Voedselhulp West-Oekraïne

Voedselhulp West-Oekraïne
Pieter-Jan van Halum

Met deze actie wil ik geld inzamelen voor armen in West-Oekraïne die geen geld hebben voor primaire levensbehoeften.

 

Vanuit mijn vorige werk bij een ontwikkelingshulp organisatie heb ik diverse contacten overgehouden in Oekraïne. De contacten die ik heb wonen en werken vooral in West-Oekraïne (regio: Transkarpatië). Ondanks dat er in deze regio niet gevochten wordt zijn de gevolgen van de oorlog wel dagelijks merkbaar. Een voorbeeld hiervan is de prijsstijgingen, door deze stijgingen is het voor veel mensen nauwelijks meer mogelijk om te voorzien in hun eerste levensbehoeften zoals levensmiddelen, brandstof en medicijnen. 

Graag wil ik mijn netwerk gebruiken om een beetje te helpen in deze armoede. Ik besef mezelf dat dit slechts een druppel op de gloeiende plaat is maar iedereen die wij kunnen helpen telt. 

Mijn actie is vrij eenvoudig. Via Steunactie zamel ik geld in wat vervolgens gebruik wordt om levensmiddelen in Oekraine of Oost-Hongarije van te kopen. Deze levensmiddelen worden door vrienden van mij in de vorm van voedselpakketten (ca. 30 euro per pakket) uitgedeeld onder de bevolking. 

De doelstelling is om dit te doen met zo weinig mogelijk kosten zodat het overgrote deel gebruikt kan worden voor het daadwerkelijke doel. Door de levensmiddelen in Oekraïne en Oost-Hongarije te kopen zijn er geen transportkosten nodig. Het kopen van levensmiddelen en uitdelen onder de mensen wordt gedaan door vrijwilligers. De enige kosten welke worden gemaakt zijn de kosten aan de website van Steunactie. Steunactie rekent een vergoeding van 5% over het gedoneerd bedrag en 50 cent transactiekosten. Het overige deel van de donatie komt dus rechtstreeks bij de armen terecht. 

Een donatie is anoniem mogelijk maar mocht je willen weten waar je donatie terecht is gekomen, laat het me dan zeker weten, ik hou je graag op de hoogte. 

Alvast hartelijk dank voor je hulp! 

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 2/05/2023 gestart
912x bekeken

Actie georganiseerd door:

Pieter-Jan van Halum

Pieter-Jan van Halum

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 2/05/2023 gestart
912x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog