden van de geliefde huisarts Jurgen Damen. Jurgen (43) was naast huisarts ook universitair docent. Donderdagmiddag was hij slachtoffer van een schietpartij bij het Erasmus MC, waar hij les gaf. De bewoners van Katendrecht, waar hij werkzaam was als huisarts, organiseerden een herdenking.

Open Rotterdam
NRC

‘Ik deelde misschien meer met hem dan met mijn man’

29 Sep 2023

Met bosjes tulpen onder de arm en tranen in hun ogen staan de bewoners bij elkaar. Op een grasveldje naast gezondheidscentrum Katendrecht in Rotterdam herdenken ze vrijdag huisarts Jurgen Damen. Hij werd donderdag in het Erasmus MC doodgeschoten door een student, die kort daarvoor zijn buurvrouw en haar dochter had gedood.

NRC
Het Parool

Collega’s rouwen om dood Erasmusdocent Jurgen Damen: ‘Een aimabele en betrokken huisarts’

28 Sep 2023

Het slachtoffer van de dodelijke schietpartij in het Erasmus MC is de 43-jarige Rotterdamse huisarts en praktijkdocent Jurgen Damen. Hij laat een vrouw en dochter achter. Collega's van zijn huisartsenpraktijk in de wijk Katendrecht zijn aangeslagen. ‘Dit is een grote schok voor de hele regio.’

Het Parool