Soms lukt het niet meer om alles op te lossen.

Soms lukt het niet meer om alles op te lossen.
Francin  Mildred C
Deel deze actie via:

Door meerdere medische omstandigheden hebben wij hulp nodig. Omdat werken nu niet lukt en wij hulp nodig hebben.

 

Doneer Wees de eerste om deze actie te steunen!

Beste allemaal,

Ik ben Francin 38 ik woon samen met mijn zoons A en D. Ik deel de namen van mijn zoons niet omdat zij dit niet willen. Dat is dan ook de reden waarom er geen foto word gedeeld. Achteraf wil ik een live video delen dat iedereen kan zie wie ik ben, en wat wij met het geld hebben gedaan. Maar daarom is mijn verhaal ook uitgebreid omdat ik om veel geld vraag. Het verhaal zal ik in het kort omschrijven op mijn Facebook 

Ik start een crowdfunding omdat wij vanaf eind 2005, gedoe hebben door medische omstandigheden. En het maar niet lukt om onze zaken op orde te kunnen krijgen. Mede omdat iedere poging naar werk toe niet is gelukt. (Voor die tijd hebben mijn ex en ik altijd gewerkt). En omdat niet alle medische kosten werden vergoed. Zijn er daardoor financiële toestanden door ontstaan.

Onze zoon D werd in 2006 nierpatiënt. Dit kwam door een hersenvliesontsteking en een zeldzaam dodelijk bloedvirus HUS. Zijn eigen nieren waren beschadigd. Daardoor moest hij dagelijks naar de dialyse (Lelystad/Amsterdam) wat werken lastig maakte. Want vanaf 2006 zat mijn ex thuis zonder baan en ik vanaf 2007. 
 

Wat gewoon financiële gevolgen had. Doordat niet alle reiskosten gedeclareerd konden worden. En door verlies van inkomen. Zijn wij in 2006 een lening aangaan (10500 geleend + 5000 verzekering). Enkel konden wij een langlopende lening aangaan tot aan 2031. 

Omdat de vorige bewoners schulden bleven maken op ons, hun oude adres. Waardoor een lening aangaan lastig werd (zelfs een abonnement of wat dan ook duurde weken). Maar ik zou na het behalen van mijn diploma meer verdienen. Waardoor er dan in 2 a 3 jaar tijd afgelost kon worden. Daardoor zijn wij het aangegaan, anders konden wij niet alles meer betalen. 

Gelukkig heeft onze zoon in okt 2008 een nier gehad. In 2009 zijn mijn ex en ik gescheiden. Ik zou wat voor mezelf beginnen. Want ik maakte sieraden en wou daarin verder, dat ik alles beter plannen. Werken als chef-kok was niet meer haalbaar. 

Maar eind 2009 heb ik een brommer ongeval gehad. Waardoor ik  lichamelijke klachten had. Het herstel was moeizaam, mede door weinig slaap. Omdat erin 2008 was ingebroken waar wij last van hadden. Na 2 jaar was ik klachten vrij, waardoor ik op woningen reageerde. En in 2013 konden wij verhuizen.

Helaas kwamen wij in een probleem woning terecht. Want de woning bleek erg vochtig te zijn door lekkages. Waardoor A en ik om de haverklap last hadden astma en bronchitis. Ondanks alle werkzaamheden aan de woning werden onze klachten er niet minder op.  

En waren wij genoodzaakt om weer te verhuizen. Eind 2017 hebben wij onze geboortestad Lelystad verlaten. In de hoop in Gouda een nieuwe start te maken. En dat ik wel eindelijk iets voor mezelf kon beginnen.

Maar bij het opleveren van de oude woning ben ik gevallen. Waar ik vandaag de dag nog heel wat lichamelijke klachten van ervaar. 
Ik heb schade in mijn schouder, waardoor ik mijn arm niet goed bewegen kan. Maar ik heb ook klachten in hand, nek/hals, heup/bekken, knie, kuit, scheen, voet, kaakklachten en nog andere klachten. Het probleem is dat ik rechts ben. En alle klachten zijn aan de r kant, waardoor ik flink beperkt ben.

En omdat ik de mogelijkheid niet had om te revalideren. Omdat mijn zoon D veel thuis zat van school door oververmoeidheid. Waar ik niet teveel op wil ingaan omdat het rondom afspraken en school niet lekker liep. (Wist ik dat van tevoren, had ik er ook niet voor gekozen om te verhuizen. Omdat als D veel thuis zit ik ook geen kant op kan (verstandelijke beperking). Laat staan dat werken van de grond komt).

Daardoor bracht het wel de hoognodige kosten met zich mee. Omdat je wel behandelingen nodig hebt om een beetje te kunnen functioneren. Maar ik kreeg ook maar een klein deel ziektekosten terug. 

Die ik vervolgens weer terug moest betalen. En waren de toeslagen het eerste jaar verkeerd berekend. Waardoor ik geld terug moest betalen in totaal een bedrag van 11600 euro. Waarvan er nog 3900 van openstaat. Plus nog andere flinke financiële tegenvallers van bijna 8000 (al betaald).

Dat is dan ook de reden van onze crowdfunding. Dat wij zaken op orde kunnen stellen. Want de lening van 2006 loopt nog steeds door. Wij hebben meer dan 50000 betaald. 

Mijn ex is daardoor in 2012 bij zijn ouders gaan wonen. Omdat hij mede door de lening niet alles betalen kon. Sinds vorig jaar woont hij weer op zichzelf maar door de lening. Is en blijft de situatie lastig om rond te komen. 

De lening kan niet gesplit worden. Waardoor mijn ex niet in de schuldhulpverlening kan. Mede omdat D altijd al afhankelijk is van een auto en een dure zorgverzekering (575 a 650 pm). Hoge kosten worden direct geschrapt bij schuldhulpverlening. En is dat geen optie, anders waren wij in 2014 al van de lening af. Maar door de situatie loopt het allemaal nog.

Wat na jaren echt wel stress oplevert, omdat een lening maar doorloopt. Want ondanks dat er een verzekering bij de lening zat. Toen mijn ex 2009 werd afgekeurd, en ik in 2007 thuis zat. Keerde de verzekeraar ook niet uit. 

Wat frustreert omdat je zelf niet kan werken. Om je eigen problemen op te lossen. Maar het is ook de vraag wat voor werk ik kan doen na de revalidatie. Want ik heb b.v. al veel moeite om mijn huishouden te doen, of om een 1 km te lopen.

Daarom zou ik graag in februari willen beginnen met de revalidatie. Maar schakelen is door de klachten overbelastend. Waardoor ik een automaat wil kopen. In 2019 heb ik 2 keer van auto moeten wisselen. Omdat mijn klachten er erger door werden. 

Maar omdat de auto door stichtingen was betaald. Hun regels hebben bij aanschaf van een auto. Kon ik geen automaat kopen, want mijn budget was 4500 toeleggen. En anders had ik een oudere auto moeten kopen. Maar dat was op eigen risico geweest want ik rijd gemiddeld 30000 km per jaar. Daarom had ik weer een schakel gekocht waarin ik beter zat. 

Dat is dan ook de reden van onze crowdfunding. Dat ik aan mijn herstel kan werken. En dat de financiële zaken op orde worden gebracht. Dat wij na jaren een keer rust kunnen ervaren.

Alvast bedankt mocht u een donatie willen doen.

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 22/12/2022 gestart
170x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog

Actie georganiseerd door:

Francin  Mildred C

Francin Mildred C

 

Doneer Wees de eerste om deze actie te steunen!

Donaties

 
Toon alle donaties
op 22/12/2022 gestart
170x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog