Nele collecte pour: Noodkreet voor Jules & Otis

Noodkreet voor Jules & Otis

Jules en Otis hebben beide de erfelijke spierziekte "Duchenne". Een aangepaste wagen en een verbouwing zijn hoogdringend!

 
0 € récoltés

Joey en Joke Voet-Opsomer uit Moen (B) hebben drie kinderen, Lily (13), Jules (11) en Otis (9).

Jules en Otis zijn beide belast met de erfelijke spierziekte Duchenne Spierdystrofie (DMD)

De ziekte van Duchenne komt enkel voor bij jongens en dit in een verhouding van 1 op 5.000. Met twee patiënten binnen hetzelfde gezin heeft het lot hier wel héél erg toegeslagen!

DMD is nog niet te genezen. Het is voor de jongens die leven met DMD héél belangrijk om de juiste behandeling en hulpmiddelen te krijgen om hun levensverwachting zoveel mogelijk te verlengen. Naast medicatie en periodieke opvolging in het UZ Gent krijgen de jongens beide drie maal kine per week.

Voor meer info over het ziektebeeld klik hier.

De actie 

Gezien Jules momenteel reeds permanent in een rolstoel zit dienen er dringend enkele zaken geregeld te worden. Naast de dagdagelijkse kosten en zorgen is er nu dringend geld nodig voor:

  • De aankoop van een wagen die groot genoeg is om twee rolstoelpatiënten te vervoeren. Een omgebouwde Ford Tourneo Custom werd inmiddels reeds geleverd.
  • De recente woning (10 jaar) waar alle spaarcenten in zitten dient, totaal onvoorzien, een grondige verbouwing te ondergaan. Een traplift werd reeds op eigen kosten geplaatst maar die voldoet straks niet meer.
    • Er moet een lift geplaatst worden naar de slaapkamers.
    • De binnendeuren boven moeten aangepast worden.
    • Een railsysteem (“tilrail”) dient bevestigd aan het plafond om de jongens van de ene ruimte naar de andere te verplaatsen (in en uit bed, bad, douche, …).
    • De schuine plafonds moeten worden rechtgetrokken (dakkapel) voor de tilrail.
    • De badkamer dient volledig aangepast te worden.
    • …..

Doneren en delen

Het streefbedrag van deze actie is 95.000 euro.

Dit bedrag dekt het grootste deel van de totale kostprijs, afgaande op de huidige offerte van de verbouwing.

Wij rekenen op jullie medewerking om te doneren en om zo veel mogelijk deze actie te willen delen op al jullie sociale media en met al jullie contacten (familie, vrienden, collega's, verenigingen, bedrijven). 

Bovenaan dit artikel kan je dit onmiddellijk doen via de voorziene knoppen.

Collectant worden, via de knop “Word collectant”

Je kan deze actie helpen door niet alleen te doneren, maar ook door collectant te worden. Dan kan je de actiepagina personaliseren met je eigen naam en profielfoto. Deze pagina kan je vervolgens delen onder je eigen netwerk waardoor er nog meer kans is op donaties voor deze actie. Mensen doneren eerder aan mensen die ze kennen!

De donaties die je ontvangt via je persoonlijke actiepagina worden direct uitbetaald op de actierekening. Je hoeft dus geen geld over te maken.

Hoop

Hoop dat na de voorbije confronterende jaren en de komende drukke periode van beslissingen, verbouwingen en kosten, Joey en Joke samen met de kindjes kunnen overgaan op een normaler gezinsleven waar voor vele jaren alles goed geregeld is.

Wie ben ik ?

Ik ben opa van deze twee schatjes, een opa die hoopt door zijn inzet het voor iedereen gemakkelijker en draaglijker te maken. En dit in de eerste plaats voor Jules en Otis zelf!

Wie meer info wenst kan me steeds contacteren via mail.

Héél erg bedankt bij voorbaat en blijf de updates van de actie volgen!

Toemaatje:

Bekijk hier een door Jules gemaakte presentatie van in 2021 waarin hij zijn ziekte uitlegde aan zijn klasgenootjes.

Bekijk hier een nieuw gemaakte presentatie van Otis waarin hij op zijn beurt zijn ziekte uitlegt aan zijn klasgenootjes.

Mises à jour

Chargement...
Démarré sur 6/03/24
Vu 933x

Collecteur pour cette campagne:

Nele Vanhoutteghem

Nele Vanhoutteghem

 
0 € récoltés
La campagne se déroulera jusqu'à 31/05/24

Dons

 
Afficher tous les dons
Démarré sur 6/03/24
Vu 933x
Website widget
Ajouter un widget de cette campagne à un site web ou un blogue
 
D'autres collectes de fonds dans: Aide
Rapporter un abus