HELP RECREANTEN EN NATURA 2000 TE BESCHERMEN
Helpt u ons mee de Nederlandse natuur te beschermen en het leed wat recreanten wordt aangedaan te stoppen?
Soyez les premiers à soutenir cette campagne !
Al jaren worden campings overgenomen, vaak door grote ketenparken. En vaak worden jaargasten op deze campings opgezegd of weggepest met enorm veel (financieel) leed als gevolg.
Ook lappen deze partijen natuurwetgeving regelmatig aan hun laars, waarbij kwetsbare, prachtige natuur verloren gaat. De hele wereld staat op zijn kop vanwege stikstof en treinen rijden niet vanwege dassenburchten maar ketenparken als Europarcs, Roompot en Capfun lijken alles maar te kunnen doen.
Stichting Recreanten Recht zet zich in voor deze recreanten, want anders dan vaak wordt gedacht, hebben recreanten wel rechten! Het enorme leed wat hen wordt aangedaan, zuurverdiend spaargeld waar jarenlang voor gewerkt is zien zij in rook opgaan en dit gaat om duizenden gezinnen!
Ketenparken voelen zich heer en meester en bouwen er op los in of nabij Natura 2000 gebied. Prachtige campings midden in de natuur worden omgetoverd tot een eenheidsworst met woningen die voor een groot deel van de mensen onbetaalbaar zijn en waarmee de markt inmiddels echt verzadigd raakt.
Dit speelt ook op Camping De Scheepsbel in Doornspijk. Deze camping is per 2021 overgenomen door Capfun. Sindsdien is er veel veranderd. De seizoensplekken waar gasten stonden die soms al meer dan 20 jaar verbleven werden direct opgezegd. Evenals de jaargasten die ‘in de weg’ stonden.
De jaargasten die nog wel staan worden geconfronteerd met grote prijsstijgingen en veranderende regels. Anders dan wat vaak gedacht wordt, druist dit recht in tegen de rechten die recreanten wel degelijk hebben.
Ook is Camping De Scheepsbel al 2 jaar lang een bouwplaats. Vervuilende vrachtwagens en machines rijden af en aan, 170 mobile homes van Capfun zijn bijgeplaatst en het zwembad is vernieuwd en flink uitgebreid.
Voor alle bouwwerkzaamheden zijn vele bomen gekapt en is niet voldaan aan natuur- en stikstof wetgeving waardoor de mooie camping midden in Natura 2000 gebied langzaamaan veranderd in een park met kale delen en palmbomen in potten en dreigen o.a. zeldzame inheemse diersoorten als zandhagedissen, vleermuizen en ransuilen van de camping te verdwijnen.
Stichting Recreanten Recht strijd landelijk voor de rechten van recreanten en is in nauw contact met de recreanten op De Scheepsbel. Bij het kappen van de bomen bleken zij niet te zijn geïnformeerd en bleek Capfun zich niet aan de regelgeving te houden met negatieve gevolgen voor de jaargasten en natuur. Reden voor enkele jaargasten om naar de rechter te stappen.
Door deze procedure te voeren hopen zij in samenwerking met Stichting Recreanten Recht een stap te zetten in het een halt toe roepen aan alle schade die door ketenparken wordt aangericht aan natuur en jaargasten. Want als in deze zaak wordt gewonnen, zal dit een voorbeeld zijn voor andere parken.
Stichting Recreanten Recht werkt geheel belangeloos. Voor deze procedure wordt echter een kundige, ervaren advocaat ingehuurd, zijn er griffiekosten en kopieer- en reiskosten. De kosten voor deze procedure komen uit op ongeveer € 6970,-.
Helpt u ons mee de Nederlandse natuur te beschermen en het leed wat recreanten wordt aangedaan te stoppen?