Stop MS bij Astrid!

Stop MS bij Astrid!

Steunactie voor een medische immunologiebehandeling in Mexico: een stamceltransplantatie MS incl. de reis en nazorg.

 

 Stop MS bij Astrid. 

Hallo lieve allemaal,

Mijn naam is Astrid van Mill, 53 jaar en alleenstaand.

In 2020 kreeg ik van de neuroloog de diagnose Actieve Multiple Sclerose in progressieve vorm. Mijn lichamelijke gezondheid gaat sindsdien snel achteruit. De laatste 2,5 jaar ben ik mobiel volledig afhankelijk geworden. Of ik lig in bed of ik zit in mijn aangepaste elektrische rolstoel.

In september 2020 ben ik opgenomen in revalidatiecentrum Blixembosch in Eindhoven. De fysiotherapeut die me daar al die tijd behandelde, adviseerde me om een stamceloperatie MS te ondergaan. Sinds juli 2021 verblijf ik in een verpleeghuis in Eindhoven waar ik veruit de jongste bewoner ben. 

In 2023 heb ik veel gelezen over een stamceltherapie die wordt toegepast in Rusland, India en Mexico. Ik heb 10 mensen van allerlei leeftijden gesproken, die deze behandeling hebben ondergaan en bij hen voor hele goede resultaten heeft gezorgd. 

Mijn besluit staat dan ook vast om deze stamceltherapie te ondergaan om mijn MS te stoppen. 
De therapie heet autologe hematopoietische stamceltransplantatie (aHSCT). In het kort houdt dit in dat stamcellen uit mijn bloed worden gehaald. Daarna wordt met een zware chemokuur mijn immuunsysteem platgelegd en vervolgens worden mijn stamcellen weer teruggeplaatst om een nieuw immuunsysteem zonder MS op te bouwen. Dit traject duurt 28 dagen en is erg zwaar. Daarom moet er iemand mee om mij te verzorgen. In mijn geval wellicht 2 personen. Ik ben uitgekomen bij HSCT in Mexico, een privékliniek die al 20 jaar bestaat en ca 1500 mensen met MS geopereerd hebben. De slagingskans is 78%. 
Omdat aHSCT in Nederland niet vergoed wordt voor mijn vorm van MS, hoop ik via crowdfunding een bedrag van minimaal 85.000 euro bijeen te krijgen. Een CROWDFUNDING is voor mij noodzakelijk om geld in te zamelen.
Mijn toekomst zonder deze behandeling is met zekerheid te voorspellen: een volledige bedlegerigheid en afhankelijkheid van anderen. Ik zal vloeibaar voedsel moeten nemen omdat slikken moeizaam wordt en waarschijnlijk zal ik veel zenuwpijn krijgen.
Bij veel mensen is door de aHSCT-behandeling de MS tot stilstand gebracht en heeft zelfs  in meerdere gevallen tot verbetering geleid.
De achteruitgang zal gestopt móeten worden en ik zal het mezelf nooit vergeven als ik er niet alles aangedaan heb.

Ik ben nog steeds zeer POSITIEF, écht niet zielig en ik heb superveel WILSKRACHT. Daarom wil ik dit avontuur ook aangaan. 
Wel ben ik erg bang voor wat de toekomst mij gaat brengen en hoop dat deze behandeling daar verandering in brengt. Dat lukt me financieel niet zonder jullie hulp. Ik (wij als gezin) kan dit niet betalen en daarom start ik (met enkele familieleden) een crowdfunding-actie omdat het een flink bedrag is wat ik nodig heb. 

Ik droom ervan om weer eens zelfstandig een boterham te kunnen smeren en eten. Of een haar uit mijn ogen te wrijven, mijn haren te kunnen kammen, mezelf op te kunnen maken en nog zoveel andere simpele kleine dingen die voor de meesten vanzelfsprekend zijn!!!
Nu ben ik al enkele jaren volledig afhankelijk van mijn elektrische rolstoel, word ik in– en uit mijn bed getakeld met een tillift en word ik op alle vlakken volledig verzorgd. En dat dag in en dag uit.
Dit doet emotioneel heel erg veel met mij!!! Vooral omdat ik altijd zo'n actieve meid ben geweest en nog vol in het leven wil staan!!!

Daarom ben ik nu zo blij en enthousiast dat er een kans voor mij bestaat om mijn MS een halt toe te roepen en, in het gunstigste geval, een nieuwe ‘actieve’ toekomst tegemoet kan gaan zien.
Het geeft mij extra kracht wanneer ik hieraan denk en dat brengt al het positieve in mij naar boven!!!

DEEL a.u.b. met iedereen die je kent, zodat ik snel naar Mexico kan voor een aHSCT behandeling! 
Heel erg bedankt voor jullie financiële steun en natuurlijk houd ik jullie op de hoogte!

Help me met het stoppen van (mijn) MS.

            Lieve groeten van Astrid.

                                    Stichting Astrid StapvoorStap Actie
                                    MS? Astrid vecht door.

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 11/04/2024 gestart
11346x bekeken

Actie georganiseerd voor:

Stichting Astrid StapvoorStap Actie

Stichting Astrid StapvoorStap Actie

Moeder Lies, vader Piet, zus Marlies, oom Piet en oom Jan

Actie georganiseerd door:

Oom Jan en oom Piet Vossen

Oom Jan en oom Piet Vossen

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 11/04/2024 gestart
11346x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog
 
Andere acties in: Zorg Medisch
Misbruik melden