't nieuwe leven van Daniëls gezin na ernstig ongeval met blijvend letsel.

't nieuwe leven van Daniëls gezin na ernstig ongeval met blijvend letsel.
Willeke Hammink
Deel deze actie

Bernadette blikt terug op de afgelopen tijd en Valerie 's eerste levensjaar.

646 donaties
€ 18.899 ingezameld

Valerie 1 jaar. Een bijzondere mijlpaal die Bernadette weer even doet terugblikken:

Een zondagochtend in het voorjaar van 2021. Daniël gaat 's ochtends lekker fietsen met z'n vierjarige dochter Babette. Bij thuiskomst de lunch klaarmaken voor  zijn zwangere vrouw.

Een kus, nog even zwaaien en dan op weg met de motor, uiteraard goed ingepakt in alle beschermende kleding.

En toch, onverwacht een ernstig eenzijdig ongeluk, en meteen voelt ie dat hij niets meer voelt zijn benen.

Wat volgt? Traumahelikopter, een zware operatie, intensieve care en aansluitend de revalidatie kliniek. Na maanden van opname kon hij in zijn rolstoel naar huis, naar Babette en mij, zijn inmiddels hoogzwangere vrouw.

Terug naar onze eigen woning is niet mogelijk, die moet verbouwd worden. Aangepast worden naar ons nieuwe leven, Daniëls nieuwe leven in een rolstoel.

Verhuizen hebben we overwogen, maar is er wel wat te koop in deze tijd? Bovendien, in iedere woning zullen de keuken en badkamer moeten worden aangepast en een lift worden geplaatst. Dus dan blijven wij toch het allerliefst in onze heerlijke, vertouwde buurt.

Dus het werd een verhuizing naar een tijdelijke bungalow en plots zet de bevalling in, veel te vroeg. Dit zal uiteindelijk een spoedkeizersnede worden onder volledige narcose... Valerie is er, prematuur en verblijft de eerste weken in de couveuse. Wat je dan het liefste wilt, dagelijks buidelen, op bezoek, lukt niet omdat ik door de keizersnede niet mag tillen en niet mag autorijden. En Daniël zat volop in zijn revalidatie traject en heeft nog niet de mogelijkheid om zelf auto te rijden.

Dan komt Willeke! Bijna 20.000 euro bij elkaar gelopen! Van dit prachtige bedrag hebben wij een aangepast ledikant en een commode kunnen aanschaffen en een deel is gaan zitten in onze dubbele woonlasten. Dank lieve Willeke en allen die gedoneerd hebben!

Nu wordt Valerie alweer 1 en Babette is inmiddels al 5 jaar geworden. Het is een onwerkelijk en alles behalve een onbezorgd jaar geweest: ongeluk, dwarslaesie, ziekenhuis, revalidatie, mijn zwangerschap, noodgedwongen tijdelijk verhuizen, te vroeg bevallen, couveuse, gekke kraamtijd, verbouwen, een dochter die net gestart is op de basisschool, zorgen om Valerie door de vroeggeboorte…

We hadden zó gehoopt dat we al verder zouden zijn. Daniël kan nog niet zelf autorijden, de auto is nog niet op orde. De verbouwing is nog niet klaar waardoor we nog steeds zitten met dubbele woonlasten en vanwege de stijgende energie- en materiaalkosten steeds tegenvallende verbouwingskosten.

De verjaardag van Valerie kunnen we niet vieren in deze omstandigheden.

De actie blijft in de lucht tot aan de verhuizing terug naar huis. Mocht je wat willen bijdragen, het blijft meer dan welkom. Hoe klein ook.

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 14/05/2021 gestart
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog

Actie georganiseerd door:

Willeke Hammink

Willeke Hammink

646 donaties
€ 18.899 ingezameld

Donaties

 
Toon alle donaties
op 14/05/2021 gestart
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog

In de media

Jeanet en Willeke lopen vandaag de Berenloop: 'We doen het voor Daniël'

07 Nov 2021

LAREN/TERSCHELLING - Op 17 april van dit jaar kreeg Daniël een ernstig motorongeluk. Zijn vrienden Willeke en Jeanet lopen deze zondag de Berenloop in Terschelling lopen voor hun vriend Daniël.

Lokaal Gelderland

Steunactie voor Daniël doet het!

09 Jun 2021

Daniël heeft door een motor-ongeluk een dwarslaesie. Het doel: sparen voor bijvoorbeeld rolstoel-vriendelijke baby meubels.

“Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan!”

Ik heb me zojuist opgegeven voor de halve marathon! 7 november gaat het gebeuren. De Berenloop op Terschelling noemen ze wel één van de mooiste maar zwaarste marathons van Nederland…

BB News

Willeke loopt halve marathon voor Daniël

25 Mei 2021

LOCHEM/LAREN – Bij een ongelukkige val van zijn motor brak Daniël Rattink (40) uit Lochem op zaterdag 17 april drie wervels. Deze dwarslaesie heeft het leven van hem en zijn gezin volledig op z’n kop gezet. Maar - zoals rasoptimist Daniël zelf zegt - heeft hij ‘nog alles om voor te leven’. Op de eerste plaats zijn vrouw Bernadette, dochtertje Babette en het kindje dat ze later dit jaar verwachten. Willeke Hammink uit Laren, goede vriendin van het stel, is een actie gestart om ze op weg te helpen in deze turbulente nieuwe levensfase. Ze laat zich sponsoren voor haar deelname aan de Berenloop op Terschelling.

Berkelbode