Samen strijden we voor Matthijs

Samen strijden we voor Matthijs

Matthijs heeft uitgezaaide darmkanker en wil leven. Help hem om deze strijd te winnen!

 

Dit is Matthijs (48) met zijn vrouw Joyce (45) en hun zoon (18) en dochter (16) Een sterk en liefdevol gezin dat 3 jaar geleden getroffen is door darmkanker. Na vele chemokuren is er in Nederland geen behandeloptie meer. Daarom wijken ze uit naar een privékliniek in Duitsland voor dendritische celtherapie.

‘It ain’t over till the fat lady sings’

Dat is het levensmotto van Matthijs en het heeft hem al door heel wat moeilijke momenten gesleept. Het is pas over als het over is. Hij wil leven en dat is mogelijk met dendritische celtherapie in Duitsland.

Dendritische celtherapie zorgt ervoor dat zijn eigen immuuncellen de kanker weer herkennen en vernietigen. Dat is een veel duurzamere behandeling met kans op succes voor de lange termijn. Hij wil zijn immuunsysteem zo uitdagen dat de kanker afneemt en in remissie gaat. En het allerliefst dat het helemaal verdwijnt.

Matthijs: “Als ik de dood in de ogen kijk, gaat het me om ‘gewoon leven.’  Dat wat bijna vanzelfsprekend is als je gezond bent: Het eenvoudige dagelijkse ‘gezinsgedoe’. Daar geniet ik het meest van. En het is precies dit gezin dat het zo verdient dat ik blijf leven. Ze staan ondanks alle onzekerheid en moeilijke momenten nog steeds overeind en naast me. Dat getuigt van kracht. Ik wil nog heel lang van ze genieten. Mijn droom is dat ik koffie drink met mijn kleinkinderen. Ze verdienen mij als man, vader en opa.”

Behandeling

De behandeling bestaat uit dendritische celtherapie en aanvullende medicatie. De totale kosten hiervan zijn minimaal € 75.000,-. Dit wordt helaas niet vergoed door de verzekering. 

Daarom nemen wij als vrienden van Matthijs het initiatief om crowdfunding te starten. Wil je als vriend, kennis, collega, bedrijf of zelfs als gulle onbekende iets bijdragen? Iedere donatie helpt hen een stap dichter bij een nieuw leven te komen. 

Wat omschrijft Matthijs

Familieman - doorzetter - sportief - luisterend oor en altijd met het juiste advies - loyaal - strijdlustig - ondernemend - humor - tennisfanaat en een trouwe vriend met een enorme veerkracht.

Doelbedrag

We hopen zoveel mogelijk geld in te zamelen voor Matthijs en zijn gezin zodat ze daar rust van hebben en hun energie kunnen richten op de therapie. Mochten we meer geld inzamelen dan de behandelingen kosten dan wordt er in overleg met Matthijs en Joyce een mooie passende bestemming voor gezocht.

Meer weten?

Heb je vragen over de crowdfunding en wil je meer weten? Reageren kan via de knop ‘contact’ op deze pagina.

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 21/05/2024 gestart
6861x bekeken

Actie georganiseerd door:

Vriendengroep Matthijs

Vriendengroep Matthijs

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 21/05/2024 gestart
6861x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog