Restschuld door verslaafde ex

Restschuld door verslaafde ex

 

Doneer Wees de eerste om deze actie te steunen!

Hallo Allemaal,

In verband met de veiligheid van de persoon waarvoor ik geld inzamel kan ik helaas haar echte naam niet noemen. Ik zal de fictieve naam Kim in mijn verhaal gebruiken.

Kim en haar ex kopen op vrij jonge leeftijd een huis, er vanuit gaande goed geïnformeerd te zijn door de bank/hypotheek verstrekker gaan ze een hypotheek aan op hun beide inkomens.

Nadat het huis is opgeleverd en zij er een half jaar wonen blijkt de ex van Kim een cocaïne, alcohol en gokverslaving te hebben, waarbij hij haar dagelijks fysiek en mentaal mishandelde omdat er niet genoeg geld was om hem in zijn verslavingsbehoefte te voorzien. Kim was hiervan destijds niet op de hoogte omdat ze hiervoor niet echt hadden samengewoond. Ze woonden wisselend bij hun ouders. Pas na dat half jaar kwam zijn ware aard naar boven.

Door de meerdere verslavingen kon de hypotheek niet altijd worden voldaan. Omdat Kim heel jong was en er met niemand over durfde te praten heeft zij geprobeerd om ervoor te zorgen dat haar ex van zijn verslavingsproblemen af kwam, helaas zonder resultaat. Nadat na 2 jaar verslavingskliniek in en uit en alle mishandelingen ook nog eens blijkt dat haar ex er meerdere affaires op na hield was voor haar de maat vol en heeft zij haar ouders verteld wat er de afgelopen 2 jaar had plaats gevonden. Haar ouders twijfelen geen moment en nemen hun dochter weer in huis, weg uit deze giftige situatie.

Het huis gaat in de verkoop maar door de crisis die er op dat moment op de huizenmarkt is wordt het huis na 4 jaar en heel veel tegenwerking van haar ex uiteindelijk ver onder de vraagprijs en het openstaande hypotheek bedrag verkocht.

Kim heeft gedurende deze hele periode alle lasten die aan het huis verbonden waren alleen voldaan omdat haar ex weigerde om ook maar iets te betalen, ook al was dit voor haar financieel bijna onmogelijk omdat de hypotheek gebaseerd was op 2 inkomens.

Nu inmiddels 13 jaar later zit Kim nog steeds met een enorme restschuld van €40000 waaraan haar ex nog steeds weigert aan mee te betalen. Ondanks de meerdere rechtszaken die zij heeft gevoerd en gewonnen heeft hij tot op heden geen cent betaald. Beslag leggen op zijn inkomsten kan niet want hij staat bewust niet ingeschreven in Nederland. Alles om haar zoveel mogelijk het leven zuur te maken omdat zij uiteindelijk voor haar eigen geluk heeft gekozen.

Ook wil haar bank nergens aan meewerken. Hun stand punt is: U bent beide hoofdelijk aansprakelijk. Als wij het bij de een niet kunnen halen ( omdat hij is uitgeschreven uit Nederland) halen wij alles bij u.

Nu is er bij Kim ongeveer 9 maanden geleden een chronische aandoening geconstateerd waardoor zij niet meer fulltime kan werken, dit heeft meteen hele grote gevolgen voor haar inkomen en afbetaling van haar restschuld. Op advies van haar medisch specialist werkt zij nu 24 uur per week, dit is eigenlijk lichamelijk al te zwaar. Zij wil dit zolang mogelijk blijven doen. Maar ze weet uiteindelijk ook dat door haar ziekte het in de toekomst niet meer mogelijk is om te werken voor haar inkomen.

Ik start deze inzameling omdat ik het Kim zo gun om na 13 jaar dit hoofdstuk uit haar leven af te kunnen sluiten en nog te kunnen genieten van de dingen die zij nu nog wel kan, voordat haar aandoening erger wordt. En ook om haar financieel te ontlasten nu haar inkomen minder is. Ik gun het haar zo dat de schuld die haar ex heeft gecreëerd wordt afgelost en zij zich hier geen zorgen over hoeft te maken.

Liefs,

Patricia

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 19/07/2023 gestart
103x bekeken

Actie georganiseerd door:

P. Van dijk

P. Van dijk

 

Doneer Wees de eerste om deze actie te steunen!

Donaties

 
Toon alle donaties
op 19/07/2023 gestart
103x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog