Hulp gevraagd voor de rolstoelbus voor Romena

Hulp gevraagd voor de rolstoelbus voor Romena

Eerder dan verwacht moeten wij toch weer over naar een rolstoelbus voor onze meervoudig gehandicapte dochter Romena van 12

 

Onze dochter is geboren met een onbekende afwijking in de hersenen. Hierdoor kan ze niet zelfstandig zonder hulpmiddelen lopen en zit ze het merendeel in de rolstoel. Enige jaren geleden hebben wij zelf een tweedehands rolstoelbus gekocht. Wat een genot om zonder poes pas met je gezin gewoon onderweg te kunnen zijn. Helaas bleek dat er een hoop niet in orde was met de bus. Een aantal keren geld erin gestopt, maar bij de laatste keuring na 2 jaar, bleek de onderkant zo rot te zijn dat maken geen zin meer had. 

Opzoek naar een ander vervoersmiddel dus, dit werd onze mazda 5 met schuifdeuren echt ideaal. Andere rolstoel, die inklapbaar is, gordelsetje en wij konden weer op weg. Ook deze auto had een hoop mankementen, maar wij zijn afhankelijk van ons vervoer en besloten een hoop geld te investeren om nog jaren met deze auto vooruit te kunnen. Zo gezegd zo gedaan, de auto is in goede conditie en we kunnen met het gezin de weg op.

Maar een aantal maanden geleden begon het gedrag van onze dochter te veranderen. Ze is buiten het meeevoudig gehandicapt zijn, ook autistisch en dit heeft grote invloed op haar gedrag. Ze is oersterk en nee is nee. Dat hebben natuurlijk gezonde kinderen ook, maar bij ons zorgt dit voor zeer gevaarlijke momenten. Ze heeft zich uit de gordelset weten te wurmen, midden op de autobaan lag ze op de hoedeplank bij de zorg. Wij moesten er heen om ket 3 personen haar weer in de set te krijgen en hebben deze vanaf toen afgesloten. 

Nu gaat ze lichamelijk zich verzetten, waardoor ze steeds moeilijker in de auto te krijgen is. Blauwe plekken, blijven bij ons niet uit en vaak moeten er omstanders aan te pas komen om even te helpen. Stress voor ons, de zorg en niet veilig voor Romena. 

We hebben taxivervoer, maar dit is niet te doen als je met het gezin weg wilt. Daarnaast zijn we erg afhankelijk van de tijden dat deze komt opdagen, te vroeg of juist erg te laat. Dit werkt dus ook niet. 

We wilden pas zelf over een jaar of 4 gaan kijken naar een ander vervoersmiddel, maar we hebben nu geen optie meer om langer te wachten en moeten daarom dringend vragen om hulp. Iets wat wij voor ons zelf niet graag doen. Het enige dat ervoor zorgt dat we deze stap zetten is de vrijheid die wij onze kinderen altijd hebben gegeven. Beperkt of niet, Romena doet alles met ons mee, pretpark, bezoekjes, vakantie, wandelen en ga maar door. Nog belangrijker de zorg neemt haar graag mee, om dingen te ondernemen en dat is nu niet meer verantwoord. Na lang nadenken hebben we besloten om de hulp van andere te vragen, om zo onze dochter en ons gezin niet te beperken in de sociale uitjes en de wereld van Romena niet te moeten beperken maar hiermee aan te passen zodat we door kunnen blijven gaan. 

Even een kort bericht over Romena:

Romena is nu 12 jaar en een meisje dat geniet van alle dingen in haar leven. Ze houd van haar uitjes, gaat graag met haar broer naar pretparken, met haar zorg graag op pad om gezellig samen iets te ondernemen. Romena heeft in haar leven al een hoop meegemaakt, 5 maal is haar leven kantje boord geweest, maar dat staat ons niet in de weg om van elke dag een mooie dag te maken.

Romena kent geen opgeven, kon niet praten, maar ondertussen lukt het haar wel een paar woordjes te zeggen. De rest is gebarentaal en met de spraakcomputer. Romena kan wat stukjes lopen met haar looprekje, iets wat ze nooit hadden verwacht. Wij hebben net ons huurhuis gekocht, zodat wij dit in de toekomst zo kunnen aanpassen dat ze nooit het huis uit hoeft, maar voorzien wordt van alle behoeftes om daarmee vooruit te kunnen in haar leven. Ze is erg vrolijk, houd van lachen en grapjes maken. Houd van haar 2 vriendinnen (hondjes) Bella en Donna. Kortom is het een meisje die altijd met een lach op staat en geen kwade wereld kent. 

Wij plaatsen ook alleen leuke foto's van onze kanjer

Mises à jour

Chargement...

Collecteurs

Chargement...
Démarré sur 10/11/22
Vu 5734x

Campagne organisée par:

Anita Roulaux

Anita Roulaux

 

Dons

 
Afficher tous les dons
Démarré sur 10/11/22
Vu 5734x
Website widget
Ajouter un widget de cette campagne à un site web ou un blogue