Gebit , implantaten of brug met kiezen om weer te kunnen eten

Gebit , implantaten of brug met kiezen om weer te kunnen eten
Karina kieftenburg

Ik heb tongkanker en kan niet eten .als het na mijn behandelingen wel weer kan heb ik kiezen nodig. Alle zijn nl getrokken

 

Ik ben Karina 55 jaar en ik heb tongkanker. Ben  15 kg afgevallen omdat ik niet meer kon eten. Heb nu sondevoeding en kom langzaam weer wat aan qua gewicht gelukkig. Drinken lukt ook niet want mijn tong brengt het niet naar achter om door te slikken. Ik mis het eten heel erg, heb overal zin in. Al is t maar iets simpels als een broodje kaas !  Ik kan niet wachten tot  ik straks weer kan eten en drinken. Ik ben op de helft van mijn behandelingen. 6x chemo , waarvan 5 gehad en nog 15 bestralingen van de 35 . 7 weken elke dag bestraling .

Ze hebben preventief 10 kiezen getrokken , zodat ze goed bij mijn tong konden met de bestralingen. En als er wat met de kiezen zou zijn , zou t minder snel genezen door de bestralingen. Als ik straks weer kan eten, kan het nog niet omdat ik al mijn kiezen kwijt ben. Dus ik vraag hier om steun om een gebit , implantaten of  bruggen met kiezen te kunnen bekostigen. Want dat word niet door het ziekenfonds vergoed . Dus  vraag ik om jullie hulp . 

Update … ten 1e ..iedereen die tot nu toe gedoneert heeft ben ik hèel erg dankbaar .. heel lief dank jullie wel !! 

inmiddels heb ik mijn bestralingen gehad. 2 weken nawerkingen en 6 weken herstellen. Heb heel veel last van slijm gehad blèghhhh . Ook heel mijn nek verbrand door al de bestralingen, dat is mooi bijgetrokken. Ook geen pijntjes meer en ik kan mijn tong al iets verder bewegen. De arts zei dat mijn tong al mooi geslonken is ( was 3kwart tumor dus aardig vergroot ) .en het ziet er mooi rustig uit zei ze. De dieëtiste zei dat ik weer kon proberen om de proteïne flesjes van nutricia kan proberen, als dat lukt kan ik de sonde voeding een dagdeel stopzetten. Als ik dan 3 weken op gewicht blijf  zou de sonde eruit mogen..  ik heb geprobeert maar vloeibaar blijft nog hangen in mijn mond. Heb wel vla geprobeert en dat kon ik weg krijgen . Alleen ….. heb ik geen smaak  pffff . De arts had al gezegt dat dat zou komen. Dus hoop dat dat snel terug komt ! Heb ook een bollletje naar binnen gekregen, mààr kauwen wil niet. Mijn tong werkt nog niet helemaal mee ènnnn ik heb geen kiezen dus dat wil helemaal niet met kauwen “zucht” . Met de voortanden gaat moeilijk . Hoop dat ik snel kiezen (gebit , implantaten of  wat kan ) kan krijgen dan kan ik van die sonde af. 

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 3/03/2024 gestart
1827x bekeken

Actie georganiseerd door:

Karina kieftenburg

Karina kieftenburg

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 3/03/2024 gestart
1827x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog
 
Andere acties in: Medisch
Misbruik melden