Voedselactie voor Oekraïne

Voedselactie voor Oekraïne
Harry Spans

Geef voedsel aan oorlogsslachtoffers in Oekraïne.

 

 ‘Er is geen weg naar de vrede op de weg naar de veiligheid.’  

Aldus Dietrich Bonhoeffer.

Op 13 april 2023 wordt er door een team vanuit Nieuwleusen weer een humanitair transport verzorgd.

Een vrachtauto vol met eten en drie aggregaten rijdt naar Oekraïne. Allereerst in Irpin (bij Kiev) dan rijden we door naar Kamjanets-Poldilsky. Daar laden we opnieuw laden. Hier zijn ongeveer 1.500 voedselpakketten gemaakt die wij hebben gekocht. Deze brengen we naar Mykolajiv en Cherson.

Irpin is één van de voorsteden van Kiev. Aan het begin van de oorlog is de stad zwaar getroffen door oorlogsgeweld. Veel huizen zijn verwoest of zo zwaar getroffen dat ze onbewoonbaar zijn geworden. Gezinnen zijn verscheurd. Er is veel verdriet, pijn en wanhoop. 

We nemen voedsel mee vanuit Nederland (grote partijen) maar we kopen ook voedsel direct in Oekraïne. Deze actie is gericht op het verkrijgen van donaties. Door grote partijen in te kopen zijn we veel voordeliger uit dan dat iedereen naar de supermarkt gaat. Daar komt bij dat we als stichting de BTW kunnen terugvragen. Dubbel voordeel dus.

Hulpverleners die daar zijn geweest vertellen dat de mensen met smart op eten zitten te wachten. Soms hebben ze dagenlang niets gehad, zeker geen brood. Uw hulp is daarom nodig en daarmee maakt u het verschil of iemand een keer weer een brood in handen krijgt.

Inmiddels heb ik twee transporten gereden en meegeholpen om meerdere transporten mogelijk te maken. Een prachtige ervaring en wat is het belangrijk dat dit gebeurt. Iedere keer ben ik weer verrast door de hoeveelheid donaties en steun die we voor dit werk krijgen.

Er zijn ook vrijwilligers die daar een week verblijven om te helpen. Ze luisteren naar de verhalen van mensen en daardoor kunnen ze de mensen ook bemoedigen. Wat zijn de Oekrainers blij met deze hulp! Er wordt ook veel praktisch werk verricht.  Enkele huizen zijn weer bewoonbaar gemaakt, er zijn Tiny houses geplaatst en is er veel puin geruimd. (Als je ook mee wilt - en zo een onvergetelijke ervaring op gaat doen - meld je dan aan via de website van hope4Oekraine).

  • We werken met dit project vanuit de stichting Hope4Ukraine.nl. Zij werken ook weer samen met 4M, CRR (Christian Refugee Reliëf), GAIN (Global Aid Network), Fight For Freedom Romania en stichting PlusOne.
  • De stichting Hope4Ukraine heeft een Anbi-status.
  • Ook is er een samenwerking met de Irpin Bible Church, dat is een kerk die door de lokale overheid is aangewezen om als rode kruis te fungeren. Zij regelen een groot deel van de hulpstromen in deze regio.

Met uw steun bekostigen we de brandstof van de vrachtwagen, kopen we voedsel in dat in Kiev tot pakketten wordt verwerkt en nemen we voedsel en bouwmaterialen (zoals aggregaten) mee.

Voor meer informatie over deze hulp en het werk dat we doen, bekijk dan de site https://www.hope4ukraine.nl/

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 9/03/2023 gestart
1256x bekeken

Actie georganiseerd voor:

Team Nieuwleusen

Actie georganiseerd door:

Harry Spans

Harry Spans

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 9/03/2023 gestart
1256x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog