Wheels voor Aletta

Wheels voor Aletta
Aletta du Pon

Steunactie voor een 2e hands rolstoelauto

 

Hoi, Wij zijn Rob en Aletta,

Wij hebben jullie hulp nodig om een goede betrouwbare rolstoel auto aan te kunnen schaffen. Dankzij WMO heb ik een elektrische rolstoel gekregen, maar in onze kleine Citroen Saxo van 2003, past deze rolstoel niet en de aanschaf van een aangepaste rolstoelauto is financieel onhaalbaar. Deze aangepaste voertuigen variëren van 13.000 tot 26.000 euro, een bedrag dat wij op dit moment niet kunnen bekostigen.

Ik, Aletta, heb altijd een actieve levenstijl gehad.  Van hard werken, rondreizen met een rugzak, berg- en ijsklimmen, rijden op mijn geliefde Harley Davidson en rescue van honden en katten, ben ik door mijn Dystonie, nu in vrij korte tijd veranderd van een actieve persoon, naar een gebruiker van elektrische rolstoel 2.0 en het leven voorbij zien gaan vanuit huis. 

Dystonie is een progressieve neurologische aandoening die gekenmerkt wordt door onwillekeurige samentrekkingen van spieren, wat leidt tot pijn in de dystonische spieren en resulteert in afwijkende houdingen of bewegingen. Deze aandoening kan diverse lichaamsdelen beïnvloeden en herhaalde spiercontracties veroorzaken, wat resulteert in ongewenste bewegingen, tremoren of onnatuurlijke posturen.

https://www.hersenstichting.nl/hersenaandoeningen/dystonie/

Het begon met een kleine tremor in handen en armen, niet zo belangrijk. Echter in 2015 werd ook mijn hoofd erin betrokken en werd ik gediagnosticeerd door Prof. dr. M.A.J. de Koning-Tijssen met Cervicale Dystonie. De laatste 2 jaar is mijn gezondheid hard achteruit gegaan en het afgelopen jaar heeft een nieuwe wending genomen met gegeneraliseerde Dystonie.

Ik kan nu weliswaar boodschappen om de hoek doen, maar mijn bewegingsvrijheid is minimaal. Een elektrische rolstoel heeft weinig betekenis als je nog steeds vastzit aan huis en er niet op uit kunt gaan. Eens koffie drinken, op visite, onder de mensen komen. Dat is waar ik jullie hulp bij nodig heb

Met jullie steun wil ik graag een aangepaste rolstoelauto aanschaffen. Deze auto zal mijn mobiliteit herstellen en mijn zelfstandigheid behouden, zodat ik weer actief van het leven kan genieten.

Ik wil iedereen die doneert alvast bedanken voor hun bijdrage, groot of klein, als ook degene die niet doneren en toch de tijd hebben genomen mijn verhaal te lezen.

Liefs Aletta

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 4/02/2024 gestart
1797x bekeken

Actie georganiseerd door:

Aletta du Pon

Aletta du Pon

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 4/02/2024 gestart
1797x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog
 
Andere acties in: Medisch
Misbruik melden