De actie is voorbij zijn einddatum.

Project road to Arusha

Project road to Arusha
Deel deze actie via:

Help ons om het lokale ziekenhuis in Arusha te steunen. Samen maken we een verschil!

 
Actie loopt tot 30/08/2020

Doneren is niet meer mogelijk

Mambo rafiki, habari?

Zoals jullie al weten zijn wij 4 studenten geneeskunde die de komende weken vrijwilligerswerk verrichten in het Daraja Mbili hospital in Tanzania. De weken die hier op volgen zouden we graag meer doen voor het ziekenhuis dan enkel een humanitair steuntje in de rug geven. Al onmiddellijk valt het enorm tekort aan middelen op in het ziekenhuis. Vandaag zaten we daarom samen met Dr. Lucy en bekeken we samen met haar hoe we het ziekenhuis ook financieel kunnen ondersteunen. We kwamen uit op een oneindig aantal zaken;

- Medicatie -en vaccinvoorraden die niet aangevuld zijn.

- Een tekort aan handschoenen en naaldcontainers (prikaccidenten, hygiëne, HIV, .. ).

- De afwezigheid van pediatrische stethoscopen.

- De afwezigheid van een rolstoel in het ziekenhuis.

- Er is nog geen defribillator

- De afwezigheid van een echo toestel (een echografie kan van onschatbare waarde zijn in het ziekenhuis, zowel voor de prenatale zorg als voor een waaier aan andere problemen).

- De afwezigheid van een kleedkamer waardoor de verpleegkundigen, die elke dag van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat klaarstaan voor hun patiënten, zich nergens kunnen omkleden.

- Afwezigheid van onderzoekstafelpapier (klinisch onderzoek). Op dit moment is elke vrouw gedwongen haar eigen doeken mee te nemen voor vaginaal onderzoek, bevalling, wondverzorging, …

- Doosjes om medicatie mee naar huis te geven; op dit moment worden alle pilletjes meegegeven in de hand of bijvoorbeeld krantenpapier dat toevallig op tafel ligt waardoor veel personen hun pilletjes kwijt geraken onderweg naar huis.

- Met speciale aandacht voor HIV zijn ook condooms en HIV-testkits essentieel in dagelijkse preventie en opsporing.

Dit is nog lang niet alles en kort samengevat is er ongelooflijk veel aan noodzakelijke dingen die we kunnen bieden. Daarom vragen we graag jullie hulp! Dr. Lucy doet er al jaar en dag alles aan om een zo goed mogelijke zorg te voorzien voor de mensen, die transport naar en zorg in de grotere ziekenhuizen in Arusha niet kunnen betalen. Hier zouden wij haar zó graag in willen steunen. Individueel is dat zeer moeilijk maar samen kunnen we het verschil maken!

Steun jij ons in dit project? Stort dan zeker een bijdrage via onderstaande link want elke euro brengt ons dichter bij het doel!

Asante sana !

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 17/08/2021 gestart

Actie georganiseerd door:

Geertrui De Peuter

Geertrui De Peuter

 
Actie loopt tot 30/08/2020

Doneren is niet meer mogelijk

Donaties

 
Toon alle donaties
op 17/08/2021 gestart