Klokkenluiders rennen voor PTSS-hulphond!

Klokkenluiders rennen voor PTSS-hulphond!

Wij, Hjalmar, Jochem, Jurre, Max, Luca, Sam & Loek, gaan op 19 mei 2024 de halve marathon van Uu voor een steunhond voor Jess

 

Doneer Wees de eerste om deze actie te steunen!

Klokkenluiders rennen voor Jess!

Lieve omgeving,

Wij, Hjalmar, Jochem, Jurre, Max, Luca, Sam & Loek, gaan op 19 mei 2024 de halve marathon van Uuutrecht lopen & willen hier graag geld mee ophalen voor de steunhond die hard nodig is voor de zus van Loek. Alle hulp is van harte welkom :) 
 

zie onderstaand Jess haar verhaal + link om de pagina te bekijken!

https://steunactie.nl/actie/weer-leven-door-ptss-hulphond/-31691 

Lieve allemaal,

Heel lang heb ik getwijfeld om dit te schrijven en op te zetten, maar al die tijd wist ik wel dat het nodig was en is. Alleen voel ik me enorm bezwaard om deze vraag te stellen.

Wil je me helpen, zodat ik weer richting een voor zo ver mogelijk normaal leven kan? Door middel van een PTSS hulphond. <3

Ik ben Jess, 25 jaar en ben onder andere gediagnosticeerd met Complexe PTSS.

Door de trauma’s met de daarbij horende triggers, vind ik het al moeilijk om de deur uit te gaan en structuur in mijn dag te reguleren. De momenten dat ik thuis ben of tijdelijk opgenomen zit, zijn zwaar en maken de dagen enorm lang, wetende dat je de dag door moet komen om vervolgens de dag erna weer precies hetzelfde te moeten doen.

Waar ik het meeste last van heb zijn de dissociaties en herbelevingen. Zo nu en dan treedt er ook conversie op. 

Bij het KNGF kan ik me niet op de wachtlijst laten zetten, deze is gesloten, gezien ze niet genoeg mankracht hebben. Wat betekent dat ik of zelf een hond zou moeten trainen of laten trainen. Deze kosten kunnen oplopen tot 43.000 euro. Letterlijk ieder beetje zou mij enorm veel helpen, in de hoop dat ik uiteindelijk wel een PTSS hond kan krijgen, meer toekomstperspectief ga creëren en ook weer de wil van het leven weer hoop te krijgen. 

Wat is complexe PTSS, een dissociatie, een herbeleving en conversie? En hoe uit zich dat bij mij.

PTSS staat voor posttraumatische stressstoornis, wat je kan ontwikkelen door een traumatische ervaring of dan wel meerdere traumatische ervaringen. Helaas is het door meerdere trauma’s zo ver gekomen dat het zich heeft uitgepakt in Complexe PTSS.

Een dissociatie kan zich op verschillende manieren uiten. Bij een dissociatie lukt het tijdelijk niet om gebruik te maken van het bewust zijn van het hier en nu. Je kan het zien als een beschermings/overlevingsmechanisme dat automatisch optreedt wanneer je hersenen denken dat je in gevaar verkeert.  

Een herbeleving is eigenlijk wat het zelf al zegt. Je beleeft iets opnieuw, wat al gebeurd is. In mijn hoofd gebeurt het echt, alleen is dat natuurlijk niet zo. Ik kan in een herbeleving schieten door bepaalde geluiden, geuren, beelden, uitspraken etc. 

Conversie is het tijdelijk uitvallen van lichaamsdelen (verlamming).

Op het moment dat ik dissocieer en alleen ben kan dit enorm lang duren en gevaarlijk zijn. Wanneer iemand erbij is, bijvoorbeeld een hulpverlener of een naaste, kan die  mij eruit halen, dit verschilt hoe lang het dan duurt en of ik er weer opnieuw in kan schieten. Het is onmogelijk om 24/7 door naasten omringd te zijn. Tijdens een opname is er 24/7 verpleging aanwezig, maar dit is thuis natuurlijk niet zo. 

De behandelingen die plaats hebben gevonden hebben tot dusver nihil effect gehad. Dit heeft onder andere te maken met andere problematieken naar de PTSS, maar ook gezien het complexe PTSS is, is dit ingewikkelder al een aantal jaren.

Wat kan een hulphond voor mij betekenen?

De dag beter doorkomen. Naar buiten durven en kunnen. Op bezoek gaan en leuke dingen doen. Het leven daardoor ook dragelijker maken en toekomstperspectief creëren in plaats van enkel dromen dat het ooit misschien wat beter gaat worden.

Het probleem is dat de kosten voor een hulphond enorm hoog zijn, ook omdat ik zelf niet in staat ben om de hond te gaan trainen. Daarnaast zou ik het liefst een hond uit het asiel of uit het buitenland weer een fijne plek willen kunnen geven. Echter is dat geen optie, gezien deze honden vaak zelf al veel te veel hebben meegemaakt en zij hulp nodig hebben die ik ze niet kan geven.

Als het zou lukken om het benodigde bedrag bij elkaar te krijgen, kan ik de hond door een professional laten trainen. Dit zou mij helpen om uit mijn bed te komen en toekomstperspectief bieden, alleen dat zou al fijn zijn. 

Zou je me alsjeblieft willen helpen? 

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 11/04/2024 gestart
84x bekeken

Actie georganiseerd door:

Loek Sieberichs

Loek Sieberichs

 

Doneer Wees de eerste om deze actie te steunen!

Donaties

 
Toon alle donaties
op 11/04/2024 gestart
84x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog
 
Andere acties in: Sport
Misbruik melden