Een weeshuis bouwen

Een weeshuis bouwen
Solange Mputu

als doel hulp en ondersteuning van dakloze kinderen in Kinshasa RDC.

 

Steun ons om dit project uit te voeren.

Beste lezers,

De goede Samaritaan is een non-profit organisatie die is opgericht met als doel; hulp en ondersteuning van dakloze kinderen in Kinshasa, hoofdstad van de Democratische Republiek Congo. De kinderen, soms hele jonge, worden gewoonlijk aangeduid als ‘straatkinderen’.

 

Veiligheid en hulp bieden om het leven van deze kinderen verbeteren, terugkeer naar school en kansrijke reïntegratie in de maatschappij te faciliteren zijn hoofddoelen van onze organisatie.

Temidden van wanhoop, verlating en verwaarlozing helpen we het straatkind vanuit Christelijk perspectief te beseffen en te begrijpen dat er hoop is en niet alles is verloren.

 

In Kinshasa, hoofdstad van de DRC hebben kinderen te dealen met verschillende situaties, zoals armoede, werkloosheid, plotseling verlies van ouders door echtscheiding of overlijden.

Vooral zorgelijk zijn gewetenloze invloedrijke lieden vanuit kerken maken misbruik, beschuldigen ten onrechte dat de kinderen, kinderen van heksen en tovenaars zijn. Deze gevolgen van bijgeloof en verdachtmakingen liggen helaas vaak aan de basis dat de kinderen verlaten en verworpen worden door hun familie of voogden.

Het enige alternatief die de kinderen dan nog hebben is de straat...

In alle gevallen biedt de straat weinig of geen veiligheid behalve dat de kinderen worden blootgesteld aan allerhande criminaliteit, uitbuiting en prostitutie.

 

Door deze kinderen van de straat te halen, stoppen ze met het slachtoffer te zijn van corrupte overheidsfunctionarissen, hebberige pooiers en oversekste soldaten die profiteren van hun uitzichtloze situaties van kwetsbaarheid om hen te misbruiken, hen te laten geloven dat hun leven niets waard is, dat ze geen plaats of betekenis hebben in de samenleving, etc.

 

De goede Samaritaan wil hulp bieden, initieert projecten, onder andere leren lezen en schrijven, hen een vak leren, wil toezien op de kinderen en hun sociale reïntegratie bevorderen. Ook al zijn de kinderen verwaarloosd of verwilderd, ze worden allemaal geboren met talenten die het verdienen om begeleid en ontwikkeld te worden. Daar wil stichting de Barmhartige Samaritaan, in samenwerking met lokale organisaties, in investeren,

in het geven van betekenis aan het leven van kinderen.

 

Onze organisatie wil een weeshuis bouwen, of een bestaand gebouw ombouwen, om in de eerste plaats de kinderen een veilige plek, eten en een bed te geven. Ook zal dit weeshuis een activiteitencentrum zijn waar kinderen leren lezen en schrijven, een vak leren zoals naaien, sanitair aanleggen, elektriciteit aansluiten, timmeren, sleutelen, lassen, basiskennis auto-onderhoud, AED (hoe iemand te reanimeren), EHBO, etc.

 

Steun ons om dit project uit te voeren, om een jongen of meisje te helpen door hen een

plaats te geven, om te wonen, te kleden, eten en drinken te geven, en vooral hen te helpen een vak te leren om hun toekomst veilig te stellen.

Het thuis van kinderen is niet de straat. Samen kunnen we ze een kans geven. Een gouden kans ze een plaats in de samenleving te geven. Help ons zodat wij kunnen helpen.

 

Afhankelijk van uw middelen doneert u €1,-, €10,- of meer aan dit doel, zodat u bijdraagt aan het zingeven van het leven van deze straatkinderen.

Bedankt voor het delen, liefhebben en doneren.

 

KVK: 52003167/ ANBI

Updates

Loading...

Collectors

Loading...
Started on 18/09/21

Fundraiser organised by:

Solange Mputu

Solange Mputu

 

Donations

 
Show all donations
Started on 18/09/21
Website widget
Add a widget of this fundraiser to a website or blog