Help mijn ongeneeslijk zieke oom voor dat het te laat is!

Help mijn ongeneeslijk zieke oom voor dat het te laat is!
Angelo Siwes

Ze kunnen de ziekte van mijn oom in Rusland stoppen, helaas kost dit erg veel geld. Helpt u mee?

 

Mijn oom, Sjonnie Greiving, vader van twee kinderen heeft een zeer zeldzame vorm van de ongeneeslijke ziekte Multiple Sclerosis. 
 

Helaas kunnen ze in Nederland niet veel voor hem doen, en gaat hij dagelijks achteruit en is hij daarom helaas al bijna volledig hulpbehoevend. 

De minst voorkomende vorm van MS is PPMS. Deze vorm komt voor bij maar vijf procent van de mensen met MS. Bij PPMS is je ruggenmerg aangetast en merk je direct vanaf het begin achteruitgang: beide benen verstijven en verzwakken. Ook merk je dat de kracht in je benen steeds minder wordt. 

Multiple Sclerose is een ziekte van het centrale zenuwstelsel. Doordat er iets mis is in het afweersysteem, wordt de laag om de zenuwen (myeline) aangevallen en beschadigd. Zenuwen komen hierdoor bloot te liggen en geven minder goed signalen van en naar de hersenen door. Soms gebeurt dit zelfs helemaal niet. Hierdoor kunnen plotseling verlammings- en uitvalsverschijnselen optreden. 

Kort gezegd maakt de ziekte alles kapot rondom het zenuwstelsel, dit heeft invloed op onder meer: praten, lopen, zien en voelen. Helaas is mijn oom al zo ver heen, dat hij dit eigenlijk liever gisteren nodig had dan vandaag. 

We zijn er achter gekomen dat hij naar Rusland kan voor een stamceltransplantatie. Kort samengevat bestaat deze behandeling uit drie stappen. Als eerste worden stamcellen uit het bloed of beenmerg van Sjonnie gehaald en tijdelijk ingevroren. Vervolgens krijgt hij chemotherapie en antilichamen toegediend waarmee het bestaande afweersysteem wordt vernietigd. Tot slot krijgt hij zijn eigen stamcellen terug via een infuus, waarmee het afweersysteem opnieuw wordt opgebouwd. De behandeling kan leiden tot stabilisatie van de ziekte en bij sommige mensen zelfs tot herstel van het functieverlies. 

Elke euro is even belangrijk, en heb je niet de mogelijkheid om te doneren dan stel ik het zeer op prijs dat dit bericht verder gedeeld word op social media. 

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 17/05/2021 gestart

Actie georganiseerd door:

Angelo Siwes

Angelo Siwes

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 17/05/2021 gestart
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog