Bouw mee aan de toekomst van kinderen in Tanzania en op Zanzibar

Bouw mee aan de toekomst van kinderen in Tanzania en op Zanzibar
Philo van Dijk

Het doel van deze actie is om een steentje bij te dragen aan de toekomst van kansarme kinderen in Tanzania en op Zanzibar

 

Ik ben Philo van Dijk, 18 jaar oud en woonachtig in Oisterwijk. Volgend jaar hoop ik naar de hogere hotelschool te kunnen gaan. Maar eerst heb ik een tussenjaar. Hierin wil ik wat meer van de wereld gaan zien, in combinatie met het doen van vrijwilligerswerk. Ik hoop dat ik mijzelf hierdoor op persoonlijk vlak verder kan ontwikkelen, maar ik hoop vooral dat ik iets kan betekenen voor de minder bedeelden in de wereld.  

Met Vrijwillig Wereldwijd naar Tanzania
Na een uitgebreide oriëntatie heb ik ervoor gekozen om vanaf 14 januari voor ruim 3 maanden naar Afrika te gaan. De organisatie ‘Vrijwillig Wereldwijd’ steunt en begeleidt daar 2 projecten die mij heel erg aanspreken. Het eerste project is op Zanzibar. Ik zal daar 5 weken gaan werken op een school voor kinderen met een beperking. Het tweede project is op het vasteland van Tanzania, waar ik de overige weken zal gaan werken op een kleuterschool, opgezet door het Ilula Orphan Program (IOP). 

Crowdfunding project More Africa

Het eerste project is op Zanzibar. Dit project wordt gerund door Ellen, een Nederlandse vrouw die in 2015 de organisatie More Africa heeft opgericht. More Africa is een Niet-Gouvernementele Organisatie (NGO) die een school voor kinderen met een beperking en een nabijgelegen guesthouse heeft. Op de school krijgen de kinderen speciaal onderwijs, fysiotherapie en medische hulp. Inmiddels is de school zo groot geworden, dat deze vorig jaar is uitgebreid, zodat er langzaamaan meer kinderen kunnen worden aangenomen. Voor deze kinderen zijn echter sponsoren nodig, om de studie te betalen.
More Africa vraagt geen bijdrage aan de ouders van deze kinderen, maar biedt het onderwijs, vervoer, lesmateriaal, eten, medische hulp en therapeutische ondersteuning gratis aan. Ellen gebruikt de inkomsten uit het guesthouse voor de school, en is verder afhankelijk van sponsoren en donaties.

Met het geld dat ik via deze crowdfunding op zal halen, ga ik de school financieel ondersteunen en kan ik materialen kopen voor de kinderen of het guesthouse daar. 

Crowdfunding project IOP

Het tweede project is in Iringa, Tanzania. Dit project is opgericht door IOP. Het IOP heeft in Ilula 4 scholen gebouwd, die kwalitatief beter onderwijs verzorgen dan dat er vanuit de staat geregeld wordt. Zo zorgen zij voor een betere toekomst voor (kans)arme kinderen. Hierbij willen ze discriminatie verbannen en duurzame gemeenschappen creëren. 

IOP kan al deze dingen doen door middel van sponsoren. Daarom zal ik een deel van het ingezamelde geld doneren aan het Ilula Orphan Program. 

Crowdfunding lokale bevolking Zanzibar

Samen met Ellen, van organisatie More Africa, zal ik op Zanzibar voedselpakketten gaan maken en die uitdelen aan het arme deel van de bevolking op Zanzibar. 

Het streefbedrag van 2200 euro biedt al veel mogelijkheden, iedere euro meer wordt uiteraard ook zeer dankbaar ontvangen en goed besteed! Daarover zullen de donateurs geïnformeerd worden.

Wil je meer weten over More Africa? Klik dan hier.

Mises à jour

Chargement...

Collecteurs

Chargement...
Démarré sur 28/11/22
Vu 1921x

Campagne organisée par:

Philo van Dijk

Philo van Dijk

 

Dons

 
Afficher tous les dons
Démarré sur 28/11/22
Vu 1921x
Widget du site web
Ajouter un widget de cette campagne à un site web ou un blogue