Pink Flight mega event 2025

Pink Flight mega event 2025

Dart event 100% ten voordele van kankerpatiënten

 

Wat is Pink Flight?

Pink Flight is een goed doel dat in 2021 is opgericht. Pink Flight organiseert meerdere kleine dart events en 1 mega event per jaar.De aanleiding hiervoor was dat de vrouw van de oprichter, Kevin, de diagnose van borstkanker had gekregen.

Door deze persoonlijke ervaring kwamen wij als gezin erachter hoe moeilijk de periode is na de diagnose. Niet enkel emotioneel maar ook financieel kan dit een zeer zware periode zijn.

Zodra Kevin zijn vrouw, Sandra, aan de chemokuur begon, kwamen ze erachter dat de kosten van Chemomutsjes niet worden vergoedt door het ziekenfonds.

En dit was de aanleiding om persoonlijk iets te proberen doen om mensen op die manier een steuntje in de rug te geven.

Geschiedenis

In 2021 werd het eerste Pink Flight event georganiseerd met het opzet om geld in te zamelen en op die manier zo veel mogelijk chemomutsjes gratis te kunnen weggeven. 

3 dartstornooien en een wereldrecordpoging moesten zo veel mogelijk geld opbrengen.

Dit event vond plaats in Zandvliet en was nog zeer kleinsschalig. Toch konden we met onze opbrengsten meer dan 200 chemomutsen weggeven

https://www.hln.be/berendrecht-zandvliet-lillo/record-vrienden-spelen-54-uur-darts-voor-het-guinness-book-en-het-goede-doel-niet-gedacht-dat-ik-dat-dartbord-zo-scherp-zou-blijven-zien~a311e6dd/

Wij zagen het potentieel en in 2022 gingen we voor een event 10x groter dan in 2021.

Wederom werd er een wereldrecordpoging gedaan en 5 tornooien georganiseerd… maar deze keer in OC ´t Centrum inSint-Lenaarts dat 8x groter was dan de vorige locatie.

Een opkomst van  meer dan 500 darters over 3 dagen leidde tot een gigantisch succes. Met de opbrengsten van dat event konden er meer dan 1000 mutsjes worden weggegeven maar ook voor bijna €10.000 aan speelgoed, spelconsoles en knutselgerei aan verscheidene kinderoncologie afdelingen.

https://www.hln.be/brecht/heel-stijve-armen-maar-toch-verbreken-kevin-en-johan-wereldrecord-darts-76-000-pijltjes-gegooid-in-60-uur~a34da8fb/

In 2023 vond er geen wereldrecord plaats maar wederom werd in OC 't Centum te sint Lenaarts een groots darts weekend georganiseerd. Wederom een opkomst van meer dan 500 darters. Wederom konden er honderden mutsjes en speelgoed worden weggegeven. 

Ook werd er beslist om vanaf dan ook individuele gezinnen verder te helpen.

Eind 2023 en 2024 vonden er meerdere kleinere events plaats. in 2024 werd er meer gefocust op het uitbouwen van de nieuwe website https://www.pink-flightshop.be om een merchandise lijn op te zetten.

Doordat er in 2024 geen mega event heeft plaatsgevonden, hebben we ervoor geopteerd om een knaller van een event te organiseren van 16 tot en met 19 januari 2025 

Het grootste event dat we tot nog toe hebben georganiseerd dat zal plaatsvinden in sporthal ‘De Ring’ in Brecht. Met een locatie 3 keer groter dan de vorige locatie hopen wij er weer een gigantisch succes van te maken.

Van 16 tot en met 19 januari zullen er 6 dartstornooien plaatsvinden en wederom zal het Pink Flight team met 3 teams van 2 personen trachten een Guinness wereldrecord te vestigen door maar liefst 61 uur aan een stuk te darten.

Doel

Wij spreken voornamelijk bedrijven, winkels en zelfstandigen aan om ons event te sponsoren. Op die manier zijn ieder jaar onze werkingskosten gedekt en kunnen we vanaf de eerste consumptie 100% in onze initiatieven investeren.

We krijgen ook heel veel steun van de darters die jaar na jaar naar onze events komen… maar we willen via deze weg ook mensen die geen affectie hebben met darts, of die in januari niet aanwezig kunnen zijn, de mogelijkheid bieden om hun steentje bij te dragen via deze actie.

Mises à jour

Chargement...

Collecteurs

Chargement...
Démarré 6 jours il y a
Vu 118x

Campagne organisée par:

kevin orban

kevin orban

 

Dons

 
Afficher tous les dons
Démarré 6 jours il y a
Vu 118x
Widget du site web
Ajouter un widget de cette campagne à un site web ou un blogue
 
D'autres collectes de fonds dans: Bonne Cause
Rapporter un abus