Gerechtigheid voor Pawel - Help ons de Waarheid te Achterhalen!

Gerechtigheid voor Pawel - Help ons de Waarheid te Achterhalen!
Agata Slowik

Mijn zoon Pawel 35 jaar is overleden in verdachte omstandigheden. Help ons om de waarheid naar boven te halen.

 

Beste vrienden, familie en medemensen,

Met een zwaar hart delen we het verhaal van Pawel, onze geliefde zoon, een bron van trots, met dromen en plannen die hij niet heeft kunnen waarmaken. Pawel was een levenslustige, sportieve jongeman, altijd gelukkig en vol levensenergie. Hij raakte nooit drugs aan en rookte nooit een sigaret. Hij was een echte kindervriend, een harde werker vanaf zijn 18e en had een hart van goud. Hij hielp financieel zieke mensen en kinderen, zelfs als hij het zelf niet zo breed had.

Maar toen kwam het moment dat Pawel zelf hulp nodig had. Een periode van angst, stress en onzekerheid brak aan. Na slechts één dag in UPC Duffel, op aanraden van zijn huisarts, kregen we het verschrikkelijke nieuws dat Pawel was overleden. We waren bij hem, we volgden hem, maar we konden hem niet helpen.

Met machtsmisbruik van politie hebben ze hem opgejaagd als een wild dier (ik ga niet in detail omdat dat nog te pijnlijk is) en dan bij de verzorging op spoedgevallen in het Mechelse ziekenhuis, is hij als een misdadiger aangevallen. Ze hebben hem met tientallen agenten en andere personeel (terwijl hij angstig en bang was door zijn psychose?, burnout?) wou weg lopen, (hij was niet agressief) met 2 flessen peperspray recht in zijn gezicht gespoten!


Ik heb hem pas na meer dan twee uur kunnen zien, hij was uitgeput en vastgebonden. Mijn handen waren aan het brandden van de peperspray wanneer ik hem een kus gaf en zijn hand vasthield! Aangesloten aan alle soorten apparatuur om zijn vitale functies te monitoren.


Dezelfde nacht om bijna 1 uur s' nachts, hebben ze besloten hem toch terug naar UPC Duffel over te brengen, normaal gesproken zou hij na zo een brute aanval onder toezicht in het ziekenhuis moeten zijn! 


Ik heb beloofd hem volgende dag op te halen (weg op mijn eigen verantwoordelijkheid van die giftige omgeving. Hier was geen hulp voor hem!) Ik heb hem gevolgd naar UPC Duffel. We mochten hem niet meer zien.Hier is me verzekerd dat hij rustig slaapt met een flesje water naast hem.

Leugenaars! Dezelfde dag smorgens heb ik te horen gekregen dat mijn lieve zoontje overleden is 💔 Ik was een half uurtje te laat !!! Voor het laatst als ik hem zag na zijn overlijden in de isolatie kamer,in de gang van de isolatiekamers stonden  tientallen agenten (Voor wat waren ze met zo veel juist die tijd daar?)
We weten tot vandaag nog steeds niks!!! Maar we hebben er alles voor over om achter te komen wat er met mijn zoon gebeurt is!

Wij zijn met veel, en rusten niet tot de waarheid naar boven komt!!! We zijn geen BV,of rijke mensen maar we zijn sterker dan die allemaal samen! De tijden zijn ook veranderd en overal zijn camerabeelden! We moeten er achter komen,wie verantwoordelijk is voor zijn dood!!! Hij was amper 35 jaar, het leven lachtte hem toe, dat wordt hem afgepakt! Waar was de hulp dat we zochten? 

Slaap zacht mijn Lieve Zoontje 💔😢😭

Om achter de waarheid te komen, dat wordt ons levensdoel!

Maar om de waarheid boven water te krijgen, hebben we een advocaat nodig die dit volledig zal onderzoeken en zich zal inzetten voor gerechtigheid. Iemand met ervaring en de moed om het tegen de autoriteiten op te nemen.

We weten dat de kosten hoog kunnen oplopen en dat het proces lang kan duren. Daarom doen we deze oproep aan jullie. Voor iedereen die ooit in een vergelijkbare situatie terechtkwam, voor iedereen die strijdt voor eerlijkheid en gerechtigheid. Voor Pawel, die zo van het leven hield en nog zoveel plannen en dromen had, die hem zijn afgenomen geweest. We willen elk detail weten van wat hem is overkomen.

Artikels HLN & Gazet Van Antwerpen

HLN: https://www.hln.be/duffel/toen-hij-hulp-nodig-had-was-die-er-niet-pawel-35-sterft-in-psychiatrisch-centrum-parket-opent-onderzoek~aeb9bc4e/?referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F

Gazet Van Antwerpen: https://www.gva.be/cnt/dmf20230714_91198983

Pawel zijn Facebook:
https://www.facebook.com/pawel.radkiewicz.5

Dank aan iedereen die wil bijdragen aan de zoektocht naar de waarheid. Jullie steun betekent alles voor ons en brengt gerechtigheid voor Pawel dichterbij.

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 23/09/2023 gestart
4865x bekeken

Actie georganiseerd door:

Agata Slowik

Agata Slowik

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 23/09/2023 gestart
4865x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog