Help René terug naar huis

Help René terug naar huis
Familie en vrienden

Door een hersenbloeding zit René in een revalidatiecentrum met het locked-in syndroom. We willen dat hij weer thuis kan wonen

 
0 € récoltés

UPDATE:

Wauw! Binnen 24 uur zitten we al bijna op het doelbedrag! Onwerkelijk en ontzettend dankbaar zijn we hiervoor! René is emotioneel van alle berichten en waardeert alle steun enorm.

Het noodzakelijke kunnen we met dit bedrag realiseren maar we willen nóg verder gaan voor de familie. Denk aan een rolstoelfiets, extra financiële ondersteuning aangezien hun inkomens zullen dalen en evt. een potje voor uitstapjes in de toekomst etc.

Ze verdienen dit met elkaar!
 

Dit is het verhaal van René Remie, 38 jaar, vader van een tweeling, decaan en voetbaltrainer.

 

Op zaterdagochtend 5 november 2022 moesten Tijn en Sam een wedstrijd spelen in Almelo. Rene is coach van het team jo8-4 en floot deze wedstrijd.

Tijdens de wedstrijd begon René zich niet goed te voelen. Hij werd misselijk en liep naar de zijkant van het veld waar hij werd geholpen door andere ouders. René voelde dat het niet goed zat en er werd een ambulance gebeld. Eenmaal aangekomen in het ziekenhuis werd geconstateerd dat René een hersenbloeding heeft in de hersenstam. Voor extra onderzoeken en de juiste zorg moest hij naar het Isala in Zwolle. Helaas verslechterde zijn toestand snel en werd René in slaap gebracht om zijn lichaam rust te geven.
 

Het was een rollercoaster voor Miranda en de tweeling, zijn (schoon)ouders en andere naaste familie en vrienden. Het waren erg onzekere maanden en het kon letterlijk nog alle kanten opgaan maar nergens konden de dokteren nog uitspraken over doen.

Één ding werd langzaam duidelijk, René heeft als gevolg van een hersenbloeding het locked-in syndroom.

Opgesloten in zijn eigen lichaam, volledig bewust van zijn omgeving maar hij kan zich niet meer bewegen of communiceren door een volledige verlamming.
 

Hoe nu verder?

Een lang revalidatie traject staat op de planning. René begon met pre-revalidatie in een centrum in Bosch en Duin en inmiddels is hij gelukkig een stuk dichterbij huis en volgt hij een intensief revalidatietraject bij het Roessingh in Enschede.
 

Om René straks definitief terug naar huis te halen is er een aanbouw nodig, waarin hij zo zelfstandig mogelijk kan wonen. Hier moeten natuurlijk facilitaire voorzieningen in komen. Daarnaast is er een rolstoelbus nodig waarin hij makkelijk vervoerd kan worden naar (medische) afspraken en natuurlijk ook om te zorgen dat hij nog uitstapjes kan maken.

Na aftrek van de bijdragen van de gemeente en stichtingen blijft er nog een bedrag over van ongeveer 70.000 euro.

Helpen jullie René en zijn gezin een zo normaal mogelijk leven terug te geven?

Aan René ligt het niet, die geeft alles wat hij in zich heeft!

We hopen met deze actie (een deel van) het benodigde bedrag in te zamelen. Alles wat meer wordt gedoneerd dan dit bedrag komt op een andere manier ten goede aan René en zijn familie.

Elke bijdrage, klein of groot wordt hierom zeer gewaardeerd alsook het delen van deze actie.

 

Liefs,

Familie en vrienden van René

Mises à jour

Chargement...

Collecteurs

Chargement...
Démarré sur 13/08/23
Vu 116828x

Campagne organisée par:

Familie en vrienden

Familie en vrienden

 
0 € récoltés

Dons

 
Afficher tous les dons
Démarré sur 13/08/23
Vu 116828x
Website widget
Ajouter un widget de cette campagne à un site web ou un blogue
 
D'autres collectes de fonds dans: Soins Vivre Accident / Malchance
Rapporter un abus