Steun Oekraïne Limburg

Steun Oekraïne Limburg
Nele Szczudlo

Oekraïne is in staat van OORLOG en de bevolking heeft nu meer dan ooit hulp nodig!

 

 

Wie zijn wij?

Wij zijn “Help Oekraïne” een groep 1ste, 2de en 3de generatie Oekraïners in Limburg. Samen zamelen we geld, middelen en informatie in om de Oekraïense vluchtelingen in Oekraïne, hun buurlanden en België bij te staan. Wij zijn een werkgroep van VZW H. Sophia, die sinds 1991 jaarlijks materialen een medische hulp stuurt naar Oekraïne. Samen met hun expertise, onze persoonlijke connecties in Oekraïne en jullie steun hopen we het leed van de vele vluchtelingen te verlichten. We doen dit door hulp te verlenen zowel aan Oekraïners die zich nog in Oekraïne bevinden als de vluchtelingen die hier in België toekomen.

Waarom helpen?

Op 22 februari 2022 viel Rusland Oekraïne binnen. Door deze vreselijke aanval moeten duizenden families vluchten en hun huizen en bezittingen achterlaten. Ze leven in onveiligheid en onzekerheid en trotseren barre levensomstandigheden. Urenlange wachttijden aan de grenzen in de barre kou maken de situatie vooral voor vrouwen en kinderen ondraaglijk.

Wij willen ervoor zorgen dat deze vrouwen en kinderen de basisvoorzieningen krijgen die ze nodig hebben om te overleven in deze moeilijke omstandigheden – in Oekraïne, aan de grenzen en in België.

Onze concrete acties!

We hebben contacten in Oekraïne die ons dagelijks op de hoogte houden van wat de vluchtelingen nodig hebben. De prioriteiten variëren van dag tot dag.

We werken samen met gemeentebesturen en bedrijven om inzamelingen van goederen te doen en ons logistiek te ondersteunen.

We gebruiken jullie donaties om middelen te kopen die we niet voldoende via inzamelingen kunnen verkrijgen (bvb medicijnen) en/of voor het transport van de ingezamelde middelen.

Oekraïense families, waarvan veel vrouwen en kinderen, zijn al gevlucht naar België. Wij proberen hen zo goed mogelijk op te vangen door hen te helpen met onderdak, meubelen, huisraad, enz.

Donaties in natura zijn ook welkom!

Indien je ook in natura wil doneren, volg ons dan op Facebook en Instagram waar we jullie op de hoogte houden van de inzamelpunten, de meest dringende noden en de acties die we ondernemen.

https://www.facebook.com/Help.Oekraine.Limburg

https://www.instagram.com/help_oekraine_limburg/

Momenteel concentreert de inzameling zich vooral op

medicijnen (koortsremmers, paracetamol voor volwassenen en kinderen, immodium, motilium, EHBO kits, thermometers)

droge voeding & conserven

toiletartikelen (maandverbanden, zeep, tandpasta, tandenborstels, etc.)

babyspullen (pampers, billendoekjes, yvoeding (potjes)).

 

Nieuw knutsel en tekenmateriaal ( trauma verwerking), voor de kinderen in het kinderziekenhuis te Lviv, dit is een gespecialiseerd kinderziekenhuis waar wij als sinds 1991 mee samen werken. Dankzij jullie donaties gingen wij dit jaar al 3x ter plaatse. We kochten medische materiaal, logistiek materiaal en brachten ook toiletgerief, teken materiaal en andere geschenkjes voor de kinderen. De dankbaar en lach op hun gezichtjes is met geen woorden uit te drukken 💕

We zijn overspoeld met kleding en hebben hier een stop op moeten zetten omdat de noden nu elders liggen.

Hartelijk dank voor jullie warme steun!

Werkgroep Help Oekraïne

 

“Slava Ukraina – Heroyam Slava” – “Glorie aan Oekraïne , Glorie aan de helden “

63566367_1645775624666184_updates.jpg
Onschuldige burgers,kinderen en dieren hebben recht op een veilige thuis omgeving, onderwijs, medicatie, en basisvoorzieningen 

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 25/02/2022 gestart
12178x bekeken

Actie georganiseerd voor:

Oekraïense kerk gemeenschap Genk

Vrede voor alle volkeren ☮️🤍🙏

Actie georganiseerd door:

Nele Szczudlo

Nele Szczudlo

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 25/02/2022 gestart
12178x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog