Steun Robby's herstel en geef hem de kans om te revalideren.

Steun Robby's herstel en geef hem de kans om te revalideren.

Door deze steunactie op te richten willen we Robby en zijn gezin een duwtje in de rug geven. Help ons alstublieft!

 

Op 16 maart laatstleden is de 42-jarige Robby, vader van twee tienerdochters en echtgenoot, ernstig gevallen. Met schedelbreuken, hersenbloedingen en 3 hersenfracturen als gevolg. 
 

De gevolgen van deze val brengen naast bijzonder onzekere tijden ook een niet te overzien kostenplaatje met zich mee.

 

Na twee maanden ziekenhuis kon zijn revalidatie beginnen. Hoeveel tijd Robby zal moeten revalideren kunnen de behandelende artsen, noch de specialisten vertellen.

 

Robby heeft last van ernstige evenwichtsstoornissen, blijvende hersenschade en is hoogstwaarschijnlijk blijvend invalide. Toch willen we er het beste van maken en hem de kans geven op een waardig herstel. Door deze steunactie op te richten willen we Robby en zijn gezin een duwtje in de rug geven, zodat Robby weer ‘dé Robby van vroeger’ kan worden. Dus, lieve mensen, help ons alstublieft!

 

Robby, fietsenmaker in hart en nieren én trainer van Amy, zijn oudste dochter – cyclocrossster, voelde zich tijdens de nacht van 16 maart onwel. Vermoedelijk is hij flauwgevallen toen hij de steile trap van de woning wilde opgaan. De hevige val wekte Robby’s kinderen en echtgenote. Ze vonden Robby levenloos onderaan de trap. Alles wees erop dat Robby zonder enig verweer vanop een hoge trede naar onderen gedonderd is. De hulpdiensten werden direct gecontacteerd via het noodnummer. Gelukkig waren deze snel aanwezig! 
 

Tijdens de val belandde Robby op de volledige linkerhelft van zijn gezicht en schedel. Het gedeelte van de oogkas tot het linker jukbeen was volledig verbrijzeld. Verschillende schedelbreuken, hersenbloedingen en hersenfracturen , enz… 

 

De ernstige breuken hebben een serieuze impact gehad op het goed functioneren van de hersenen. De linker hersenkwab is voornamelijk geraakt evenals het linker evenwichtsorgaan en het linker gehoororgaan werden onherstelbaar beschadigd. Waardoor Robby ernstige evenwichtsstoornissen heeft en volledig doof is geworden aan zijn linker oor. 

 

Na drie weken op de afdeling intensieve zorgen ontwaakte Robby eindelijk uit een kunstmatige coma. Al snel bleek dat hij niet kon spreken, schrijven, eten, drinken, bewegen … Er werd niet geaarzeld om logopedie en kinesitherapie op te starten. Dit met het oog op een zo spoedig mogelijk herstel.

De ene na de andere test volgde om Robby’s evolutie te kunnen toetsen … Het was dagelijks bang afwachten of de pre-revalidatie degelijk haar werk deed en of er nog andere nevenverschijnselen zouden opduiken. Het waren voor Robby en zijn gezin bijzonder moeilijke en onzekere tijden.

Na vele weken mocht Robby de afdeling intensieve zorgen verlaten om opgenomen te worden in de afdeling neurologie. Niet veel later mocht Robby het ziekenhuis onverwacht verlaten. Dit mits een strak revalidatieplan. Aanvankelijk heerste een gevoel van euforie want Robby mocht eindelijk naar huis, nadien volgde het besef dat een zware revalidatie met het daarbij horend kostenplaatje noodgedwongen zou volgen.

Evi, zijn vrouw, heeft tal van instanties aangesproken en aangeschreven opdat Robby enige financiële ondersteuning zou kunnen genieten …

De financiële situatie van het gezin kelderde zienderogen. De ene factuur na de andere stroomde binnen en diende betaald te worden. Het zuurverdiende spaargeld smolt weg als sneeuw voor de zon. Duizenden euro’s aan  facturen , aangepaste apparatuur, specialisten, gehoorapparatuur , Neuropsycholoog volgen,…

 

Robby, die geen hospitalisatieverzekering heeft, staat nu fiscaal ten laste bij zijn vrouw. Hierdoor kan hij niet genieten van een arbeidsongeschiktheidspremie. Evi, verdient ogenschijnlijk ook teveel om in aanmerking te komen voor een waardig leefloon.

Een werkloosheidsuitkering kan hij evenmin aanvragen, omdat de artsen hem hebben uitgesloten om arbeid te verrichten, door zijn ernstige evenwichtsstoornissen. De enige uitweg die men nog kon kiezen was het aanvragen van een invaliditeitsuitkering.

 

Nu, zo’n vier maanden later heeft Robby nog steeds geen nieuws of hij nu überhaupt wel of niet recht heeft op de invaliditeitsuitkering.

Sinds maart 2022 heeft Robby geen beroepsinkomsten gehad. Aan zijn lot overgelaten …

Zijn vrouw Evi klopt lange dagen om iedere euro te kunnen spenderen aan de revalidatie. Er werd reeds een snoepzakkenverkoop georganiseerd, maar dit leverde onvoldoende op om het totale kostenplaatje te kunnen betalen.

 

Robby, Evi en hun opgroeiende dochters, die steeds klaar staan voor een luisterend oor, helpende hand, … rekenen nu op Uw steun.

 

Daarom, lieve mensen, toon jullie groot hart en steun dit gezin en voornamelijk Robby, zodat hij zijn revalidatie waardig verder kan zetten.

 

Alvast heel erg bedankt!

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 29/09/2022 gestart
1541x bekeken

Actie georganiseerd door:

Faith Willemyns

Faith Willemyns

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 29/09/2022 gestart
1541x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog
 
Andere acties in: Medisch
Misbruik melden