Singel Samen Loop Breda 2023

Singel Samen Loop Breda 2023

Sporten is niet betaalbaar voor mensen met een laag inkomen. Wij van My Health Breda gaan gratis looptrainingen aanbieden.

 

Hoe het begon

De Stichting Quiet Breda heeft 100 startbewijzen gekregen van de Singelloop Breda. De Singelloop maakt op die manier duidelijk dat het belang van sport voor individu en samenleving  groot is. Door het beschikbaar stellen van de startbewijzen levert de Singelloop een bijdrage aan het stimuleren van een gezonde leefstijl. 

Na het verkrijgen van de startbewijzen ontstond het idee voor de Singel Samen Loop tijdens de Singelloop Breda op 1 oktober. Vanuit My Health Breda, een sociaal maatschappelijke sportschool, wordt er de komende maanden hard getraind voor de Singelloop. MyHealth maakt  sporten mogelijk voor mensen met een Bredapas (mensen met een laag inkomen, die geregistreerd zijn bij de gemeente) en zo kan je gratis hardlooptrainingen volgen die starten op dinsdag 4 juli om 19:00 uur bij My Health Breda. 

Naast de trainingen zullen er activiteiten worden georganiseerd om alle mensen bij elkaar te krijgen. Het is niet zomaar een hardloopgroep, het is een groep waar iedereen welkom is. 

Om echt 100 mensen met een laag inkomen te kunnen laten deelnemen aan deze prachtige loop is een samenwerking gestart met diverse stichtingen zoals vluchtelingenwerk Nederland, NAC Maatschappelijk, Sprint, Run2Day, Singelloop Breda, Urban Living Lab, GET-LAB, Buddy to Buddy, Stichting Quiet, Avans Hogeschool, Jeugdsportfonds en Curio sport leerbedrijf. Betrokken Ondernemers pakt hierbij de lead door verbindingen te maken tussen bedrijfsleven en maatschappelijk veld. En helpt mee met de voorbereidingen van dit toffe traject. 

Kleding, deelname en verbindingen

Om dit initiatief door te kunnen laten gaan, is het van belang om voor 100 mensen schoenen, kleding te regelen en sociale momenten initiëren. Zij gaan namelijk weken/maanden trainen onder begeleiding van My Health voor de Singelloop van Breda.

Sponsor je mee om ook mensen die het niet breed te hebben, een kans te geven deel te nemen aan de Singelloop van Breda?

Een klein steentje bijdragen, heeft een grote bijdrage aan de mensen die hierdoor de kans krijgen om een mooie prestatie neer te zetten, met elkaar! 

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 30/06/2023 gestart
580x bekeken

Actie georganiseerd door:

Nicole Wezel

Nicole Wezel

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 30/06/2023 gestart
580x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog
 
Andere acties in: Sport
Misbruik melden