De actie is voorbij zijn einddatum.

Help mijn vrouw van haar ziekmakende borstimplantaten af

Help mijn vrouw van haar ziekmakende borstimplantaten af
Justin Bouwen
Deel deze actie via:

Door een vergroeiing in haar jeugd heeft ze borstimplantaten gekregen, maar helaas leverden deze veel schade op

 
Actie loopt tot 10/10/2021

Doneren is niet meer mogelijk

Doel van deze steunactie:

Het kunnen verwijderen van de borstimplantaten, verwijderen slechte kapselvorming en het netjes maken van de borst. 

De geschiedenis:

Mijn vrouw heeft op haar 18e borstimplantaten gekregen van haar lieve ouders. Zij had namelijk een vergroeiing aan haar borsten waardoor er één een rare tuit vorm had en de andere kon je nog geen cup AA noemen. Waarschijnlijk is dit gebeurd door medicijngebruik op jonge leeftijd. De enige manier om dit ‘normaal’ te maken waren borstprotheses. Tijdens haar middelbare schooltijd is ze enorm gepest geweest waardoor ze een minderwaardigheidscomplex heeft opgelopen. Dit was ook de periode waarin ze verschillende medicatie moest slikken voor haar gezondheid, waarvan wij denken dat het invloed heeft gehad op haar hormonale ontwikkeling. Uiteraard viel dat niet te achterhalen en wuifde de internist dat verhaal weg. Wat als gevolg had dat mijn schoonouders flink hebben moeten sparen om hun dochter te kunnen helpen. Uiteraard niet bij de eerste de beste chirurg, maar bij een chirurg die goed aangeschreven staat en werkzaam was in het ziekenhuis. Ook hadden ze flink wat onderzoek gedaan naar het merk siliconen en ook dit leek allemaal goed. De chirurg vertelde dat de kans op scheuren bij dit type prothese vrijwel onmogelijk was en als dit toch mocht gebeuren je je geen zorgen hoefde te maken over gezondheidsrisico’s. Dus is ze met vol vertrouwen onder het mes gegaan. 

Wat leek op eindelijk een nieuw positief hoofdstuk in haar leven, veranderde al snel in een nachtmerrie. Er begonnen verschillende vage klachten te ontstaan. Eerst vermoeidheid, wat je verwijt aan stress, school etc., daarna extreme voedselallergieën waarvoor ze altijd een epi-pen bij zich moet hebben, verder begon ze veel te vergeten en had ze bijna altijd last van een mistig gevoel in haar hoofd. Daarna kwam er een korte periode waarin alles, ondanks beschreven klachten, redelijk goed leek te gaan. Ze was natuurlijk enorm blij met haar nieuwe borsten en had daardoor een stuk meer zelfvertrouwen gekregen. 

Ondertussen zijn mijn vrouw en ik alweer een tijdje getrouwd en heeft ze nu 10 jaar haar borstimplantaten. In die tussentijd zijn er verschillende klachten bij gekomen zoals, een trage schildklier, netelroos met angio-oedeem aanvallen, eczeem, extreme vermoeidheid, vergeetachtigheid, verscheidenheid aan allergieën met verschillende allergische reacties, kortom, een hele waslijst aan klachten waar we de oorzaak niet van wisten. Tot dat er door de media naar buitenkwam dat siliconen borstimplantaten niet zo onschuldig als ze dachten, en veel vrouwen last hebben van vage klachten na de borstimplantaten. Ook is gebleken dat siliconen borstimplantaten altijd standaard wat siliconen lekken, en dit dus in je lichaam terecht komt, ongeacht welk merk je erin stopt. Zo dus ook bij mijn vrouw.

Nadat we dit wisten heeft mijn vrouw gelijk een afspraak gemaakt bij haar huisarts en een verwijzing gekregen naar de borstkliniek in het ziekenhuis voor het maken van een MRI. Alleen via een MRI kan er aangetoond worden of een implantaat lekt. Via andere methoden is dat niet zichtbaar. Bij de röntgenafdeling wilde ze geen MRI van haar borsten maken, als reden haar te jonge leeftijd, en werd er een echo gemaakt. De arts die een echo maakte vond mijn vrouw maar een aansteller en wuifde alle gevaren rondom siliconen borstimplantaten weg. We werden dus van hieruit niet verder geholpen. En als je niet kan aantonen dat het een medische noodzaak heeft, wordt het ook niet gelijk vergoed. 

Na wat onderzoek hebben we een plastiek chirurg gevonden die zich heeft verdiept in het probleem rondom siliconen borstimplantaten en hier een afspraak kunnen maken. Deze arts ziet wel het verband tussen de klachten en de implantaten. We willen ze door hem laten verwijderen, waarna hij het ook weer netjes maakt door middel van lipofilling en een borstlift. Kostenplaatje hiervan is € 7500,- 

Dit bedrag moet vooraf betaald worden en dit kunnen wij niet op korte termijn, ondanks dat ik hard werk. Mijn vrouw kan ondertussen niet meer werken door haar chronische vermoeidheid en allergieën. Wij hopen dat we hulp hiermee kunnen krijgen zodat zij eindelijk weer een beetje normaal kan leven zonder allerlei klachten, daarom deze actie. 

Alle beetjes helpen en we zijn u enorm dankbaar voor uw gulle gebaar en alvast 1000 maal dank!

 

Een aantal linkjes die aantonen wat de klachten allemaal kunnen zijn van borstimplantaten en de kijk van de verzekeraars/ziekenhuizen hierop: 

https://www.borstkanker.nl/nieuws/forse-toename-klachten-borstimplantaten

https://www.borstkanker.nl/nieuws/vergoeding-van-verwijdering-borstimplantaten-bij-klachten

https://radar.avrotros.nl/testpanel/uitslagen/item/vage-klachten-door-borstimplantaten-vaak-niet-herkend-en-erkend-door-arts/

https://degroenezuster.nl/de-keerzijde-van-borstimplantaten/

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 22/08/2021 gestart

Actie georganiseerd door:

Justin Bouwen

Justin Bouwen

 
Actie loopt tot 10/10/2021

Doneren is niet meer mogelijk

Donaties

 
Toon alle donaties
op 22/08/2021 gestart
 
Andere acties in: Medisch
Misbruik melden