De actie heeft zijn doelbedrag behaald.

Operatie Mani

Operatie Mani

Help Mani mee een pijnvrij en normaal hondenleven te hebben...

 
Actie heeft zijn doelbedrag behaald

Doneren is niet meer mogelijk

Hallo iedereen, 

Dit is een warme oproep om mijn kleine lieve tollerpup Mani te helpen steunen. 

Mani is een hele lieve pup van 6 maand. Maar helaas waren zijn eerste levensmaanden er met heel veel vraagtekens, twijfels en vooral emoties. Mijn buikgevoel zei immers toen hij nog maar 3 weken oud was, dat ‘puppy groen’ niet helemaal ontwikkelde zoals de andere pups. Hij deed ‘anders’. Ondanks dat mensen om me heen me bleven geruststellen en zeggen dat ik hem gewoon wat meer tijd moest geven, bleef ik me ongemakkelijk over zijn ontwikkeling voelen. We kregen het gevoel dat hij blind was, dus gingen we op zoek naar de oorzaak. Zijn oogjes zelf bleken volgens de oogarts ok, maar er was wel degelijk iets aan de hand. Verschillende bezoeken aan Merelbeke voor een heel arsenaal aan onderzoeken, met de daaraan verbonden hoge kosten, volgende elkaar snel op. Telkens gingen we naar huis met een paar dingen die waren uitgesloten maar met nieuwe onbeantwoorde vragen in onze zoektocht naar de oorzaak en de hoop hem te kunnen helpen. 

Ondertussen kreeg onze kleine man de naam ‘Wisse Wonder Mani’ 

Op 4 december kregen we een afspraak op de dienst neurologie. Na de CT- scan volgde het harde verdict dat onze kleine vechter, die al ontzettend diep in onze harten was gekropen, een ernstig medisch probleem had. De beelden van zijn hoofd toonden een duidelijke ‘hydrocefalie’ en de slechtziendheid was het gevolg hiervan. De wereld van iedereen die ‘Mani’ liefhad stortte in. Qua prognose en toekomst durfde niemand ons iets te zeggen, we moesten afwachten of een behandeling met cortisone en de omeprazole aan zou slaan. 

Hierna volgende enkele maanden met veel overleg met de neuroloog, veel ups en downs, heel veel tranen, twijfels en onzekerheden. De medicatie werd verschillende keren verhoogd en verlaagd maar kon niet afgebouwd worden tot een dosis waarmee hij lange tijd kan blijven leven. Maar hij mag geen pijn hebben, … Op 10 april hadden we een nieuwe CT en MRI scan gepland staan, waaruit blijkt dat de druk op zijn hersentjes ondanks te medicatie toch nog is toegenomen. De medicatie zou dus weer omhoog moeten maar de bijwerkingen op zijn organen zijn echt te groot, hetgeen op korte termijn tot overlijden zal leiden. De enige optie om hem een pijn – en medicatievrij leven te geven is een operatie. Hierbij plaatsen ze een klepje die het overtollige hersenvocht afvoert zodat zijn hersenen niet meer onder druk staan en hij een normaal hondenleven kan leven. De operatie heeft volgens de arts een hoge slaagkans bij Mani maar is duur: €5500 zonder complicaties, … Het andere alternatief is euthanasie en dit op zeer korte termijn volgens de arts, maar daar is Mani noch wij klaar voor. Mani is op goede momenten erg actief en vrolijk. Hij speelt dan met zijn zus en mama. Maar we zien ook dat die momenten steeds korten worden. Dus we hebben besloten hem een kans te geven op een lang vrolijk en onbezonnen bestaan samen met zijn zus, mama, tante en oma hier thuis onder onze vleugels. Maar we willen jullie daarbij ook om hulp vragen. 

Willen jullie ons steunen en meehelpen om Mani een pijnvrij en normaal hondenleven te schenken?

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 11/04/2024 gestart
3992x bekeken

Actie georganiseerd door:

Kristel Daelemans

Kristel Daelemans

 
Actie heeft zijn doelbedrag behaald

Doneren is niet meer mogelijk

Donaties

 
Toon alle donaties
op 11/04/2024 gestart
3992x bekeken
 
Andere acties in: Dieren Medisch
Misbruik melden