Transport van vluchtende Oekraïners van Polen naar een veilig bedje hier.

Transport van vluchtende Oekraïners van Polen naar een veilig bedje hier.
Elke verswijvel
Deel deze actie via:

Wij willen hulpgoederen naar de opvang posten aan de grens brengen en mensen veilig meenemen naar België.

 

De oorlog in Oekraïne jaagt honderd duizenden mensen op de vlucht. Vooral vrouwen en kinderen. De mannen moeten en willen dikwijls blijven om te vechten.

In grote getale komen ze na een gevaarlijke reis van verschillende dagen en nachten met vaak kleine kinderen aan in Polen, en andere buurlanden. Uitgeput en zo goed als hulpeloos.

Hier willen we geld inzamelen om hulpgoederen naar de opvang posten aan de grens te brengen, en mensen mee terug te brengen naar een veilig opvangadres hier.

We werken hiervoor samen met enkele coördinerende vrijwilligersorganisaties ter plaatsen. 


Met het ingezamelde geld kunnen we dan vervoer inleggen om vanuit Polen (en eventueel andere buurlanden van Oekraïne) mensen naar België te brengen en onderweg van medische zorgen, voedsel en drank te voorzien. Zolang we er geld voor hebben herhalen we dit dan weer.

In onze heenreis naar daar vullen we alles met ingezamelde goederen om achter te laten aan de grensposten en opvangcentra in Polen.

De groep bestaat uit allemaal vrijwilligers die een gezamenlijk doel hebben om mensen in veiligheid te brengen en goederen af te leveren op de plaatsen waar ze nodig zijn!

Ik, verswijvel Elke, uit Brasschaat organiseer en coördineer alles en ga mee als verpleegkundige om de mensen die meekomen naar België, lichamelijk en psychisch te ondersteunen.
Ook mijn man, Merschout Fabien zet zich in voor het logistieke gedeelte van ingezamelde goederen tot chauffeur tijdens het transport. 

En dan hebben we nog de gasten van de motoclub Lawful Wolves 

Junner Dvds (douanier uit Limburg) Alex( cipier uit Deurne) en Mario (zelfstandige uit Vlaams Brabant ) vertegenwoordigen      “Lawful Wolves LEMC” Een motorclub van cipiers, douaniers, politieagenten en militairen die de motor en het groepsgevoel als passie hebben.

In ondersteunende functie hebben we Carlo Van Calenberg (voormalig militair en nu werkzaam bij Nike uit Limburg) vertegenwoordigt de Crusaders For Justice.

Een motorclub van dames en heren die het welzijn van ieder kind hoog in het vaandel dragen. Zij waren trouwens ook de initiatiefnemers van de rit voor Dean een paar maanden geleden.

Het verslag van de reis is te volgen op de Facebookpagina:

De Facebookgroep: “ De reis naar Oekraïne ” 

OPEN UW HART VOOR ONZE BUREN!
Dank u!
 

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 2/03/2022 gestart
5377x bekeken

Actie georganiseerd door:

Elke verswijvel

Elke verswijvel

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 2/03/2022 gestart
5377x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog