Help ons aan een andere woning

Help ons aan een andere woning

Korte Samenvatting... Het huis waar we nu wonen is te ongezond om nog in te blijven wonen

 

Doneer Wees de eerste om deze actie te steunen!

Hallo Iedereen,

 

Iets wat ons en vooral mij tegenstaat is hulp vragen..

Ik ga altijd maar door en strijdt letterlijk tot ik er bij neerval.

Soms is dat niet meer mogelijk omdat de tegenpartij gewoon toch sterk is.

 

Een korte samenvatting van waarom deze kreet:

Wij wonen in een huurwoning....Welke in dusdanige staat is dat het eigenlijk opnieuw gerenoveerd zou moeten worden of gesloopt.

Alle klachten welke wij hebben, hebben inmiddels zeker 7 andere woningen in hetzelfde blok, dit kan natuurlijk geen toeval zijn echter is de verhuurde blind voor confrontaties en heldere, duidelijke, juiste, eerlijke en definitieve oplossingen.

 

Wij zijn inmiddels meer dan 1.5 verder....Al die tijd klagen van vocht en schimmel in huis. Al die tijd lang huidklachten, irritaties, vocht, lekkage, schimmel, een trap die losknapt door optrekkend vocht, gezonsheidsklachten, een vreselijke geur in huis en zo kan ik nog wel even doorgaan. De verhuurder blijft te kleine pleisters op een te grote wond plakken, alles dichtkitten ( dan is het voor het oog weer even knap , maar dit is geen juiste en definitieve oplossing ) Het gaat zo ver qua (niet) oplossen, excuses en uitstellen blijven verzinnen Zover dat zelfs de gemeenteraad en wethouder een wilde motie hebben aangenomen en uitgesproken dat de verhuurder vóór de zomervakantie van 2023 een oplossing moest bieden of een andere woning. Nu, bijna zomervakantie 2024...wonen we nog steeds in hetzelfde huis en lijken we maar niet weg te komen. De oplossingen blijven uit...

Het is zoals eerder genoemd 1 grote wond met een te kleine pleister. Zodanig dat de spullen die je normaal in een extra kast heb staan allemaal in de hal staan en we kruipdoor sluipdoor naar de wc mogen of de trap op.

Onze gezondheid en die van de kinderen ( 2,5 en 12 weken ) wordt er niet beter op. Ze kleinste is nu al ruim 5 weken " verkouden". Het vocht in huis doet haar niet goed. Ook onze oudste is op en af ''verkouden'' ....Het is zo vochtig dat er geforceerd gedroogd moet gaan worden ( echter blijft hier de woningbouw ook weer nergens ).Zodra we buiten zijn of bij andere mensen thuis knappen we duidelijk op. De vloer staat praktisch bij elke naat bol of laat al los. Hierdoor alleen al leg je je kindje niet op een speelkleed op de grond ivm vocht en kruipen is al helemaal pijnlijk straks op deze manier, de steunmuur onder de trap brokkelt af, in de hoek boven het kozijn van de voordeur laat los waardoor er een groot gat zit en hier weer kou naar binnenkomt.

Ondanks het onderzoek van een extern bedrijf blijft woningbouw volhouden dat ze altijd adequaat gehandeld hebben, echter is er al 1 buurvrouw verhuisd en weigeren ze de rest. Ze weigeren te erkennen dat er lekkage is, ook al zijn de bewijzen er zeer duidelijk en hebben zij dit zelf kunnen aanschouwen.

Huurcommissie is al ingeschakeld , echter staan we met onze rug tegen de muur.

 

Dit kan en mag niet, ze mogen niet langer met de gezondheid van de kinderen en de onze blijven sollen.

Ze zijn bij wet verplicht voor een wind en waterdichte woning te zorgen. Bij klachten dienen ze binnen 6 weken een oplossing te hebben in de vorm van een reparatie of vervanging.

 

 

De foto's spreken voor zich en dit is maar een kleine selectie, de filmpjes moeten nog even geupload..

 

Waarom deze noodkreet?

 

Gezondheidstechnisch is dit huis niet langer op te brengen ( geestelijk en lichamelijk )

Nu hebben we een huis gevonden...waar wij aan alle voorwaarden voldoen....nu hopen dat woningbouw hier in mee gaat om ons dat huis aan te bieden. Maar dit moet voorzien worden van vloeren, behang, etc.

Niets kunnen we uit het oude huis meenemen ivm het vocht.

Gaan ze het andere huis niet aanbieden, zullen we alles in dit huis moeten vervangen en zelf een extern bedrijf en advocaat in moeten schakelen om de verhuurder te gaan dwingen / dagvaarden.

 

Helpen jullie mee voor een gezonde toekomst in een fijne droge woning met een gezond leefklimaat

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
1 week, 4 dagen geleden gestart
40x bekeken

Actie georganiseerd door:

Kim Bakker

Kim Bakker

 

Doneer Wees de eerste om deze actie te steunen!

Donaties

 
Toon alle donaties
1 week, 4 dagen geleden gestart
40x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog