Ukrainian-Belgian School Empowering Teenagers through Education

Ukrainian-Belgian School Empowering Teenagers through Education
Vladlena Yaroshenko

Transforming Lives: Education Assistance for Teenagers from Ukraine at the Ukrainian-Belgian School

 

Hallo, mijn naam is Vladlena en ik kom uit Oekraïne. 
Ik kwam naar België kort nadat de oorlog tussen Rusland en Oekraïne startte. Net als ik, zijn er veel ouders die naar België kwamen met kleuters en schoolgaande kinderen en tieners. Op dit moment bevinden vele Oekraïense vluchtelingenkinderen zich in de overgangsfase van een militaire situatie naar een normaal leven. We willen kinderen graag gewoon kinderen laten zijn en hen deel te laten uitmaken van een actieve samenleving. Hen in interactie te brengen met de echte wereld, ze te integreren and energie met anderen uit te wisselen.  

Zo ontstond het BelUkra-project.

BelUkra is de Oekraïens-Belgische school (onderwijsinstelling zonder winstoogmerk) in Antwerpen, die werd opgericht om kinderen die gedwongen werden hun land te verlaten via onderwijs te herintegreren in de maatschappij. 
Het gedachtegoed achter deze organisatie is om via verschillende programma’s het schoolcertificaat van het land van herkomst te verkrijgen, het te laten erkennen in België door Naric om zo toegang te krijgen tot het hogere onderwijs.
 

Hierbij zijn we erg dankbaar voor de onvoorwaardelijke steun die we krijgen van de Vlaamse overheid en Stad Antwerpen en danken graag ook onze partners zoals Digidak, Internationaal Comite, Digitaal voor de jeugd en Prowise.

 

“De integratie in het Belgische onderwijssysteem is bedoeld om Oekraïense tieners meer kansen te bieden om te slagen, hun school af te maken en hoger onderwijs te volgen.”

De projectmissie:

- Oekraïense tieners aan te trekken tot kwaliteitsvol onderwijs 

- hen te helpen integreren in de nieuwe omgeving (psychologisch is het vooral moeilijk voor tieners)

- te helpen bij toelatingsexamens voor instellingen voor hoger onderwijs

 

Onze school levert reeds mooie resultaten.  In BelUkra geven we dagelijks les:

- een lijst met schoollessen, volgens het schoolcurriculum

- Nederlandse lessen

- Engelse lessen

- psychologische uren en inburgeringslessen in het Belgische leven

- cursussen om professionele talenten te identificeren Ook heeft de school tal van activiteiten waar tieners zichzelf kunnen bewijzen als creatieve, actieve, sportieve, bewust ruimdenkende individuen.

Voor een betere leerervaring voor studenten hebben we interactieve schermborden nodig voor de lessen. We weten dat een interactief schermbord het mogelijk maakt om informatie aan leerlingen te presenteren met behulp van een breed scala aan visualisatietools (kaarten, tabellen, diagrammen, grafieken, foto's enz.).

Leraren kunnen de bedieningselementen van het interactieve schermbord gebruiken om leermateriaal op een spannende en dynamische manier te presenteren en hen onder te dompelen in het verwerven van de nodige kennis.

Hiervoor willen we graag geld inzamelen om te voorzien in de leerbehoeften van meer dan 100 schoolkinderen:

  • 4 interactieve digitale schermen twv €5.000 per scherm, dus €20.000 in totaal, met dank aan Powerwise voor de aankoop.
  • Digitale programma’s voor computers die we ontvingen van Youthfordigital twv €2.000
  • In totaal willen we dus €22.000 verzamelen voor deze kinderen

Zo kunnen de kinderen volgend schooljaar kunnen afsluiten met een completere kennis van de kernvakken en aanverwante vakken.

Docenten kunnen een nieuwe richting inslaan, zoveel mogelijk leerlingen betrekken bij interactieve lessen, hen helpen sneller grote hoeveelheden informatie te leren en hiaten in hun leerproces opvullen.

Kinderen zijn onze toekomst, aan wie we in het heden hulp en steun kunnen geven.

Help jij ons mee?





 

Updates

Loading...

Collectors

Loading...
Started on 20/06/23
Viewed 804x

Fundraiser organised for:

BelUkrA vzw

BelUkrA vzw

Fundraiser organised by:

Vladlena Yaroshenko

Vladlena Yaroshenko

 

Donations

 
Show all donations
Started on 20/06/23
Viewed 804x
Website widget
Add a widget of this fundraiser to a website or blog