Hulphond voor diabetes type 1

Hulphond voor diabetes type 1
Jill De Kock

Een hond die mij kan helpen om mijn hypo's te melden. Zo kan ik optijd handelen met suikers. Terug meer rust in mijn leven.

 

Hallo iedereen,

 

Ik ben Jill, 24jaar en helaas recent gediagnosticeerd met diabetes type 1.

 

Bij deze ziekte kan mijn suikerspiegel te hoog stijgen, wanneer dit te vaak gebeurd zal dit helaas op lange termijn problemen en risico's vormen.

Mijn bloedsuikerspiegel stijgt niet altijd, hij kan ook te laag gaan. Hier kan het al vrij snel mislopen... Als de bloedsuikerspiegel niet snel genoeg stijgt kan men hierdoor het bewustzijn verliezen.

De meesten voelen deze schommelingen van de bloedsuikerspiegel aan in hun lichaam. Jammer genoeg geeft mijn lichaam deze signalen niet. Dit noemen we hypo unawareness.

Intussen heb ik een 24/24 pomp en een sensor die continu voor me meet hoeveel insuline in moet krijgen. Deze geeft ook alarm bij extreme schommelingen.

Helaas komt dit alarm te laat (door bvb verbindingsprobleem tussen sensor/pomp/gsm) waardoor ik niet meer tijdig kan handelen.

Het ongemerkt dalen van de suikerspiegel zorgt voor levensbedreigende situaties waardoor ik momenteel niet alleen kan zijn en dit veel stress bezorgt aan mezelf en mijn omgeving.

Dit heeft een enorme impact op mijn leven namelijk doordat ik door deze hypo unawareness niet veilig kan functioneren in mijn job als orthopedagoge en voorlopig dus ook niet terug aan de slag kan/mag.

 

Een hulphond daarintegen zou een enorme hulp zijn. Deze honden worden opgeleid om de schommelingen in de suikerspiegel te ruiken. Van zodra deze hond de geur waarneemt kan deze een waarschuwingsteken geven.

Dankzij deze waarschuwing zou ik veel sneller kunnen handelen om de suikerspiegel terug in orde te krijgen.

Een hulphond zou dus een enorme ondersteuning zijn bij deze ziekte en terug voor rust en stressvrije momenten zorgen. Alsook zou ik met deze hond terug de arbeidsmarkt op willen.

 

De opleiding van deze hond kost enorm veel geld, dat wij helaas niet zomaar hebben.

Ik ben vorig jaar gaan samenwonen met de liefde van mijn leven, Lennert, voordat ik deze diagnose kreeg. We waren dus niet voorzien op direct zo'n grote uitgave te moeten maken...

Om ons leven terug op de rails te krijgen zou het fijn zijn moest u hier een klein duwtje in de rug kunnen geven. Mijn familie, ik en onze nieuwe vriend voor het leven (hond) zouden u enorm dankbaar zijn!

 

Bedankt om vijf minuutjes te nemen om mijn verhaal te lezen, bedankt voor uw mentale steun en misschien bedankt voor uw financiële steun.

 

Veel liefs,

 

Jill

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 7/01/2024 gestart
4454x bekeken

Actie georganiseerd door:

Jill De Kock

Jill De Kock

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 7/01/2024 gestart
4454x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog
 
Andere acties in: Dieren Medisch
Misbruik melden