SOS A HOME

SOS A HOME

SOS om het onrecht terug in orde te krijgen .

 

Donate Be the first to support this fundraiser!

Het begon een 1,5 jaar geleden met mijn ex die mijn inboedel en de spullen van mijn overleden moeder (grote emotionele waarde ) niet wou terug geven . 

Hij had me buitengejaagd na een woelige en zeer agressieve relatie van 4 jaar (waarvan 2 samenwonend) 

En ja ik was ook iemand die altijd zei Als er een man mij ooit fysiek mishandeld ik geen 5 sec zou twijfelen om weg te gaan . Maar liefde maakt blind en ik wou het goede in de mens blijven zien . En hoopte naïef op beterschap . Lang verhaal kort ben ik in paniek snel op zoek moeten gaan naar woonst en inboedel . 

En met wat ik dacht veel geluk een super nice betaalbar appartement met nog wat overschot meubelen erin van vorige huurster ( achteraf gezien waren het allemaal massief bleke eiken kasten en bed )  gevonden via vrienden . 

Huisbazen leken super, mijn mama had nog voor hen gebabysit en ze kende mijn grootouders dus ik dacht dat ik de lotto had gewonnen qua huurwoningen . Huisbazen woonde net boven me maar ik zag er geen problemen in . 

Krijg ik kort erna politie aan de deur mijn ex had mij aangegeven voor belaging (stalken) omdat ik bleef vragen om mijn spullen te kunnen ophalen . ( kasten, bed v mij en kamer v mijn zoon , playstation, tv van 2500€ , tafel, stoelen, en mijn mama haar persoonlijke spullen waaronder fotos's enz ) 

Dus voorwaarden opgelegd gekregen (enkel voor berichten en e mails te sturen geen fysieke belaging of vernieling of zo ) 

Ik heb idd op tijdspanne van 3 maand 11 mails gestuurd om mijn spullen te vragen en omdat ik van de 2 katjes die ik van hem had gekregen 9 kittens had en wat hulp met de beestjes op te voeden nodig had wanneer ik moest gaan werken . 

Die katten was ons ding we hadden in het huis op de buiten waar we samen woonde samen 13 katten waarvan 6 half wilde buitenkatten die we eten gaven en indien nodig lieten verzorgden en ook steriel lieten maken allemaal in samenspraak met het locaal asiel en dierenartsen . 

Maar er zijn wel enkel dieren die toch nog nestjes hadden mij 2 kettingen waren amper 9maand als ze zwanger waren maar hebben allebij gezonde nestjes ter wereld gebracht en kittens zijn allemaal in gouden mandje terecht gekomen met de nodig papieren en verzorging ( kost ook 150€ per kat om steriel te maken en te chippen ×9 was ook onverwachte kost ) 

Maar daar zat het probleem niet huisbazin wist vanaf ik getekend heb dat er katten kwamen (normaal maar 2 maar gedurende 3 maand dus 11 ) maar had kamer ingericht voor de kittens zodat dat de rest van mijn appartement kittenvrij bleef en veel last had je van die beestjes niet . Alleen ik die de kleine strontfabriekjes hun cadeautjes mocht opruimen maar zelfs dat viel nog mee . Was een plezante bende en was al bij al max 15 weken . 5 Kittens zijn geboren eind mei en 2 weken later nog 4 . En de eerste 2 weken bewegen die amper . 

Allemaal te doen ik had begin september nog 5 katten waaronder 3 kittens en 2 gingen naar een boerderij om muizen te vangen tussen de koeien 1 kitten ging ik houden zodat ik in het totaal 3 kettingen ging hebben . Ik woonde op een gelijkvloers met achter mijn appartement een voetbalstadion, begraafplaats en parking van de gemeente die 90% van de tijd leeg stond . 

Dus een enorme grote auto vrije open plek waar ze buiten konden jagen op veldmuisjes en andere kleine dieren. 

En toen ben ik 15 september opgepakt voor stalking en 7 weken in voorarrest gezet geweest in gevangenis van Brugge.  

Ik ben niet veroordeeld en van de 11 emails die ik zogezegd verzonden had (ja 11 mails daarvoor ben ik de gevangenis ingevlogen ) hebben ze 1 kunnen bewijzen thats it . 

Maar dus 15sep bibi de gevangenis in ik bellen naar mijn grootouders en papa van mijn zoon (16j) om voor de katten te kijken grootmoeder (84j) heeft een sleutel voor noodgevallen dus die kon binnen . Huisbazen zonder mijn toestemming mee met mijn grootouders en katten hebben een week alleen gezeten ( ze kregen dagelijks eten en drinken ) dus hebben idd tafellakens van tafel getrokken en in de bloembakken zitten graven . Huisbazin grootouders zitten bang maken oudere mensen zijn nu eenmaal beinvloedbaarder en een ontruimingsfirma gebeld dus 28sept was mijn app ontruimd alles weg kledij schoenen bed kasten zelfs de gordijnen . Ik zat vast dus kan niks doen en war ze deden was onwettelijk . 

Beste van het verhaal is da ze de rekening (3700€) hebben op mijn grootvaders naam hebben gezet en die brave vent da betaald heeft ook.

Lees ook huur was betaald er waren geen huurachterstanden enz geen schade of kosten enz. Dus geen reden voor uithuiszetting en dan nog heb je 3 maand de tijd nadat het via het vredegerecht is uitgesproken . En ja je moet een uithuiszetting eerst via het vrede gerecht doen hele procedure duurt max 6 maand . Dus niet eerst ontruimen en dan naar het vredegerecht gaan . Dus gevolg ik uitgeschreven op mijn adres al mijn spullen kwijt 25 000 € + .

En zo kom je dan 4 nov thuis in een appartement volledig leeg en zonder gas en elektriciteit en water want je moet van het gerecht in je appartement verblijven en het vredegerecht heeft mij ook gelijk gegeven en ik moest 4 nov dus terug naar mijn appartement . Waar ik tot 20 feb dus zonder water en verwarming heb gekampeerd . 

Huur is betaald geweest tot 1 Jan 2023 maar de kosten zijn niet te overzien gerechtskosten die 3700 + alles opnieuw moeten aanschaffen ,advokaat en nu nog een extra rechtzaak om schadevergoeding te eisen voor de gelden schade . 

Emotioneel is dit ook moordend want  ik ben dus officieel dakloos gelukkig kan,ik bij vrienden loggeren maar toch het is moeilijk om altijd van,iemand anders af te hangen voor alles eigenlijk . 

Ex lacht hem krom want ik mag geen contact hebben of ik mag terug de bak in. Maar dat hij ingebroken heeft bij mij en geld gestolen heeft ( heb zelf filmpje waar hij letterlijk zegt dat hij dit gedaan heeft bezorgd aan politie ) mijn vinger, kraakbeen, ribben 2 × gebroken heeft en,aangegeven geweest is doet er nie toe hij blijft ongestraft . 

Rechtvaardigheid is ver te zoeken in België maar soit we moeten erdoor en dat proberen we te doen maar met een basisinkomen loop ik nie ver want fulltime time werken lukt nie echt dus probeer ik zoveel mogelijk extra's te doen om rond te komen en een nieuwe woonst te vinden want voor sociale woning heb ik niet genoeg punten als alleenstaande met 1 kind . Dus val ik naast de boot . 

Dus ja alle hulp is welkom ik ben ook actief op zoek naar 2de hands spullen en heb een studio gevonden die betaalbaar is maar ik heb enkel een lucjtmatras om te,slapen en nog wat kleren en tekengerief maar voor de rest moet ik van onder 0 beginnen,

Sorry voor de lange uitleg maar was belangrijk dat verhaal helemaal verteld wordt en als ik het zo opsom klinkt het als een heel slechte film en denk je da kan toch nie maar geloof me het kan dus wel. 

Dus SOS zodat ik snel mijn 2 kettingen  uit het asiel kan halen die,zitten er ook 6 maand en van mijn studio terug een thuis kan maken en mijn leven terug op de rails kan zetten .

Want ik zie momenteel alleen maar meer rekeningen die ik onmogelijk allemaal kan betalen en instanties kunnen/willen niet helpen 

Dank u, merci, thank you, ect.

 

Foto mijn appartement die volgens mijn ex huisbazen een echt stort was en 1 van de mama katten 

Updates

Loading...

Collectors

Loading...
Started on 03/07/23
Viewed 68x

Fundraiser organised by:

Ilse Devos

Ilse Devos

 

Donate Be the first to support this fundraiser!

Donations

 
Show all donations
Started on 03/07/23
Viewed 68x
Website widget
Add a widget of this fundraiser to a website or blog