Help Jan terug gitaarspelen

Help Jan terug gitaarspelen

Muzikant en gitaarleerkracht Jan Verheyen is getroffen door een herseninfarct en hierdoor verlamd in zijn linkerarm en -been.

 

Help Jan terug gitaarspelen - jouw bijdrage maakt het verschil!

Eind maart werd muzikant en gitaarleerkracht Jan Verheyen (68) getroffen door een herseninfarct. Door een zuurstoftekort in zijn rechterhersenhelft raakte hij deels verlamd in zijn linkerarm en -been. Zijn dochters Anouk en Katja, echtgenote Annemie en broer Rik omringen hem met de beste zorgen en proberen hem momentjes van geluk te bieden. Gitaarspelen is Jans grote passie, maar aan de revalidatie met breinstimulatie en robotica, de enige hoop voor de verbetering van zijn arm en hand, hangt een stevig prijskaartje. Daarom organiseren ze deze steunactie.

Hoewel de familie van Jan deze vreselijke periode liefst zo snel mogelijk achter zich zou willen laten, is het einde nog niet in zicht. Na vier onzekere maanden in een revalidatieziekenhuis, kan hij nog maar net een kleine afstand met ondersteuning wandelen. Het grootste deel van zijn tijd brengt hij door in een rolstoel. Hij is in feite uitgerevalideerd, na amper vier maanden. De overheid komt tussen, maar voor 65-plussers is dat niet veel. 

Om zijn leven thuis zo comfortabel mogelijk te maken heeft zijn echtgenote al verschillende peperdure aanpassingen gedaan aan het huis. Denk aan een traplift, de verbouwing van de badkamer met een inloopdouche, er zijn muren uitgebroken en anderen weer geplaatst, … Ondanks alles heeft Jan zijn creatieve vaardigheden nooit verloren; hij is altijd blijven tekenen op een tablet en hij organiseert daarmee binnenkort zelfs een tentoonstelling in het ziekenhuis. Maar gitaarspelen, wat hij het liefste doet en bovendien ook zijn inkomen was, kan hij nog niet. 

Revalidatie met robots
Toch geeft zijn familie de hoop niet op. In tegenstelling tot de overheid vinden zij niet dat Jan al uitgerevalideerd is na vier maanden, en ze geloven net als de experts van TrainM in beterschap. Bij dit revalidatiecentrum in Antwerpen worden hersenen met behulp van robots, hersenstimulatie en zelfs gaming getraind om verloren vaardigheden weer aan te leren. Dankzij die innovatieve aanpak boeken patiënten ongelooflijke vooruitgang. Het stelt hen in staat om opnieuw zaken te doen waar ze vooraf niet op hadden durven hopen. In het geval van Jan het weer kunnen gebruiken van zijn arm en hopelijk terug bezig kunnen zijn met zijn gitaar.

Ondanks dat het revalidatiecentrum tot de top van Europa behoort en hun aanpak (inter)nationaal gelauwerd wordt, erkent en ondersteunt de zorgsector in België de behandeling niet. Kortom, de kosten worden niet terugbetaald waardoor ze onbetaalbaar worden voor de familie van Jan. Daarom organiseren ze deze steunactie, want alle kleine beetjes kunnen er samen voor zorgen dat Jan binnenkort weer zijn linkerhand kan gebruiken en hopelijk zijn passie terug kan uitoefenen.

Iedere kleine bijdrage is welkom op de rekening van Jan (BE05 2200 4931 8775). Samen kunnen we Jans passie en herstel ondersteunen! Alvast een dikke merci van Jan en zijn familie.

Foto Tom Clabots 

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 3/09/2023 gestart
3370x bekeken

Actie georganiseerd door:

Familie Verheyen

Familie Verheyen

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 3/09/2023 gestart
3370x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog