Help ons hondje “Beemer”

Help ons hondje “Beemer”

Beemer heeft helaas enorm veel allergieën, om hem te helpen heeft hij dagelijks medicatie en speciale voeding nodig.

 

Hallo

ik ben het baasje van Beemer, Beemer is een franse bulldog en is 5 jaar oud. Ik heb Beemertje opgevangen in mijn appartementje toen hij 1 jaar oud was, ik heb hem alle liefde gegeven die hij nodig had. Hij is altijd heel gelukkig geweest tot wij enkele maanden later door gezinsuitbreiding in een huisje zijn gaan wonen met een grote tuin. 

Beemer was eerst zoo gelukkig! Eindelijk zo een grote tuin om in te ravotten! maar helaas na een jaar was hij zichzelf niet meer, hij deed niet anders als krabben. wij stonden elke maand of zelfs na enkele weken terug bij de dierenarts. De artsen hadden al een vermoeden dat het om een allergie ging maar de vraag was aan wat? Na wat centen bij elkaar te sparen hebben wij een bloedanalyse (van €400) kunnen laten doen omdat wij heel graag wouden weten aan wat en dat wij hiermee rekening konden houden. 


 Toen we de uitslag hadden gekregen waren wij enorm geschrokken.. onze Beemer blijkt aan bijna alles allergisch te zijn.. hij kreeg van ons brokken met rund of kip,.. (hij kreeg af en toe ook al eens iets mee van tafel) maar hij is dus allergisch aan : kip, rund, varken, paard, struisvogel, gevogelte, vis,… de lijst leek oneindig! 

Dus wij zijn gaan horen wat we dan konden doen want ja hij heeft toch eten nodig. de dierenarts gaf ons de raad om hem speciale voeding te geven (brokken dat zodanig zijn bewerkt dat er niets meer in zit waaraan hij allergisch is) wij hebben hem dan ook telkens enkel en alleen deze voeding gegeven en gelukkig was Beemer terug zichzelf! (Maar dit was in de winterperiode) de lente en zomer kwamen eraan en ineens begon beemer terug te krabben maar het bleef niet alleen bij krabben .. haaruitval, schilfers, wondjes, etter ,… wij waren geschrokken en wisten niet vanwaar dit kwam .

 terug naar de dierenarts, spuitjes , pilletjes voor de jeuk en antibiotica mee gekregen. De medicatie hielp we zagen hem beteren. Maar eenmaal spuitje en antibiotica uitgewerkt waren begon alles weer opnieuw .. gelukkig was dit in de winter telkens beter maar elke keer als het terug lente en zomer werd kwam dit terug en elk jaar erger en erger ! onze Beemer is niet enkel allergisch aan eten maar ook aan gras, onkruid en pollen… 

elk jaar in de zomer werd hij hier dus aan blootgesteld en elk jaar verslechterde dit.. want alles stond in onze tuin en zelfs als je zou gaan wandelen kom je dat soort onkruid bijna overal tegen.. de raad van dierenarts was om onze tuin eventueel aan te pakken en veranderen naar kunstgras, maar het probleem is dat wij in een huurwoning wonen en wij dit dus niet kunnen doen. 
Beemer zal voor altijd zijn pilletjes, spuitjes en zijn speciale voeding moeten blijven nemen. 
Maar elke maand naar de dierenarts en die medicatie en de voeding.. dat loopt enorm op 

wij hebben ook 3 kinderen die wij ook niets te kort willen doen. Helaas begint het financieel zwaar door te wegen om dit voor hem te kunnen blijven betalen, vele spaarcentjes zijn naar hem gegaan . met plezier hebben wij hem altijd geholpen en willen wij dit ook enorm graag blijven doen want het is dit of hem inslapen en ik wil echt blijven vechten voor hem!  maar helaas lukt dit financieel niet meer. 
vandaar dat ik deze oproep doe en hoop op een kleine bedrage van u  zodat wij onze lieve Beemer nog niet moeten afgeven en hiermee hopelijk voor een paar maanden zijn medicatie en speciale voeding nog kunnen kopen. 
om jullie een beeld te geven van de kosten: Medicatie kost ons gemiddeld per maand €200 en zijn speciale voeding waar hij 3 weken mee toekomt €90 ook zouden wij hem elke week moeten laten wassen met speciale shampoo en dit laten wij telkens bij een hondenkapper doen maar we doen dit om de 3 weken omdat wij helaas niet het geld hebben om dit elke week te laten doen. 

(Ik wil ook even zeggen dat we al een hele tijd opzoek zijn naar een ander huisje met een tuintje maar zonder gras (of het zou kunstgras moeten zijn) maar helaas is dit niet simpel wij zijn een gezin van 5 en hebben dus 4 slaapkamers nodig , als iemand een huisje te huur weet staan mag die mij zeker contacteren!

de foto van hem laat zien hoe hij eruit ziet als wij hem geen medicatie kunnen geven. en de foto in de link is hoe hij er normaal gezien zou uitziet. 

wij willen heel graag terug zijn gelukkig kopke zien! 


ik wil iedereen alvast bedanken voor hun bijdrage en steun zodat wij hem hopelijk nog vele jaartjes bij ons kunnen houden! 
 

Mises à jour

Chargement...

Collecteurs

Chargement...
Démarré 2 heures il y a
Vu 215x

Campagne organisée par:

Dianta De cock

Dianta De cock

 

Dons

 
Afficher tous les dons
Démarré 2 heures il y a
Vu 215x
Widget du site web
Ajouter un widget de cette campagne à un site web ou un blogue
 
D'autres collectes de fonds dans: Animaux
Rapporter un abus