Wereld Kampioenschap Obstakel running in Costa Rica

Wereld Kampioenschap Obstakel running in Costa Rica

Annelies en ik zijn twee belgische atleten die de sport obstacle course running beoefenen. En zouden graag naar het wk gaan.

 

Wij hebben ons hart verloren voor de sport OCR. Maar wat houd het nu precies in. Voor de mensen die OCR nog niet kennen, het komt er op neer dat je meedoet aan een loopwedstrijd meestal in de bossen of bergen en dat je tijdens deze wedstrijd een 30-60 tal hindernissen zal tegen komen. Dat kan gaan van monkeybars, over muren klimmen, touwklimmen en door de modder gaan. Sommige obstakels zijn zeer technisch daarbij moet je bijvoorbeeld dezelfde handgrepen gebruiken die je ziet bij het muurklimmen. Bij andere obstakels heb je dan weer behendigheid en kracht nodig. Zo moet je tijdens de wedstrijd ook altijd een zwaar object meesleuren, dat kan gaan van kettingen van 35kg, atlas-stenen of zandzakken die je dan van punt A naar B moet brengen. Je hebt verschillende disciplines. Zo is er een sprint van 100 meter met 12 obstakels. Daarnaast zijn er wedstrijden van drie kilometer die zeer technisch zijn en 35 obstakels tellen. De langste wedstrijden hebben een afstand van 15 kilometer en 50 obstakels.

Wij hebben vorige jaar samen ons eerste Europees Kampioenschap in Italië (dolomieten) gelopen, dit jaar zijn we al naar Hongarije mogen gaan. Het Wereld Kampioenschap vond deze keer in België plaats. 
Voor volgend jaar hebben wij ons kunnen kwalificeren voor het WK in Costa Rica. 

Onze sport is niet goedkoop en aangezien dat wij alles zelf moeten bekostigen, zouden we heel wat hulp kunnen gebruiken om toch naar Costa Rica te kunnen gaan om ons kleine landje te gaan vertegenwoordigen. 
 

Voel je niet verplicht alle kleine beetjes zijn welkom om onze droom verder te zetten.

 

Groetjes

Annelies & Cédric

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 26/09/2023 gestart
381x bekeken

Actie georganiseerd door:

Cédric Dumoulin

Cédric Dumoulin

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 26/09/2023 gestart
381x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog