Opbouw werkzaamheden Oekraïne

Opbouw werkzaamheden Oekraïne
Christian Luteijn

Opbouw, herstel en geestelijke werkzaamheden Mykolajiv en Irpin

 

Beste mensen,

Afgelopen April ben ik samen met een aantal andere mannen en vrouwen uit Nederland naar Irpin geweest voor het herstel van de stad. Hier hebben we als groep en ik persoonlijk een hele indrukwekkende en bijzondere tijd achter de rug gehad. De oorlog die voor ons ver weg lijkt, komt in een oogwenk tastbaar dichtbij. We werden als groep geconfronteerd met de directe gevolgen van de oorlog. Dit hebben we teruggezien in de omgeving maar ook vooral in de trauma's en herinneringen van de bewoners waarin we mee werden genomen. Deze mensen deelden deze verhalen met ons zodat er in de buitenwereld een besef komt van de verschrikkingen die zich hebben afgespeeld. Op de foto's ziet u een fractie van de verschrikkingen die zich in irpin hebben afgespeeld.

Nadat we als groep veilig zijn teruggekomen in Nederland heb ik de keuze gemaakt terug te keren. En dit driemaal. Over D.V.  twee weken gaat de eerste reis van start. Deze eerste reis is met een groepje van 6 personen. We hopen dieper het land in te gaan en de werkzaamheden voor te zetten in een klein stadje tussen Mykolajiv en Cherson. Deze reis gaan we ondernemen met een kleinere groep, de personen die meegaan zijn eerder in Oekraïne met de stichting mee geweest en zijn zich bewust van de extra risico's die deze reis met zich meebrengt omdat we een stuk verder Oekraïne in gaan. 

 

Nogmaals wil ik u vriendelijk vragen mij te steunen. Allereerst in gebed voor onze groep. Of we wat mogen gaan betekenen voor deze oorlogsslachtoffers en voor de veiligheid zodat we weer veilig mogen terugkeren naar Nederland. 

Aan de andere kant wil ik u vragen mij financieel te steunen. Met uw gedoneerde geld kunnen we een verschil gaan betekenen voor de gezinnen in Oekraïne. Wederom gaan we weer aan de slag om de huizen bewoonbaar te maken, denk hierbij bijvoorbeeld aan het plaatsen van een dak. Zodat een gezin weer een dak boven het hoofd heeft en ze terug kunnen naar hun huis. Het geld gebruiken we voor bouwmaterialen. Deze kopen we in Oekraïne zodat we daarmee ook de economie verder kunnen steunen.  Mag ik u voor uw steun alvast hartelijk dank zeggen.

Groetjes Chris

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 7/09/2023 gestart
847x bekeken

Actie georganiseerd door:

Christian Luteijn

Christian Luteijn

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 7/09/2023 gestart
847x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog