Financieren van een aangepaste rolstoelbus

Financieren van een aangepaste rolstoelbus
Layla Voerman

Door de ziekte ALS is Josien in een rolstoel belandt. Hierdoor heeft zij een aangepaste rolstoelbus nodig.

 

Ons familielid Josien is gediagnostiseerd met de levensbedreigende ziekte ALS in 2023. Deze situatie is nu zo verslechterd dat zij terecht is gekomen in een grotere rolstoel, omdat zij zelf niet meer goed kan lopen en bewegen. Deze rolstoel past alleen niet meer in een normale auto. Hierdoor is het voor Josien momenteel bijna niet meer mogelijk om uit huis te komen. Dit maakt het voor haar lastig om naar de nodige doktersafspraken en ziekenhuisbezoeken te gaan, maar ook om nog familie en vrienden te kunnen bezoeken. Beide zijn natuurlijk wel belangrijk om een nog zo goed mogelijk leven te kunnen leiden voor zolang zij nog heeft. 

Helaas kost ziek zijn ook erg veel geld. Josien en haar man Sander hebben al grotere bedragen uitgegeven om aanpassingen voor haar te maken in- en rondom huis die de situatie beter leefbaar maken. Het aanschaffen van een aangepaste rolstoelbus is hierin de volgende stap. Zij kunnen deze kosten alleen niet meer zelf dragen. Daarom vragen wij u om een bijdrage doormiddel van deze crowdfunding. Elk bedrag is weer een stapje dichterbij een beter leefbaar leven voor Josien en Sander en waarderen wij enorm! Mocht u in de gelegenheid zijn om deze link verder te delen wordt ook dat enorm gewaardeerd! Hoe meer mensen hier kennis van krijgen, hoe groter de kans is dat wij dichterbij ons streefbedrag voor de aangepaste rolstoelbus komen. 

Wat is ALS?:

ALS (amyotrofische laterale sclerose) is een ziekte van de zenuwcellen, die vanuit de hersenen de spieren aansturen. Bij ALS vallen steeds meer spieren uit omdat zij geen prikkels meer ontvangen vanuit de hersenen. De oorzaak van de ziekte is nog niet bekend en een behandeling is er niet.

De gemiddelde levensverwachting van iemand met ALS is 3 tot 5 jaar na de eerste symptomen. Zo'n 1.500 Nederlanders hebben de ziekte.

Bron: Stichting ALS Nederland

In de media: 

https://www.omroepzeeland.nl/nieuws/16375272/zussen-hebben-dezelfde-dodelijke-ziekte-ik-verlaat-de-wereld-niet-voordat-ik-in-amerika-ben-geweest

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
3 dagen geleden gestart
1270x bekeken

Actie georganiseerd door:

Layla Voerman

Layla Voerman

 

Donaties

 
Toon alle donaties
3 dagen geleden gestart
1270x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog