Beklimming van één van de 7 Summits!
Via deze pagina wil ik graag geld inzamelen voor mijn beklimming van Mt. McKinley / Denali (6190m) in Alaska.
Op 9/2/2022 stond ik op de top van Mt. Aconcagua (6962m), één van de ‘7 Summits’, gelegen in Argentinië.
Na deze succesvolle beklimming heb ik de ambitie om de hoogste berg van Noord Amerika te bedwingen,: Mt. McKinley / Denali (6190m).
Mt. McKinley / Denali is niet alleen een prachtige berg, de beklimming op zichzelf is ronduit indrukwekkend én gevaarlijk!
Mt. McKinley / Denali:
- is de 2e moeilijkst te beklimmen berg van de ‘7 Summits’,
- is de 3e meest afgelegen piek ter wereld,
- is de 3e hoogste berg van de ‘7 Summits’ na Mount Everest en Mount Aconcagua,
- is permanent bedekt met sneeuw,
- is extreem koud met temperaturen tot -40°C,
- ligt boven de 63 graden breedtegraad, heeft de laagste luchtdruk in vergelijking met andere hoge bergen ter wereld en is daardoor een van de meest uitdagende bergen om te beklimmen,
- heeft de grootste verticale klim van alle ‘7 Summits’, i.e. het hoogteverschil tussen het basiskamp (2194m) en de top (6190m) bedraagt maar liefst 3996m. Ter vergelijking: bij Mt. Everest bedraagt het hoogteverschil 3649m en bij Mt. Aconcagua slechts 2662m.
Dat alles maakt het tot een pittige uitdaging!
Ik wil me hierop grondig voorbereiden om mijn kans op succes te maximaliseren.
Ik word er ook niet jonger op en de klimaatsverandering is een reëel gegeven waardoor sneeuw en ijs overal ter wereld bedreigd worden.
Daarom wil ik deze gebieden bezocht hebben, nu het nog kan…
Van kindsbeen af ben ik gebeten door het hooggebergte.
Op mijn 11e stond ik in bewondering voor Mt. Rainier (4392m) tijdens een bezoek aan het gelijknamige nationale park in de staat Washington in de VS.
Op mijn 12e, tijdens de sneeuwklassen, ervaarde ik een bijzondere aantrekkingskracht die Zwitserse Alpen op mij hadden.
Tijdens mijn jeugdjaren trok ik met scoutskameraden bij voorkeur naar bergachtige gebieden. We maakten wandelingen in het Hoge Tatragebergte (Polen, Slowakije), bestegen de Helagsfjället (1797m) in Zweden, geraakten bijna onderkoeld tijdens een tocht op de Glittertind (2464m) in Noorwegen en konden 3 dagen niet meer stappen na een zware afdaling in de Spaanse Pyreneeën.
In 2006 trok ik naar Kirgizië en verbleef ik in de Hemelse Bergen met o.a. zicht op Pik Palatka (5020m).
In 2007 trok ik naar Nepal voor een trekking naar de Kala Patthar (5445m) met zicht op Mt. Everest en Everest Base Camp.
In 2010 nam ik deel aan mijn 1e expeditie naar de Mera Peak (6475m) in Nepal.
Wegens slechte weersomstandigheden haalden we de top niet en ondernam ik in 2016 een 2e poging. Op 6290m hoogte moesten we (andermaal) onze toppoging staken wegens windsnelheden van 130km/u en een gevoelstemperatuur van -48°C.
In 2011 vloog ik met mijn vrouw rond Mt. McKinley / Denali en maakten we een ‘glacier landing’ op de berg, vlakbij het basiskamp.
Toen maakte ik de belofte ooit te zullen terugkeren om de berg te beklimmen in de hoop de top te bereiken.
Belofte maakt schuld!
Ik dank u alvast van harte voor uw gulle gift!
Updates
Collectors
Fundraiser organised for:
Siaens Consulting
Hoge bergtoppen wekken ontzag op.
Hoge bergtoppen beklimmen vereisen wilskracht en doorzettingsvermogen.
De harde confrontatie met de grillen van de natuur betekenen vaak een fysieke en mentale beproeving voor elke klimmer.
Dat leidt tot authenticiteit en eerlijkheid; alle maskers vallen af en elk individu valt terug op zijn elementaire noden en behoeften.
Het ruwe, onherbergzame klimaat dwingen nederig respect af voor Moeder Natuur.
De krachtmeting met Moeder Natuur is in weze een krachtmeting van het individu met zichzelf.
Een succesvolle beklimming geeft een boost voor het zelfvertrouwen. Een onsuccesvolle beklimming is een les in nederigheid en stemt tot nadenken.
Beide ervaringen zijn transformationeel en werken inspirerend.
Siaens Consulting heeft de ambitie om gelijkaardige transformationele ervaringen te creëren in de bedrijfswereld door leidinggevenden en medewerkers te inspireren om op expeditie te gaan in de eigen organisatie en samen de dienstverlening vanuit klantperspectief te bestuderen.
De opgedane inzichten zorgen voor kennis die de basis vormt voor structurele verbeteringen, met gunstig effect op alle betrokken partijen.
Meer duiding leest u in het boek “Hoe ISO9001:2015 wél werkt” - 7 (voor)waarden voor kwalitatief engagement op de werkvloer in het voordeel van klanten en op de website https://quality-transformers.learnworlds.com.