Steun de ouderen op Curacao

Steun de ouderen op Curacao
R Jansen

Steun de ouderen met een laag inkomen.

 

Door de jaren heen neemt ook op Curaçao de vergrijzing aanzienlijk toe. Veel ouderen op Curaçao voelen zich eenzaam of zijn niet meer in staat om voor zichzelf te zorgen. Door de Covid-19 crisis word de eenzaamheid en de zorgvraag alleen maar groter. Ouderen voelen zich opgesloten en kunnen geen kant op. De meeste van deze ouderen hebben naast de eenzaamheid een laag inkomen vanuit een AOW van omstreeks €450,- per maand wat nauwelijks voldoende is om hun eigen persoonlijke verzorging te betalen.  

Stichting Mi Kompaño (mijn metgezel) is een bejaardentehuis die zich al meer dan 15 jaar inzet voor ouderen met weinig vermogen een menswaardig bestaan te geven. Mi Kompaño biedt ouderen een compleet pakket met o.a. dagverblijf, permanent verblijf inclusief ontbijt, lunch en warme maaltijd, voorziet in hun persoonlijke verzorging, sociale activiteiten, routinematige gezondheidscontroles door artsen en andere specialisten. 

Nu stijgen ook mede door Covid-19 crisis de dagelijkse kosten op Curaçao en zijn er meer materialen zoals handschoenen, mondkapjes en schoonmaakmiddelen nodig. Zonder subsidie van externe waaronder de regering wordt het moeilijker om in de primaire basisbehoeften van de bejaarden te blijven voorzien. Gezien de bejaarden een zeer klein budget hebben en de familie en kennissenkring van de bejaarden het ook financieel zwaar hebben kunnen hun ook niet financieel bijdrage. 

Met uw donatie kunnen wij de primaire basisbehoeften van de bejaarden blijven bieden en zullen de bejaarden niet hoewel de tempratuur op Curaçao aangenaam is in de kou blijven staan. Een gedeelte voor de donatie zal ingezet worden om tijdens de kerstdagen de bejaarden iets extra’s te bieden zoals een kerstdiner. Naast de primaire basisbehoeften en het kerstdiner zullen er beschermingsmiddelen tegen Covid-19 aangeschaft worden. 

Steun jij ook onze ouderen? Doneer heel simpel en veilig via het knopje "doneer" Geen bedrag is ons te klein. 

Mocht u op Curaçao zijn bent u altijd welkom om even hallo te komen zeggen en ons werk te zien. Hartelijk dank namens alle ouderen.

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 25/02/2021 gestart

Actie georganiseerd door:

R Jansen

R Jansen

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 25/02/2021 gestart
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog