Verzamel sondevoeding voor kankerpatiënten

Verzamel sondevoeding voor kankerpatiënten

Kankerpatiënten hebben vaak de kracht niet meer om zelfstandig voldoende goede en gevarieerde voeding tot zich te nemen.

 

Doneer Wees de eerste om deze actie te steunen!

Kankerpatiënten hebben vaak de kracht niet meer om zelfstandig voldoende goede en gevarieerde voeding tot zich te nemen. Vaak vallen zij terug op drinkvoeding. Als dit niet toereikend is, of ook de drinkvoeding te zwaar valt, rest er enkel nog de optie tot sondevoeding. Hiervoor een warme oproep om sondevoeding ter beschikking te stellen voor alle patiënten, ook zij die het financieel moeilijk hebben.

Sommige kankerpatiënten kunnen na hun behandeling onvoldoende voedsel innemen. Het gaat om mensen met een hoofd-halstumor of slokdarmkanker en patiënten met ernstig verminderde eetlust. Om hun gewichtsverlies te beperken en opnieuw op kracht te komen, krijgen ze dan sondevoeding toegediend.

In het ziekenhuis zit sondevoeding inbegrepen in de dagprijs en kost het de patiënt niets extra. Dat ligt anders voor sondevoeding in de thuiszorg. Het RIZIV komt tussen in de kostprijs maar niet volledig. Wie thuis sondevoeding krijgt, moet zo al gauw tussen de 240 en 900 euro per maand ophoesten. ‘Ongehoord’, vindt Kom op tegen Kanker. De organisatie pleit voor een betere terugbetaling.

Voor dergelijke patiënten, die vaak arbeidsongeschikt zijn en dus geen inkomen hebben, is het niet mogelijk dit steeds te betalen. Er wordt samen gewerkt met thuisverpleging om ook die mensen die het moeilijk hebben de mogelijkheid te geven zichzelf goed te voeden, om zo tot een best mogelijk herstel te komen.

Warme hopende oproep

https://www.komoptegenkanker.be/blog/kom-op-tegen-kanker-vraagt-betere-terugbetaling-sondevoeding-thuis

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 6/04/2024 gestart
185x bekeken

Actie georganiseerd door:

Geert Vermeulen

Geert Vermeulen

 

Doneer Wees de eerste om deze actie te steunen!

Donaties

 
Toon alle donaties
op 6/04/2024 gestart
185x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog
 
Andere acties in: Zorg Medisch
Misbruik melden