Steun Oekraïne Limburg

Steun Oekraïne Limburg
Nele Szczudlo
Deel deze actie

Oekraïne is in staat van OORLOG en de bevolking heeft nu meer dan ooit hulp nodig!

203 donaties
14%
€ 13.858 van € 100.000 ingezameld

 

Wie zijn wij?

Wij zijn “Help Oekraïne” een groep 1ste, 2de en 3de generatie Oekraïners in Limburg. Samen zamelen we geld, middelen en informatie in om de Oekraïense vluchtelingen in Oekraïne, hun buurlanden en België bij te staan. Wij zijn een werkgroep van VZW H. Sophia, die sinds 1991 jaarlijks materialen een medische hulp stuurt naar Oekraïne. Samen met hun expertise, onze persoonlijke connecties in Oekraïne en jullie steun hopen we het leed van de vele vluchtelingen te verlichten. We doen dit door hulp te verlenen zowel aan Oekraïners die zich nog in Oekraïne bevinden als de vluchtelingen die hier in België toekomen.

Waarom helpen?

Op 22 februari 2022 viel Rusland Oekraïne binnen. Door deze vreselijke aanval moeten duizenden families vluchten en hun huizen en bezittingen achterlaten. Ze leven in onveiligheid en onzekerheid en trotseren barre levensomstandigheden. Urenlange wachttijden aan de grenzen in de barre kou maken de situatie vooral voor vrouwen en kinderen ondraaglijk.

Wij willen ervoor zorgen dat deze vrouwen en kinderen de basisvoorzieningen krijgen die ze nodig hebben om te overleven in deze moeilijke omstandigheden – in Oekraïne, aan de grenzen en in België.

Onze concrete acties!

We hebben contacten in Oekraïne die ons dagelijks op de hoogte houden van wat de vluchtelingen nodig hebben. De prioriteiten variëren van dag tot dag.

We werken samen met gemeentebesturen en bedrijven om inzamelingen van goederen te doen en ons logistiek te ondersteunen.

We gebruiken jullie donaties om middelen te kopen die we niet voldoende via inzamelingen kunnen verkrijgen (bvb medicijnen) en/of voor het transport van de ingezamelde middelen.

Oekraïense families, waarvan veel vrouwen en kinderen, zijn al gevlucht naar België. Wij proberen hen zo goed mogelijk op te vangen door hen te helpen met onderdak, meubelen, huisraad, enz.

Donaties in natura zijn ook welkom!

Indien je ook in natura wil doneren, volg ons dan op Facebook en Instagram waar we jullie op de hoogte houden van de inzamelpunten, de meest dringende noden en de acties die we ondernemen.

https://www.facebook.com/Help.Oekraine.Limburg

https://www.instagram.com/help_oekraine_limburg/

Momenteel concentreert de inzameling zich vooral op

medicijnen (koortsremmers, paracetamol voor volwassenen en kinderen, immodium, motilium, EHBO kits, thermometers)

droge voeding & conserven

toiletartikelen (maandverbanden, zeep, tandpasta, tandenborstels, etc.)

babyspullen (pampers, billendoekjes, yvoeding (potjes)).

 

Nieuw knutsel en tekenmateriaal ( trauma verwerking), voor de kinderen in het kinderziekenhuis te Lviv, dit is een gespecialiseerd kinderziekenhuis waar wij als sinds 1991 mee samen werken. Dankzij jullie donaties gingen wij dit jaar al 3x ter plaatse. We kochten medische materiaal, logistiek materiaal en brachten ook toiletgerief, teken materiaal en andere geschenkjes voor de kinderen. De dankbaar en lach op hun gezichtjes is met geen woorden uit te drukken 💕

We zijn overspoeld met kleding en hebben hier een stop op moeten zetten omdat de noden nu elders liggen.

Hartelijk dank voor jullie warme steun!

Werkgroep Help Oekraïne

 

“Slava Ukraina – Heroyam Slava” – “Glorie aan Oekraïne , Glorie aan de helden “

63566367_1645775624666184_updates.jpg
Onschuldige burgers,kinderen en dieren hebben recht op een veilige thuis omgeving, onderwijs, medicatie, en basisvoorzieningen 

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 25/02/2022 gestart
9492x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog

Actie georganiseerd voor:

Oekraïense kerk gemeenschap Genk

Vrede voor alle volkeren ☮️🤍🙏

Actie georganiseerd door:

Nele Szczudlo

Nele Szczudlo

203 donaties
14%
€ 13.858 van € 100.000 ingezameld

Donaties

 
Toon alle donaties
op 25/02/2022 gestart
9492x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog

In de media

Olena Zelenska op bezoek in ziekenhuis waar Nele uit Beringen werkt

19 Aug 2022

LVIV/BERINGEN/GENK - “Nele, kom snel naar hier! Olena Zelenska komt!” De Oekraïense presidentsvrouw bezocht woensdag in de stad Lviv het ziekenhuis waar de Beringse Nele Szczudlo als vrijwilligster werkt.

Nieuwsblad

Beringse (34) ontsnapt net aan raketaanvallen in Lviv: “Mijn appartement beefde”

04 Mei 2022

Beringen/Lviv - Ze stond net onder de douche, toen ze opgeschrikt werd door twee luide knallen. Gevolgd door een derde, waarna het hele appartementsgebouw beefde. De Beringse Nele Szczudlo (34) werkt een maand als vrijwilligster in Lviv, maar ontsnapte dinsdag maar net aan de raketaanvallen.

Het Belang Van Limburg

Limburger brengt ambulance naar Kinderziekenhuis in Lviv

16 Apr 2022

Gemeenteraadslid Peter Deltour (N-VA) is donderdag samen met Yaroslaw en Nele Szczudlo, vrijwilligers bij de vzw Oekraïens Godsdienstig Caritatief Cultureel Centrum Heilige Sophia in Genk, vertrokken naar Kinderziekenhuis en Medisch centrum Dnistrovska 27 in Lviv, Oekraïne. Ze gaan er de occasie ambulance afleveren.

GVA

Truienaar brengt ambulance naar Kinderziekenhuis in Lviv

16 Apr 2022

SINT-TRUIDEN - Gemeenteraadslid Peter Deltour (N-VA) is donderdag samen met Yaroslaw en Nele Szczudlo, vrijwilligers bij de vzw Oekraïens Godsdienstig Caritatief Cultureel Centrum Heilige Sophia in Genk, vertrokken naar Kinderziekenhuis en Medisch centrum Dnistrovska 27 in Lviv, Oekraïne. Ze gaan er de occasie ambulance afleveren.

Het Belang Van Limburg

INZAMELACTIE DOOR HELP OEKRAÏNE LIMBURG

03 Mar 2022

Help Oekraïne Limburg - een groep van drie generaties van Oekraïners in Limburg - doet een oproep voor financiële giften, baby- en kinderbenodigdheden, medisch materiaal en hygiënisch materiaal.

Genk.be

“Wij zijn geen soldaten, maar bang toekijken doen we niet”: Oekraïense Limburgers Serge (37), Nele (34) en Stephanie (35) starten inzamelactie

02 Mar 2022

MAASMECHELEN/GENK - “Velen van ons hebben nog familie verspreid over heel Oekraïne...wij moéten dus helpen. Stilzitten zit niet in ons bloed.” Dat zijn de woorden van Serge Cervak (37) uit Maasmechelen, die samen met Nele Szczudlo (34) uit Beringen en Stephanie Koziej (35) uit Tongeren een steunactie opricht. Doel? Zoveel mogelijk cruciale goederen en middelen inzamelen aan de Oekraïense Kerk in Genk voor de Oekraïense bevolking aan de grens.

Het Laatste Nieuws