Sterilisatie katten Fokia Karpathos

Sterilisatie katten Fokia Karpathos
Maxelle Runge

Zorg jij voor een beter leven voor deze lieve poezen en katten? Help voortplanting van zwerfkatten te voorkomen!

 

Waarom deze actie?

We kennen allemaal de foto's van schattige katjes op een mooi zonnig stukje Griekenland. 

In de werkelijkheid zijn deze zwerfkatten een groot probleem door hun enorme aantallen. In de zomer zijn er genoeg toeristen en horeca personeel die zorgen voor voedsel, maar in de winter zijn ze aan hun lot overgelaten, met gevechten, ziektes en hongersnood als gevolg.

Alleen door sterilisatie van een gehele stad of gebied kan dit probleem worden opgelost. 

Fokia, op het eiland Karpathos, is zo'n gebied. Het is redelijk afgelegen van andere gebieden en stadjes en op dit moment lopen er veertien zwerfkatten rond (waarvan 5 kittens) bij het enige hotel in de hoop op eten. Samen met een lokale hulporganisatie willen we deze lieve katten helpen en zo zorgen dat de massale voortplanting hier stopt, nu het nog te overzien is. 

Waarom nu?

De volwassen katten moeten z.s.m. gecastreerd of gesteriliseerd worden, voordat de vrouwtjes opnieuw zwanger worden. De kittens moeten in februari gevangen en gesteriliseerd worden, voordat ze hun vruchtbare leeftijd bereiken. Alleen zo kunnen we voorkomen dat er straks niet 30 katten rondlopen en het probleem alleen maar erger wordt… 

Wie zijn wij?

Samen met een lokale hulporganisatie ‘Animal Welfare Karpathos’ en lokale dierenarts willen wij, het personeel van Studios Fokia Beach, deze katten en poezen helpen. De lokale hulporganisatie helpt ons met het vangen van de katten en poezen om ze vervolgens naar de dierenarts te brengen. Het castreren van katers kost €65, sterilisatie van poezen €95. Omdat we niet weten welk geslacht de kittens hebben, zetten we het streefbedrag op €1500. Van het resterende bedrag kopen wij voedsel. 

Help ons dit stukje Griekenland een mooiere plek te maken voor de zwerfkatten!

 

update! 

Dank iedereen die tot nu toe heeft gedoneerd, alle volwassen katten zijn inmiddels geholpen!!! Zie foto's!

Nu hopen we dat we genoeg kunnen op halen om ook de kittens te laten helpen!

Animal Welfare Karpathos

Animal Welfare Karpathos (een vrijwillige lokale hulporganisatie) heeft niet genoeg middelen om elk gebied in Karpathos aan te pakken. Door mee te doen aan deze actie, draag jij een steentje bij aan hun belangrijke werk! 

Animal Welfare verzorgt ook voeding voor de zwerfkatten in de winter door in elk gebied voedselpunten te maken met brokjes en vers water.

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 23/12/2023 gestart
518x bekeken

Actie georganiseerd door:

Maxelle Runge

Maxelle Runge

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 23/12/2023 gestart
518x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog