Help Lien naar het EK!

Help Lien naar het EK!

We willen een sportrolstoel voor Lien zodat ze haar passie kan blijven uitoefenen en kan deelnemen aan het EK in Denemarken!

 

Help Lien naar het EK powerchair hockey!

Lien Anseele is een creatieve duizendpoot die zichzelf altijd op de laatste plaats zet en anderen helpt. Ze gebruikt dan wel een rolstoel door een spierziekte, ze heeft absoluut geen zittend gat. Nu ze eindelijk terug op hoog niveau kan sporten, stoot ze op een muur van 15.000 euro. Zo veel kost de elektrische sportrolstoel die haar naar het EK kan brengen. Help jij haar droom waar te maken? Ontdek haar verhaal hieronder.

Lien turnde als kind op hoog niveau. Tot haar lichaam begon tegen te stribbelen. Ze verloor kracht en raakte vaak geblesseerd. Ze ging van de ene dokter naar de andere om te onderzoeken wat er aan de hand was. Ondertussen moest ze haar passie met veel pijn in het hart loslaten. Gelukkig ontdekte ze de gitaar, waar ze haar ziel in kwijt kon. Lien speelde mee in verschillende bands en schreef zelf ook nummers. Haar grootste doorbraak was met Escape Elliott. Ze rondde haar studies af en ging aan de slag als opvoedster in de zorg. Helaas bleef haar fysieke toestand verergeren en kon ze haar job niet meer uitoefenen. Gelukkig kon ze nog wel aan de slag in een kindercrèche, waar ze tot op vandaag werkt. Ook het rechtstaand gitaar spelen werd stilaan onmogelijk en de vele pedalen bedienen werd een uitdaging. Team Scheire maakte toen een prachtige rock ’n roll troon waardoor ze al zittend kon blijven optreden. 

Na jaren zoeken kreeg Lien eindelijk medisch wat duidelijkheid: ze lijdt aan de spierziekte limb girdle. Een harde domper, maar deze koppige dame strijdt gewoon voort. Toen haar aflevering van Team Scheire op tv kwam, legde een lotgenoot contact met haar. Een vriendschap ontstond en die vriendin bracht haar in contact met powerchair hockey (elektrisch rolstoelhockey). “Ben ik daar fysiek niet te goed voor?”, zei ze nog. Na maanden van zagen besloot Lien haar nieuwe vriendin te paaien door een training mee te doen. Ze zou het daarna nooit meer doen, dacht ze. Maar de hockeymicrobe had haar meteen te pakken.

Deze snelle en tactische teamsport gaf haar de adrenaline en voldoening die ze al jaren miste door niet meer te kunnen turnen. Lien gebruikte een sportrolstoel van de club en bleek een echt talent. Vandaag - amper 2,5 jaar later - speelt ze in de Belgische en Nederlandse competitie op het hoogste niveau. Ook bij het nationaal team is ze niet onopgemerkt gebleven. Ze mocht meetrainen met het team en werd vorig jaar zelfs uitgekozen om deel te nemen aan een kwalificatietornooi! Volledig tegen haar verwachtingen in – want Lien is onzeker – speelde ze vrijwel constant mee in de basisopstelling. België won het kwalificatietornooi en neemt deel aan het EK dit najaar! Lien is volop op weg naar een selectie voor het aankomende EK, maar stuit opnieuw op een grens. De sportrolstoel van de club gaat constant stuk en het is een straatje zonder einde geworden. Elke keer als hij hersteld is, zit ze met de constante stress: hoe lang zal de rolstoel het uithouden? Echt genieten zit er daardoor vaak niet meer bij en haar passie wordt een frustratie. Lien kan ook niet zomaar in een andere rolstoel spelen door haar beperkte rompstabiliteit. Het is duidelijk: Lien heeft haar eigen sportrolstoel nodig! Afgesteld op haar lichaam en mogelijkheden. Want ze heeft een droom en die willen wij voor haar mogelijk maken.

Lien zelf durft eigenlijk niemand vragen om een donatie. Ze zet zichzelf altijd op de laatste plaats. De afgelopen jaren ging haar energie naar vele anderen:

  • Ze was leidster bij de Zonnebloemblaadjes vzw, een inclusief kamp voor mensen met en zonder beperking
  • Ze organiseerde jaarlijks acties voor o.a. de Zonnebloemblaadjes vzw en Onafhankelijk Leven
  • Ze maakte gigantisch veel mondmaskers tijdens de corona-pandemie.
  • Ze zit in het bestuur van Minirock, een inclusief eendagsfestival in Dominiek Savio ten voordele van de bewoners
  • Ze zit in het bestuur van de vzw van het nationaal team powerchair hockey en helpt het team actief aan sponsors.

De strijd om een eigen sportrolstoel kan Lien niet alleen voeren. Het is deze keer aan ons om haar te helpen! Deel deze actie en geef jouw steun aan Lien. We zijn je van harte dankbaar!

Namens Hedwige Van Steen en Celine Vandelanotte

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 7/04/2024 gestart
6899x bekeken

Actie georganiseerd door:

Vrienden van Lien Anseele

Vrienden van Lien Anseele

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 7/04/2024 gestart
6899x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog