Betaald werk voor iedereen

Betaald werk voor iedereen
Wen De Cuyper

Samen helpen we mensen met een beperking aan betaald werk.

 

Iedereen heeft recht op betaald werk.  Er is echter een grote groep mensen die geen enkele kans krijgen op de reguliere werkmarkt omwille van hun ‘beperking’.  

Velen van hen zijn wel ergens aan de slag als vrijwilliger.  Hoog tijd dat hier verandering in komt en deze mensen net als ieder ander betaald worden voor wat ze doen.

Anderhalf jaar geleden openden we Gelateria Julietta.  In ons ijssalon en restaurant werken ondertussen 23 mensen die een grote afstand tot de arbeidsmarkt hebben.  Voor de meeste van hen is dit hun eerste (betaalde) werkervaring.  Sommigen werkten voordien enkele jaren als vrijwilliger bij andere werkgevers of in een beschutte werkplaats en voor anderen is dit hun eerste werkervaring.

En ze doen dat goed.  

Ook onze jobstudenten zijn stuk voor stuk jongeren met een beperking.  Eentje werd dit jaar zelfs verkozen tot ‘Jobstudent van het jaar’.  Wat zijn we trots op hen allemaal.

Maar financieel is het niet eenvoudig om alles rond te krijgen. De beloofde loonpremies en ondersteuningspremies laten heel lang op zich wachten. Dat maakt het bijna onmogelijk om alles rond te krijgen.

Om onze werking te kunnen blijven garanderen en om nog meer mensen te helpen aan een betaalde job hebben we jouw hulp nodig.

Alle beetjes helpen. En met jouw steun kunnen we onze toekomstplannen verwezenlijken. Want om nog meer mensen een job te kunnen bieden moeten we groeien. Daarom wensen we ons aanbod binnenkort uit te breiden met een pizzeria. Ook hier zullen mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt een betaalde job krijgen. 

En om onze collega's ook te overtuigen dat mensen met een beperking een zinvolle aanvulling zijn in je team, starten we graag een stageprogramma. Onder begeleiding van 1 van onze begeleiders zullen onze medewerkers stage lopen bij collega's. Dit project zal na verloop van tijd ook opengesteld worden voor niet-medewerkers.

Grootse plannen waar toch wel een groot budget aan vasthangt. En die we dus enkel met jouw hulp kunnen verwezenlijken.

Dus deel onze oproep, overtuig je familie en vrienden en stort een kleine bijdrage. Want vele kleintjes maken iets groots.

Onze medewerkers zullen je heel dankbaar zijn.

En kom eens langs voor een lekker ijsje of in de toekomst een fantastische pizza. Ons team zal je met veel plezier en een glimlach bedienen.

Updates

Loading...

Collectors

Loading...
Started on 05/09/24
Viewed 951x

Fundraiser organised by:

Wen De Cuyper

Wen De Cuyper

 

Donations

 
Show all donations
Started on 05/09/24
Viewed 951x
Website widget
Add a widget of this fundraiser to a website or blog