Help mijn broer voor het krijgen van een duimprothese!

Help mijn broer voor het krijgen van een duimprothese!
Emily Loir
Deel deze actie

Na een ongeval aan zijn hand op de betoging in Brussel is hij een deel van zijn hand kwijt geraakt .

438 donaties
31%
€ 9170 van € 30000 ingezameld

Vandaag 1 maand geleden is de dag die het leven van mijn broer voor altijd veranderde.

Op 21 november 2021 trokken mijn broer, Jordy Loir (23 jaar), en zijn beste vriend richting Brussel om mee in de mars te lopen tegen het COVID SAFE TICKET en andere maatregelen omtrent Corona. Alles verliep zeer vredevol de grote massa mensen zorgden er zeker voor dat ze een soort van stem konden laten horen. Echter liep die dag niet helemaal zoals gepland. Zoals bij vele betogingen waren er enkele tientallen personen die niet zozeer kwamen om hun stem te laten horen, maar om te rellen. Dit in combinatie met de politie die de massa hadden onderschat, zorgde ervoor dat de hele situatie in Brussel uit de hand begon te lopen. Mensen gooiden met alles wat ze konden vinden richting de politie die op hun beurt reageerden met het waterkanon en traangas.

Mijn broer en zijn vriend zagen alles al snel ontaarden en besloten weg te trekken van de chaos en veiligere oorden op te zoeken. Op hun terugweg uit de menigte zagen ze projectielen over hun hoofd vliegen. Eén van die projectielen leek erg hard op een Bengaalse fakkel dat vaak wordt afgestoken in voetbalwedstrijden. Beiden gingen ze kijken naar de fakkel en toen mijn broer deze wou oprapen, ontplofte deze. Het was echter geen fakkel, maar een illegale cobra 6 die door iemand gewoon midden in het volk was gesmeten. Deze bommen zijn bij wet verboden aangezien ze hetzelfde effect teweeg brengen als een granaat. Dat is wat mijn broer dus ook heeft ondervonden. De bom ontplofte en een groot deel van zijn hand was weg. Gelukkig kon hij rekenen op vele helpende handen ter plaatse en nadien de goede zorg in het ziekenhuis. Na een operatie van 8 uur konden de dokters een deel van zijn hand recupereren, maar zijn ringvinger, vingertoppen en meer dan de helft van zijn duim zijn permanent weg. Ondertussen moeten er nog een huidtransplantatie gebeuren en andere operaties omdat het hand niet goed genoeg herstelt.

Naast deze enorme impact op zijn lichaam, heeft dit hele gebeuren ook een impact op zijn financiële welzijn. De verzekering dekt echter niet alles omdat het gebeurde in een demonstratie, waardoor mijn broer een deel zelf zal moeten ophoesten. Hij zal ook een prothese moeten aankopen zodat hij zijn hand terug deftig zal kunnen gebruiken. Dit alles samen zal rond de 30.000 euro kosten, iets wat hij op dit moment zeker niet kan ophoesten.

Vandaar wil ik als zus,  via deze weg een crowdfunding starten, in de hoop dat we een deel van de kosten zo kunnen dekken. Ik hoop dat veel van jullie inzien dat hij geen relschopper was, maar iemand die vredevol naar Brussel was getrokken en is getroffen door het toedoen van iemand anders.

Via deze weg wil ik zeker ook iedereen bedanken die ons de laatste tijd gesteund heeft. Het is een zeer moeilijke periode voor hem en het hele gezin, maar we proberen positief te blijven. ❤

Alvast bedankt voor jullie steun en de lieve berichtjes ❤

update: 

Mijn broer en heel het gezin zijn jullie enorm dankbaar voor de steun en vele donaties die we krijgen , bedankt om mijn broer een hart onder de riem te steken , we appreciëren het enorm !!! ❤️

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 19-12-2021 gestart
17716x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog

Actie georganiseerd door:

Emily Loir

Emily Loir

438 donaties
31%
€ 9170 van € 30000 ingezameld

Donaties

 
Toon alle donaties
op 19-12-2021 gestart
17716x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog

In de media

Jordy (23) verliest deel van hand tijdens betoging, zus start crowdfunding voor prothese: “Ik dacht een fakkel op te rapen maar het bleek een zware voetzoeker”

23 Dec 2021

SINT-NIKLAAS/HAMME - Jordy Loir is verminkt voor het leven nadat hij vorige maand mee opstapte in een betoging tegen de strenge coronamaatregelen in Brussel. In de menigte belandde er voor zijn voeten plots een projectiel. Toen hij het opraapte om te bekijken, ontplofte het echter in zijn hand. Jordy verloor de helft van zijn duim, zijn ringvinger en enkele vingertoppen. Omdat het ongeval tijdens een demonstratie gebeurde, zal hij gedeeltelijk zelf opdraaien voor de kosten van de operaties. Zijn zus is daarom met een crowdfunding gestart.

HLN

Jordy (23) verloor deel van zijn hand bij coronabetoging: “Fakkel bleek zware voetzoeker te zijn”

23 Dec 2021

SINT-NIKLAAS - Jordy Loir (23) uit Sint-Niklaas verloor eind vorige maand een deel van zijn hand toen hij een zware voetzoeker opraapte tijdens de betoging tegen de coronamaatregelen in Brussel. Zijn familie start nu een crowdfundingactie om een prothese te kunnen betalen.

Nieuwsblad

Jordy (23) verloor deel van zijn hand bij coronabetoging: “Fakkel bleek zware voetzoeker te zijn”

23 Dec 2021

Sint-Niklaas - Jordy Loir (23) uit Sint-Niklaas verloor eind vorige maand een deel van zijn hand toen hij een zware voetzoeker opraapte tijdens de betoging tegen de coronamaatregelen in Brussel. Zijn familie start nu een crowdfundingactie om een prothese te kunnen betalen.

GVA