Gezonde huisvesting voor een vrouw met chronische ziekte van Lyme

Gezonde huisvesting voor een vrouw met chronische ziekte van Lyme
Ruud Karsten

Geldinzamelingsactie om een ernstig zieke moeder met een puberzoon in staat te stellen een nieuwe woning in te richten

 

De vrouw in kwestie - ik noem haar Anil - lijdt reeds vele jaren in ernstige mate aan de ziekte van Lyme. Reguliere medische behandeling heeft geen oplossing geboden. Zij probeert met alternatieve behandelmethoden haar leven zo dragelijk mogelijk te maken.

Anil is in de veertig, en is een alleenstaande moeder met een zoon van 13 jaar.  

Tot overmaat van ramp is de woning waarin Anil en haar zoon leven (gehuurd van een woningbouwvereniging) in een zeer slechte staat. De woning is vochtig en de schimmel vliegt haar daar om de oren. Behalve dat dit haar gezondheid (en natuurlijk die van haar zoon) nog verder ondermijnt, heeft het vocht ook de inboedel sterk aangetast. De woning is tochtig en koud, en de ratten lopen over het balkon.

Wat de woonsituatie nog verslechtert en Anil veel extra stress oplevert is het rondhangen van drugsgebruikers rond haar woning. Die stress drukt haar fragiele gezondheid nog extra naar beneden.

Anil probeert de woningbouwvereniging ertoe te bewegen dat zij haar een andere, gezondere, woning toewijzen, op een rustigere plaats.

Overgang naar een andere woning betekent voor Anil voor een maand een dubbele huur. Daarnaast zal zij nieuwe huisraad moeten aanschaffen om de nieuwe woning minstens basaal in te kunnen richten met schone spullen.

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 16/10/2023 gestart
485x bekeken

Actie georganiseerd door:

Ruud Karsten

Ruud Karsten

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 16/10/2023 gestart
485x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog