Help Natalie leven met fibromyalgie

Help Natalie leven met fibromyalgie
Deel deze actie via:

Graag zouden we enkele aanpassingen aan Natalie haar woning aanbrengen zodat zij zo comfortabel mogelijk kan omgaan met fibro

 

Doneer Wees de eerste om deze actie te steunen!

Natalie is steeds het zonnetje in huis en staat ook altijd als eerste klaar om iemand te helpen. Ondanks alles wat ze heeft meegemaakt blijft ze steeds het positieve in alles terugvinden. Vandaar dat we haar dit keer graag op deze manier een hart onder de riem willen steken.

Wat we willen bereiken:

We willen het haar zo comfortabel mogelijk maken thuis zodat haar “herstel” zo vlot mogelijk kan verlopen. 
Hiervoor hadden we graag enkele aanpassingen aan het huis gedaan:

  • automatische garage poort
  • aanpassing van de badkamer
  • eventueel een traplift

Haar verhaal:
Sinds enkele jaren is de strijd voor haar op gezondheidsvlak begonnen.
Na het doormaken van onbehandelde klierkoorts meteen gevolgd na een dubbele nierinfectie ging bij haar het licht voor de eerste keer volledig uit. De nierinfectie was al snel onder controle na een zware behandeling met antibiotica, die haar niet zo goed bevallen was.
Ook de klierkoorts werd wel opgemerkt na een uitgebreid bloedonderzoek en ook daar is ze volledig van genezen.
Toch bleef ze met een hele reeks zware klachten achter en had ze wel de wil maar totaal geen energie meer. Ze vaak al volledig uitgeput na, van bed/zetel, naar toilet en terug.
Toen heeft ze voor de allereerste keer de misdiagnose “burn-out” opgeplakt gekregen en moest ze zelf maar psychologische hulp zoeken.

Na het vinden van een geweldige psycholoog werd na wekelijkse visites al snel duidelijk dat het helemaal niet ging om een klassieke “burn-out” maar dat er iets anders aan de hand was. 
Ondanks overleg tussen psycholoog en huisarts bleef deze toch bij zijn diagnose, probeerde ze ook nog vol te pompen met anti-depressiva, wou geen verdere onderzoeken doen en bleef maar pushen om zo snel mogelijk terug aan het werk te gaan.

Met veel rust, wekelijks hard werken tijdens de sessies met de psycholoog en zonder de anti-depressiva kwam er toch wel wat verbetering. Alle klachten waren nog wel aanwezig maar wel al redelijk afgenomen.
Verplicht van de huisarts ging ze terug aan het werk. Na meer dan een half jaar doorzetten op hoop dat er toch nog verbetering in ging zitten, ging bij Natalie voor de 2de keer het licht uit.

Dit keer besloot ze om naar een andere huisarts te gaan, degene waar ze vroeger ging en altijd veel vertrouwen in had gehad. 
Deze kwam na het horen van haar verhaal ook weer terug opnieuw met de misdiagnose “burn-out” vanwege de voorgeschiedenis. De dokter bleef wel steeds moeite doen voor verder onderzoek maar wist het op een gegeven moment ook niet meer. Na een tijd werd ze gewoon niet meer serieus genomen, uitgemaakt voor lui, leugenaar, profiteur, … .
En zo bleef het maar verder gaan.

Maar zoals we Natalie kennen gaf ze niet op en bleef verder gaan.
Na een lange zoektocht en het afgaan van dokters, specialisten, para-medici, … om maar te vinden wat er nu echt mis was kwam ze bij de juiste mensen terecht.
Al snel werd er een duidelijke diagnose gesteld: fibromyalgie, spasmofylie, hypermobiliteit van gewrichten en waarschijnlijk ook een component van CVS.

Waar heeft Natalie het meeste last van:

De extreme aanhoudende vermoeidheid en “fibro-fog” ervaart zo toch als meest frustrerende voor het grootste deel van de tijd.
Tijdens een flare-up vindt ze het verschrikkelijk dat ze haar handen niet kan gebruiken. Zo worden de meest normale dingen zoals tandenpoetsen, haar kammen, een tas vasthouden, … op de meest erge momenten zelfs onmogelijk.

voor wie graag meer te weten komt over fibromyalgie kan steeds een kijkje gaan nemen bij de Vlaamse liga voor fibromyalgie patiënten, via onderstaande link.

https://vlfp.be


 

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 28/04/2023 gestart
43x bekeken

Actie georganiseerd door:

Natalie Van den Brande

Natalie Van den Brande

 

Doneer Wees de eerste om deze actie te steunen!

Donaties

 
Toon alle donaties
op 28/04/2023 gestart
43x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog